Oenosan

5/5.0 (4 reviews)
Oenosan is een biologische bladmeststof op basis van microfijne kalkdeeltjes die de plant versterkt tegen ziekte en stress maar tevens bijdraagt tot meer smaakvolle vruchten en groenten.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat is oenosan?

Oenosan lijkt op een gewone kalkmeststof maar is heel bijzonder omdat het bestaat uit microdeeltjes ter grootte van 0,1 tot 63 μm, dit in tegenstelling tot andere kalkmeststoffen die in vermalen vorm nog altijd een grootte hebben van 0.15 tot 2 mm. De microdeeltjes worden bekomen dankzij nanotechnologie. Dankzij de microdeeltjes kan dit product opgelost worden in water en als bladbemesting worden gegeven.

Het wordt verneveld over de bladeren waardoor het gemakkelijk wordt opgenomen via de huidmondjes van het blad.

Volledig natuurlijk

Oenosan is een volledig natuurlijk product, bestaande uit vermalen calcietgesteentes. Het bevat naast calcium, een rijk gamma aan mineralen en sporenelementen. Calcium is uiterst belangrijk voor de celstructuur van de plant en regelt vele verschillende cel- en plantfuncties. Via deze weg komt het rechtstreeks in het bladweefsel terecht wat de werking versterkt.

Regelmatig en preventief Oenosan gebruiken, zorgt vooral dat de plant sterker wordt en stress- en ziektebestendiger.

Hoe gebruiken?

Drie toepassingen:

 • Oplossen in water en vernevelen over de bladeren: dit gebeurt best ’s morgens. De opname via de huidmondjes van het blad is dan ideaal. 250 g is voldoende voor 166 l oplossing.
 • Vermengen met potgrond of in het plantgat vermengen met de grond.
 • De wortels bestuiven met Oenosan vooraleer ze geplant worden.
Oenosan Biogroei

Dosering

 • Oenosan wordt gemengd in water à rato van 1.5 gr op 1 liter water.
 • Vermenging met potgrond gebeurt à rato van 200 g op 100 liter (pot)grond.

Voordelen van Oenosan

Oenosan kan in alle teelten worden toegepast.

Fruit, groenten, aardbeien, potplanten en sierplanten varen er wel bij als je Oenosan preventief en regelmatig gebruikt.

 • Het verbetert de fotosynthese en zorgt voor een actiever metabolisme
 • Het verhoogt het suikergehalte waardoor de vruchten en groenten beter smaken
 • Het zorgt voor een betere vruchtzetting
 • Het vermindert de uitval van nieuwe aanplantingen
 • Het reduceert de waterbehoefte tot 70 %
 • Het zorgt voor een snel herstel van bladkleur en intensere bloemenkleuren. Ook toepasbaar om gras te herstellen na de winterperiode
 • Het zorgt voor een verhoogde weerstand tegen klimaatstress (droogte en hitte)
 • Het verhoogt de weerstand tegen schimmels: gebruik regelmatig Oenosan op planten en struiken die schimmelgevoelig zijn
 • Het verrijkt de bodem en bevordert de bodembiologie en Ph-balans
Bruikbaar in de biologische landbouw overeenkomst de EG verordening N° 834/2007 - gecertificeerd door Certisys -BE-Bio 01
Reviews
star star star star star
Elke keer weer ben ik een 100% tevreden klant.
Dit is niet de eerste keer dat ik een bestelling plaats bij Biogroei. De producten worden telkens netjes verpakt en snel geleverd. Maar vooral: ze wérken. Een veel milieuvriendelijkere oplossing dan terug te grijpen naar chemische alternatieven. Niet twijfelen!
star star star star star
Inspiratie om het roer om te gooien
Prima producten, ondersteund door een goede klantenservice. Eenmaal een stap gezet smaakt het naar meer inspirerende en groene oplossingen. Steeds vlot geleverd.
star star star star star
Schimmels in bolplatanen
Sinds een jaar aan de slag met oenosan. We gieten de bomen aan met een kleine hoeveelheid oenosan opgelost in water sinds april met een frekwentie van 1x in de maand. Sinds de bladgroei verstuiven we ongeveer om de 3 weken oenosan op de bladeren. Het is heerlijk om te zien dat onze bomen duidelijk minder ziek zijn dan voorheen. De schimmel zit er al een jaar of 10 in en nu is hij er nog, maar heel wat minder. We zijn overtuigd dat oenosan onze bomen verder helpt. Heel blij trouwens met de goede raad van de mensen van biogroei.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op