Palma-life

Vanaf € 38,95 € 32,19
In voorraad
SKU
Palma-life
50 m²
38,95 €
250 m²
123,95 €
Vanaf € 38,95 € 32,19
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Aaltjes steinernema carpocapsae
  • Minimum bodemtemperatuur 10°C
  • Voor en na behandeling vochtig houden
  • Oplossen en aangieten op de grond

For treatment of:

Palma-life is de biologische oplossing voor de bestrijding van de larven van de rode palmsnuitlapkever en palmmot. Verkrijgbaar per 50 mio of 250 mio.

Vanaf € 38,95 € 32,19

Palma-life wordt gebruikt om twee problemen te bestrijden op palmbomen. Enerzijds de larven van de palmmot en anderzijds de larven van de rode palmsnuitkever.

Palma-Life bevat de insectparasiterende aaltjes Steinernema carpocapsae. Wanneer de nematoden op de palmkronen uitgegoten worden, gaan ze actief op zoek naar de larven van hun prooi. De nematoden dringen de larven door natuurlijke lichaamsopeningen binnen. Zodra de nematoden in de larve zijn binnengedrongen komen bacteriën, die in symbiose met de nematoden leven, vrij. Deze bacteriën produceren een toxine waarvan de gastheer sterft. Deze bacteriën zetten gastheerweefsel om in verteerbare componenten voor de nematoden.

De nematoden vermenigvuldigen zich in het kadaver en wanneer dat ontbindt, verspreidt zich een nieuwe generatie nuttige nematoden die zelf ook op zoek gaan naar nieuwe slachtoffers. Een geïnfecteerde rode palmsnuitlapkeverlarve verkleurt van witbeige naar okergeel.

Toepassing in geval van palmmot

De palmmot komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. In Europa heeft de palmmot recent haar verontrustende intrede gemaakt, o.a. in Zuid-Frankrijk , Noord-Spanje en Italië, met fatale schade aan palmachtigen. Deze palmmot kan zich snel verspreiden in andere mediterrane gebieden.

Het parasitaire aaltje Steinernema carpocapsae heeft een afdodend effect op de larven van de palmmot. Voor een doeltreffende toepassing, sproei de aaltjes direct in de palmkroon en over de palmstam.

Toepassing in geval van de rode palmsnuitkever

De rode palmsnuitkever heeft zich verspreid in een groot deel van het Midden-Oosten, Egypte en bijna alle Mediterrane landen. Hij brengt grote schade toe aan bepaalde palmboomsoorten, zoals de phoenixsoorten.

Het parasitaire aaltje Steinernema carpocapsae heeft een afdodende werking tegen de larven van de rode palmsnuitlapkever. Voor een doeltreffende toepassing worden deze nuttige aaltjes rechtstreeks in de palmkroon gesproeid.

Verpakkingen

Palma-life is verkrijgbaar in hoeveelheden van 50 mio of 250 mio nematoden.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Palma-life
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

  • Beste productkwaliteit
  • Snelle levering van levend materiaal
  • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
  • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
  • Binnen 24 uur een offerte op maat
  • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.