Vleermuizenkast

5/5.0 (1 reviews)
Vleermuizen zijn de beste insecteneters die er bestaan. Behalve insecten staan ook nachtkevers en motten op het menu, ook buxusmot en eikenprocessievlinders. Lok ze tot bij jou met een vleermuizenkast.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Onze inheemse vleermuizen zijn echte insecteneters. Ze eten per nacht een kwart tot een derde aan hun lichaamsgewicht aan muggen, motten en kevers. We kunnen ze dan ook als echte natuurlijke bestrijders beschouwen. Er zijn geen andere dieren die zoveel nachtinsecten opeten.

Hoe ophangen?

Hang de nestkast aan een stevige boom, liefst in de buurt waar meerdere bomen aanwezig zijn.

Hang de vleermuizenkast minimum 3 meter hoog en liefst met de voorzijde naar de zon. Vleermuizen houden van warmte. Hang ze wel uit de wind en tocht.

Zorg ervoor dat de vleermuizen zonder obstakels kunnen in- en uitvliegen. Ze gebruiken hun echolocatiesysteem meestal niet bij het uitvliegen.

Je hoeft niets in de vleermuizenkast te doen.

Zonder hem te openen, kan je gemakkelijk vaststellen of hij al dan niet bewoond is aan de muizenstrontjes die ze op het hout achterlaten.

Hoeveel nestkasten ophangen?

Meer kasten in één gebied verhoogt de kans dat je vleermuizen naar jou lokt. Plaats minstens 10 stuks per ha.

Afmetingen

  • Hoogte 32 cm
  • Breedte 25 cm
  • Diepte 11cm
Reviews
star star star star star
Mooie kwaliteit FSC hout
Binnen 2 dagen geleverd. FSC keurmerk. Leuk om voor de vleermuizen iets te kunnen betekenen tussen de moderne bebouwing. Niet duur. Kadotip voor een verjaardag.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op