Wormenmest | Wormenaarde

5/5.0 (16 reviews)
Onze wormmest is een zeer goede bodemverbeteraar waardoor humus wordt opgebouwd in de grond. De belangrijkste meerwaarde van wormenmest is echter dat dit product een massa aan sporenelementen, enzymen, mineralen, bacteriën en schimmels (zoals Mycorrhiza en Trichoderma) bevat wat zorgt voor een actief bodemleven.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Waarom wormenaarde gebruiken?

De conditie van de bodem verbeteren is belangrijker dan het geven van meststoffen voor een gezonde en sterke plantengroei. We moeten de bodem voeden in plaats van de planten.

Dit doen we door een levende, actieve bodem te creëren vol goede bacteriën, schimmels, mineralen en sporenelementen. Deze elementen zijn aanwezig in wormenaarde. Hoe meer bodemleven ontstaat rond de wortels van planten, hoe meer voedingsstoffen ter beschikking komen van de planten.

Door wormenmest te gebruiken, worden andere meststoffen overbodig. Actief bodemleven wordt ook gestimuleerd door gebruik te maken van lavameel en mycorrhizaschimmels. Niets belet je om deze te combineren.

Drie in één product

Aanvoer organische stof

Zeer goed opneembare voedingsstoffen

Volledige bodembiologie

Goede combinatie met lavameel en mycorrhizaschimmels

Waar wormenaarde gebruiken en hoeveel?

 • Wormenaarde om je bodem te verbeteren

  Ingeval van een onderhoudsbehandeling: strooi jaarlijks een laagje van 2 cm of 1 l per m2 over je moestuin, tussen jouw sierplanten en over je gazon

 • Bij het aanplanten

  Maak een plantgat dat voldoende groot is (2 x wortelkluit). Maak een mengsel van 2 delen wormenaarde en 1 deel uitgegraven grond. Bedek eerst de bodem van het plantgat met dit mengsel en plaats de plant hierop. Vul het plantgat verder op met dit mengsel, druk de grond goed aan en geef voldoende water. Leg rond de stam nog een dikke laag van 5cm, met een diameter van 6 x de stamdikte.
  Aanplant groenten en aardbeien: 25l voor 20 planten; aanplant fruitbomen: 25l voor 2 bomen; bij aanplant van een volledig perceel: strooi een laag van 3 tot 5 cm dik.

 • Aanleg of herstel van gazon

  Ingeval van een nieuw aan te leggen gazon: gebruik 2 tot 3 cm wormenaarde als toplaag. Ingeval van graszoden meng je de bovenste 3 cm grond met 3 l per m2 wormenaarde

 • Bij herstel verwijder je achtergebleven gras, mos en onkruid op de kale plekken en schep de bovenste 3cm grond weg. Vul dit op met wormenaarde en druk stevig aan. Vervolgens voldoende begieten, inzaaien en vochtig houden.

 • In bloempotten en groentebakken

  Als je nieuwe bloempotten van potgrond moet voorzien, kan je de wormenaarde mengen met de potgrond. Gebruik 1liter wormenaarde tot 10 liter potgrond. Indien de bloempotten al gevuld zijn, geef dan een onderhoudsbehandeling met wormenaarde. Gebruik dan 1 theelepel iedere 14 dagen per bloempot.

Hoe wordt onze wormenaarde gemaakt?

De kweekgrond voor de wormen bestaat uit groencompost, bladcompost, biovezels in plaats van turf en diverse gemalen granen. Er wordt geen gebruik gemaakt van papierpulp, gft compost of industriële, organische reststromen.

Hoeveelheden

We hebben drie hoeveelheden:

 • De 5L verpakking ( circa 2,5 kg), verzenden we met postNL of DPD.
 • Een 35L zak = 1 pakket. Bestel je meerdere zakken ontvang je verschillende pakketten van ons. Denk daarom ook aan het milieu en kom de zakken afhalen indien mogelijk (na afspraak).
 • Een 1000L bigbag verzenden we op pallet. 1000 L komt overeen met 1M3, wat voldoende is voor 2cm aarde te verspreiden over 50m2

Reviews
Snel,zeer vriendelijk, uitmuntende prijs kwaliteit
Top wormencompost, nog veel wormen in ook, goed voor de grond. Uitermate tevreden.
Goud voor je tuin!
Dit jaar voor het eerst bij voorgoed besteld. Wat een mooie wormencompost. Puur. Zonder toevoeging van grond/aarde.
Dit is een verschil met sommige andere kwekers die die wel doen.
Netjes in Nederland bezorgd op n pallet door dpd.
Voor ons volgend jaar twee bigbags!
Blije planten en insecten!
Reeds enkele keren heb ik bij bijgroei de biologische wormenmest besteld voor de planten in onze tuin. Zoveel beter en milieuvriendelijker dan wat er in veel tuincentra verkocht wordt. Men zou van dit product de standaard moeten maken! Mijn planten zijn blij en de vele bijen, hommels en andere insecten kunnen met een gerust hart van de nectar en stuifmeel eten als de planten in bloei staan. Dankjewel!
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op