Microferm

5/5.0 (7 reviews)
Microferm zijn Effectieve Micro-organismen (EM), kant en klaar voor gebruik. Het is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten. De verschillende soorten EM hebben elk een specifieke taak en ze bevorderen onderling elkaars werking.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Microferm zijn Effectieve Micro-organismen (EM), kant en klaar voor gebruik. Het is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten. De verschillende soorten EM hebben elk een specifieke taak en ze bevorderen onderling elkaars werking. Door deze in de tuin of in je vijver aan te gieten, gaan ze zich op een natuurlijke wijze vermenigvuldigen. Effectieve Micro-organismen komen uit de natuur en we brengen ze terug in de natuur, puur natuur dus!

Microferm kan zowel in de moestuin, siertuin, gazon, bloemenborders als op fruitbomen en kleinfruit gebruikt worden. Microferm vormt het basisproduct voor een gezonde , heldere vijver.

Gebruik tips

 • Gebruik 1 tot 2 l microferm per jaar per 100 m2 grondoppervlakte.
 • Gebruik 2 l microferm per m3 plantenafval of dierlijk mest dat je wilt fermenteren. Leng dit aan met 10 l water. Leg de afval of het dierlijk mest op een zeil, verdeel hierover de verdunde microferm en sluit de hoop luchtdicht af. Laat dit 2 maanden fermenteren. Je kan ook gebruik maken van afgesloten containers om plantenafval te fermenteren.
 • Microferm verdunnen tot 1/100 zijnde 100 ml op 10 liter water en sproeien op de planten en/of begieten op de grond
 • Microferm wordt het best gebruikt bij regenachtig weer. Regen voor of na een behandeling is ideaal. Effectieve micro-organismen leven namelijk in een vochtig milieu.
 • De zuurtegraad van de bodem moet minimum 5.4 PH bedragen
 • Gebruik in de vijver, per 10.000 l watervolume 10 l microferm op jaarbasis. Dit mag in zijn geheel of in verschillende beurten gegeven worden.

Waar voor kan Microferm gebruikt worden?

Dit product heeft eindeloze toepassingen. Hierbij enkele courante toepassingen die in de praktijk hun nut reeds bewezen hebben:

 • Microferm zorgt voor een natuurlijk evenwicht in de vijver.
 • Buxus regelmatig benevelen met Microferm geeft minder aantasting van de buxusmot. Dit kan in combinatie gebeuren met het verstuiven van lavameel.
 • Heb je last van kersenvlieg: bespuit de bomen preventief met Microferm. Door de fermentatie van EM worden de eitjes van insecten beschadigd waardoor ze zich niet meer verder kunnen ontwikkelen.
 • Hetzelfde geldt als je last hebt van de Suzuki-vlieg: bespuit het fruit regelmatig met Microferm om de ontwikkeling van de eitjes af te remmen
 • Valfruit dat onder de fruitbomen ligt, bespuit je met Microferm om te voorkomen dat er zich rottingsbacteriën ontwikkelen.
 • Groenten, bloemenborders, gazon en struiken mogen beneveld worden met Microferm: dit versterkt de planten en geeft hen meer weerstand tegen schadelijke organismen
 • Microferm kan aangegoten worden op de composthoop wat een betere vertering en minder geurhinder geeft. De composthoop moet wel afgesloten worden om fermentatie te krijgen.
 • Microferm kan gebruikt worden om de geurhinder in de dierenverblijven te verminderen. Een verdunde oplossing wekelijks vernevelen over de bodem van de stal.
 • Om de 14 dagen Microferm toevoegen aan het gietwater van kamerplanten, vergroot de natuurlijke afweer van de planten en de microbiële diversiteit rond hun wortels.

Verpakkingen

Verkrijgbaar in een 2 l of, 5 l Bag in box, handig in gebruik met het kraantje om af te tappen. Indien je veel nodig hebt, is de 20 l bidon voordeliger om te gebruiken.

Bewaarbaarheid

Het is officieel gedurende 1 jaar bewaarbaar maar in de praktijk kan het veel langer bewaard worden zolang het luchtdicht afgesloten blijft in de oorspronkelijke verpakking.

Reviews
star star star star star
Prima bedrijf
Ik heb een Bidon Microferm gekocht van 20 liter uitstekende kwaliteit.
Snel geleverd.
De Vijver word mooi helder,
Gebruik het ieder jaar weer voor een schone heldere vijver.

Wel zou ik fijn vinden als bij de Bidon een kraan mee geleverd word.
Of erbij kan bestellen.
Dat zou gemakkelijk zijn bij het ledigen, omdat het zo toch een flink gewicht is.
star star star star star
Zeer tevreden
Zeer overzichtelijke website .
Vlotte levering bij een bestelling.

Vragen worden zeer vlot en deskundig beantwoord.

Doe zo verder.
star star star star star
Netjes en snel geleverd
Milieu bewuste verpakking, inplaats van plastic fles een mooi caton waar de microferm in zit.
Ik ben benieuwd hoe snel het werkt, heb het in de compost bak gedaan de reuk is in iedergeval al weg.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op