Mierenlokdoos

(0 reviews)
Last van mieren ? Met deze mierenlokdoosjes geraak je er vanaf - zowel voor binnen als voor buiten.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Waarom mierenlokdoosjes?

De biologische bestrijding van bladluizen met nuttige insecten kan enkel efficiënt verlopen als er geen mieren op de aangetaste planten of bomen aanwezig zijn. Mieren houden van bladluizen omwille van de honingdauw die ze uitscheiden en beschermen daarom de bladluizen tegen hun natuurlijke vijanden.

Mieren gaan larven van lieveheersbeestjes of larven van Chrysopa lastig vallen, van de plant gooien en zelfs doodbijten. De mieren weten dat de nuttige insecten de bladluizen komen verorberen en mengen zich dus in die strijd.

Mieren kunnen uit bomen geweerd worden door vroeg in het seizoen boomlijmbanden rond de stammen te bevestigen. Maar voor alle andere struiken en planten is het belangrijk de mierennesten te lokaliseren en deze te elimineren voordat je nuttige insecten tegen bladluizen uitzet.

Mierennesten kan je op twee manieren vernietigen:

Mier-run kan gebruikt worden als je weet waar het mierennest zich bevindt en de aaltjes rechtstreeks in het mierennest kunnen worden aangegoten.

Weet je niet waar het mierennest juist zit of is het mierennest op een onbereikbare plaats? Dan is het enige hulpmiddel dit biologisch mierenlokdoosje.

Als de mieren bestreden zijn, zullen de natuurlijke vijanden in jouw tuin ook vanzelf meer naar jouw aangetaste planten komen.

Gebruik van mierenlokdoosjes

Deze mierenlokdozen kunnen (gedurende het hele jaar) binnen en buiten gebruikt worden. Plaats 1 of 2 mierenlokdoosjes in de directe omgeving van de planten waar bladluizen en mieren kan zien zitten. Zijn er veel mieren, dan gebruik je best 2 doosjes. Open de lokdoos door met een hard voorwerp (bijv. een munt) beide markeringen aan de zijkant in te drukken. De mierenlokdoos is onmiddellijk werkzaam en werkt +/- drie weken.

De mierenwerksters nemen de actieve stof mee naar hun nest waardoor het gehele nest uitsterft. Als je geen mieren meer ziet, kan het doosje verwijderd worden. Na bestrijding van de mieren kan je de larven van lieveheersbeestjes of larven van Chrysopa zonder zorgen uitzetten om de bladluizen aan te pakken. Dit proces kan van één tot drie weken in beslag nemen.

Technische informatie

  • Werkzame stof: Spinosad 0,8mg/g (6,4mg)
  • Inhoud: 1 mierenlokdoos
  • Afmetingen: 1 mierenlokdoosje meet 7 x 7 x 2 cm

Toelatingsnummer: NL-0022157-0000, Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Spinosad schadelijk?

Het mierenlokdoosje bevat spinosad als actieve stof. Spinosad, of meer specifiek spinosynen, ontstaan door de fermentatie van bepaalde bacteriën. Het product is dus van natuurlijke oorsprong en mag in de biologische teelt gebruikt worden. Desondanks is spinosad spuiten schadelijk voor bijen en sluipwespen in de natuur. Dit raden we dan ook ten stelligste af. Spinosad als insecticide verwerkt in een mierenlokdoosje komt enkel in het mierennest terecht en lijkt ons in bepaalde omstandigheden de meest propere manier om mieren te bestrijden. We blijven echter op zoek naar nog duurzamere alternatieven.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op