Laden...

Wormenmest | Wormenaarde

5 L
7,00 €
35 L
25,00 €
1000 L
185,00 €
v.a. € 7,00 € 5,79
Onze wormmest is een zeer goede bodemverbeteraar waardoor humus wordt opgebouwd in de grond. De belangrijkste meerwaarde van wormenmest is echter dat dit product een massa aan sporenelementen, enzymen, mineralen, bacteriën en schimmels (zoals Mycorrhiza en Trichoderma) bevat wat zorgt voor een actief bodemleven.
Levertijd wordt berekend...
9,5/10 op 5000+ reviews
100% duurzame en biologische producten
Gratis verzending vanaf €50,-
Familiebedrijf sinds 1992
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Gegevens

Waarom wormenaarde gebruiken?

De conditie van de bodem is belangrijker dan het geven van meststoffen voor een gezonde en sterke plantengroei. We moeten de bodem voeden in plaats van de planten.

Dit doen we door een levende, actieve bodem te creëren vol goede bacteriën, schimmels, mineralen en sporenelementen. Deze elementen zijn aanwezig in wormenmest. Hoe meer bodemleven ontstaat rond de wortels van planten, hoe meer voedingsstoffen ter beschikking komen van de planten.

Door wormenmest te gebruiken, worden andere meststoffen overbodig. Actief bodemleven wordt ook gestimuleerd door gebruik te maken van lavameel en mycorrhizaschimmels. Niets belet je om deze te combineren.

Drie in één product

Aanvoer organische stof

Zeer goed opneembare voedingsstoffen

Volledige bodembiologie

Goede combinatie met lavameel en mycorrhizaschimmels

Waar wormenaarde gebruiken en hoeveel?

 • Wormenaarde om je bodem te verbeteren

  Strooi jaarlijks een dunne laag wormenaarde over de grond van uw groententuin, siertuin of gazon. Als onderhoudsbehandeling verdeel je 2 cm evenredig over het perceel.

 • Bij het aanplanten

  Maak een plantgat dat voldoende groot is (2 x wortelkluit). Maak een mengsel van 2 delen wormenaarde en 1 deel uitgegraven grond. Bedek eerst de bodem van het plantgat met dit mengsel en plaats de plant hierop. Vul het plantgat verder op met dit mengsel, druk de grond goed aan en geef voldoende water. Leg rond de stam nog een dikke laag van 5cm, met een diameter van 6 x de stamdikte.
  Aanplant groenten en aardbeien: 25l voor 20 planten; aanplant fruitbomen: 25l voor 2 bomen; bij aanplant van een volledig perceel: strooi een laag van 3 tot 5 cm dik.

 • Aanleg of herstel van gazon

  Verwijder achtergebleven gras, mos en onkruid op de kale plekken en schep de bovenste 3cm grond weg. Maak een mengsel van de wormenaarde en de uitgedolven grond. Strooi een laagje op de te herstellen plaatsen in het gazon en druk stevig aan. Vervolgens voldoende begieten, inzaaien en vochtig houden.

 • Ingeval het totale gazon of bepaalde stukken opnieuw worden ingezaaid: leg een laag van 1 cm dik bij herzaai. Ingeval van een nieuw aan te leggen gazon: gebruik 2 tot 3 cm wormenaarde als toplaag.

 • In bloempotten en groentenbakken

  Als je nieuwe bloempotten van potgrond moet voorzien, kan je de wormenaarde mengen met de potgrond. Gebruik 1liter wormenaarde tot 10 liter potgrond. Indien de bloempotten al gevuld zijn en geen nieuwe potgrond nodig hebben, geef dan een onderhoudsbehandeling met wormenaarde. Gebruik dan 1 theelepel iedere 14 dagen per bloempot.

Hoeveelheden

We hebben drie groottes:

 • De 5L verpakking ( circa 2,5 kg), verzenden we met postNL of DPD.
 • Een 35L zak = 1 pakket. Bestel je meerdere zakken ontvang je verschillende pakketten van ons. Denk daarom ook aan het milieu en kom de zakken afhalen indien mogelijk (na afspraak).
 • Een 1000L bigbag verzenden we op pallet. 1000 L komt overeen met 1M3, wat voldoende is voor 2cm aarde te verspreiden over 50m2

Reviews 10
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wormenmest | Wormenaarde
Uw waardering