Volwassen lieveheersbeestjes

4.8/5.0 (5 reviews)
 • Eten bladluis en brengen evenwicht in je tuin
 • De beste keuze als mieren de bladluizen beschermen
 • Inheemse soort en goed voor de biodiversiteit
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Lieveheersbeestje

  Adalia Bipunctata is een inheems tweestippig lieveheersbeestje dat men van nature in heel Europa terugvindt. Dit tweestippige lieveheersbeestje dat wij verkopen staat aangeduid op de rode lijst in Vlaanderen en Nederland als "kwetsbaar". Dit betekent dat je bij het aankopen van volwassen lieveheersbeestjes de natuur helpt om een inheemse soort in stand te houden.

  Lieveheersbeestjes zijn naast zeer nuttige gasten een genot om naar te kijken in uw tuin. Je kan een lieveheersbeestkastje hangen waarin volwassen lieveheersbeestjes kunnen overwinteren of je kan zelf volwassen lieveheersbeestjes kopen en deze in een lieveheersbeestkastje doen. In dit laatste geval gaat het niet over een gerichte bladluisbestrijding maar draag je eerder bij tot een hoger bestand van lieveheersbeestjes in het algemeen. Of de lieveheersbeestjes bij jou blijven, hangt af van je tuin en in hoeverre dit een natuurlijke biotoop is voor lieveheersbeestjes.

  Bladluisbestrijder

  Volwassen lieveheersbeestjes zijn goede bladluisbestrijders alhoewel de larven van lieveheersbeestjes meer bladluizen eten gezien ze nog moeten ontwikkelen. In principe kies je voor larven van lieveheersbeestjes omdat deze zeer gericht kunnen uitgezet worden in bladluishaarden en ook niet kunnen wegvliegen in tegenstelling tot de volwassen lieveheersbeestjes. Echter als er veel mieren aanwezig zijn op de aangetaste planten, gaan de larven van lieveheersbeestjes door hen worden lastig gevallen. In dat geval kun je overwegen om volwassen lieveheersbeestjes uit te zetten in de plaats van larven. De volwassen lieveheersbeestjes hebben minder last van de mieren. De volwassen lieveheersbeestjes moeten dan 's avonds worden uitgezet, net voor het donker is, in de directe omgeving van de bladluishaarden. 's Morgens zijn ze dan aangepast aan hun nieuwe omgeving en vinden ze direct voedsel waardoor ze minder gemakkelijk zullen weg vliegen.

  Voordelen volwassen lieveheersbeestjes

  • Ze zijn zeer gemakkelijk uit te zetten in de tuin, gewoon de volwassen lieveheersbeestjes verdelen over de aangetaste planten.
  • Na het uitzetten zullen ze onmiddellijk aan de slag gaan.
  • Ze hebben minder last van mieren dan hun larven.
  • Ze zullen relatief snel eieren leggen waardoor de sterkere tweede generatie ook van je bladluis zal smullen.
  • Ze zijn een genot om naar te kijken.

  Nadeel volwassen lieveheersbeestje

  • Het enige nadeel van volwassen lieveheersbeestjes is dat ze kunnen wegvliegen en misschien een betere plant vinden bij je buur. Maak het dus zo aangenaam mogelijk in je tuin en zet de lieveheersbeestjes 's avonds uit als het bijna donker is. Houd er rekening mee dat dit geen 100 % garantie biedt dat ze blijven waar jij ze hebt uitgezet.

  Larven van lieveheersbeestjes

  Larven van lieveheersbeestjes kan je wel gericht uitzetten in bladluishaarden. Deze zullen ongeveer twee tot drie weken op dezelfde plant blijven bladluizen eten om daarna te verpoppen tot volwassen lieveheersbeestje.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle Kunnen zich verdedigen tegen mieren
  • plus-circle Je helpt de natuur door een kwetsbare, inheemse soort uit te zetten
  • plus-circle Hun baby-larven zulllen ook smullen van de bladluis
  • minus-circle Ze vinden het misschien leuker in de tuin van jouw buur
  Video
  placeholder image
  Reviews
  star star star star star
  terrarium
  Ik heb de beestjes in een acryl terrarium. Om te genieten. De larven zet ik later uit in de tuin. Ik ben meer dan tevreden
  star star star star star
  leuke beestjes
  doen hun werk goed zeer tevreden!!!!!!
  star star star star star
  Kwaliteit heel goed
  Snel geleverd ik had ze groter verwacht de lieveheersbeestjes ,maar ze doen hun werk goed, zeer tevreden
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op