Bokashi vijverballen

4.5/5.0 (8 reviews)
Bokashi vijverballen, of kleiballen zijn bedoeld om de slib op de vijverbodem op te lossen. Hierdoor verbetert de waterkwaliteit en is er minder voeding voor algen.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Bokashi vijverballen zijn gefermenteerde vijverballen met effectieve micro-organismen. Ze zijn samengesteld uit een combinatie van kleimineralen, Bokashi, Microferm, EM-keramiekpoeder en rietsuikermelasse.

Gooi de bokashi-vijverballen in het water. Ze zinken naar de bodem waar ze langzaam zullen oplossen. De vijverballen gaan na verloop van tijd het slib dat zich op de bodem gevormd heeft, oplossen. Doordat het slib en het organisch materiaal verteerd wordt, vermindert de voeding voor de algen en verbetert de waterkwaliteit.

Bokashiballen zijn geen vervanging voor microferm. Microferm is het basis product om het vijverwater in balans te brengen. Heb je last van algen, gebruik dan extra EM-vijver in combinatie met microferm.

Dosering: 1 bal per m2 wateroppervlakte.

Toepassingsperiode: Gebruik de bokashi-vijverballen tussen oktober-april, op het moment dat het microbieel leven van de vijver op een laag pitje draait. Eén toepassing per jaar volstaat als je de juiste hoeveelheid bokashiballen per m2 geeft.

Reviews
star star star star star
heel tevreden
Vorige winter witkalk voor bomen gebruikt, mag iets dikker uitvallen, maar tevreden.
Vijverballen werken heel goed, voor de eerste keer gebruikt in mijn polyurethaan vijver en op korte tijd een groot verschil.
Blij met de aankoop en kennismaking met biogroei.
Mieke
star star star star star
Perfect
Hele goede ervaring mee
star star star star star
Helaas kunnen wij onze ervaring met BIOGROEI nog niet weergeven.
Helaas kunnen wij onze ervaring met Biogroei nog niet kenbaar maken, daar wij het product slechts enkele dagen geleden ontvangen hebben.
Wij hebben het product zaterdag j.l. pas in onze vijver (1e.gedeelte) gelegd, zodat de werking nog moet beginnen. Wat wachten op de resultaten.
Product werd binnen 1 dag geleverd en netjes verpakt. !!!!
mvg.Herman Verheijen.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op