Orius | Roofwants tegen trips

Waardering:
90% of 100
v.a. € 24,00 € 19,83
In voorraad
SKU
orius
100 roofwantsen
24,00 €
500 roofwantsen
49,95 €
2.000 roofwantsen
145,00 €
v.a. € 24,00 € 19,83
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, woensdag verzonden
 • Roofwantsen in strooikoker
 • Minimum Dag 18°C / Nacht 6°C
 • Uitstrooien op de bladeren
 • Curratief gebruik

For treatment of:

Orius-system bevat inheemse roofwantsen ter bestrijding van trips. Orius is de enigste natuurlijke vijand die ook volwassen tripsen verorberd. Verkrijgbaar per 100 st of 500 st.

Trips bestrijden

Trips bestrijden kan effectief met Orius. Orius zijn roofwantsen tegen trips en de enige natuurlijke vijand die ook volwassen trips zal verorberen.

Inzet roofwantsen tegen trips

Introduceer Orius in en rondom tripshaarden, met een minimum van 5 tot 10 roofwantsen per m², afhankelijk van de aantasting. Orius is verkrijgbaar per 100 st of 500 st.

Gebruiksaanwijzing

Orius zit samen met een draagstof in een koker/tube. Het is belangrijk om deze zowel voor als tijdens het uitzetten regelmatig te draaien en heel lichtjes te schudden, om zo een gelijkmatige verdeling te verkrijgen van de orius-wantsen. Het materiaal moet op de bladeren in hoopjes uitgestrooid worden en moet enkele dagen blijven liggen zodat de wantsen zich kunnen vestigen in het gewas. Daarna mag de draagstof verwijderd worden. Van zodra Orius zich in het gewas gevestigd heeft, zijn ze gemakkelijk in de bloemen van de planten terug te vinden. Verspreid het flesje over 10 tot 20 introductiepunten, in en rondom tripshaarden.

Effectiviteit roofwants

Orius roofwantsen eten alle mobiele tripsstadia. Jongere Orius-nimfen eten wel alleen tripslarven, maar oudere nimfen en adulten kunnen ook volwassen tripsen aan. Bovendien lust Orius ook allerlei andere prooien zoals bladluizen, spint, witte vlieg of motteneieren. Ze doden soms meer dan nodig is voor hun voeding. Ze vinden hun prooi op de tast, houden ze vast met de voorpoten en zuigen haar met hun steeksnavel leeg.

Orius

Orius Laevigatus, ook wel de bloemenwants genoemd omdat ze van nature daar heel vaak wordt aangetroffen, is een kleine, afgeplatte wants met een lange, beweeglijke steeksnuit. Ze is ovaalvormig en congeveer 2 à 3 mm groot. Opvallend zijn de rode ogen. De eieren zijn onzichtbaar en liggen ingebed in het plantenweefsel. De nimfen zijn vleugelloze insecten, in het begin geel van kleur. De oudere nimfen zijn geel met bruine vlekken. In de latere stadia neemt de nimf meer en meer de donkere kleur van de volwassen roofwants aan.

Curatief trips bestrijden

Orius wordt vaak in combinatie met Amblyseius uitgezet om trips te bestrijden. Amblyseius roofmijten eten de eieren en larven van trips maar laten de volwassen tripsen gerust. In combinatie met Orius worden dan alle ontwikkelingsstadia van trips aangepakt.

Preventief trips bestrijden

Orius kan preventief uitgezet worden tegen trips in stuifmeelhoudende gewassen omdat Orius kan overleven op stuifmeel. Het aantal volwassen roofwantsen zal wel dalen als er geen trips aanwezig is en ze dus enkel op stuifmeel moeten overleven. Orius kan vliegen en is inheems! Orius zal van nature snel op zoek gaan naar plaatsen waar voldoende voedsel aanwezig is. Indien je Orius preventief wil gebruiken in een gesloten ruimte, moet je Nutrimac, een voeding voor Orius, bijbestellen en de Orius gedurende enkele weken voederen. Een ander en beter alternatief is Amblyseius-breeding-system.

Amblyseius-breeding-system is een volledig preventief systeem tegen trips. Met Amblyseius-breeding-system hang je kweekzakjes in je gewas waar gedurende 4 weken langzaam en voortdurend roofmijten uit vrijkomen. De roofmijten zijn dus aanwezig vooraleer er tripsen zijn en zullen alle eventuele tripseieren en larven direct bij de bron aanpakken. Na 4 weken zijn de kweekzakjes uitgewerkt en moeten ze vervangen worden door nieuwe zakjes mocht je de preventieve bescherming verder wilt zetten.

Bewaren

Orius kan kort (enkele dagen) bewaard worden, liggend op een koele (niet lager dan 8°C) en donkere plaats.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Orius | Roofwants tegen trips
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Frequently Asked Questions

Tips

 • De strooikoker volledig opgebruiken.
 • Spoor trips vroegtijdig op met gele vangplaatjes.
 • Combineerbaar met Amblyseius roofmijten.
 • Het enige insect dat volwassen trips eet.
 • Inheemse, goed zichtbare roofwants.