McPhailval | (kersen)vliegenval

(0 reviews)
Een McPhailval is een professionele plastic vangpot voor het wegvangen van kersenvlieg. De noodzakelijke feromooncapsules apart bijstellen als je dit item koopt.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Een Mc Phailval is een duurzame, plastic val voor het wegvangen van verschillende soorten schadelijke vliegen zoals kersenvlieg Rhagoletis Cerasi en olijfvlieg Bactrocera Oleae. Deze feromoonval kan jaarlijks herbruikt worden. Koop feromooncapsules kersenvlieg of olijfvlieg afzonderlijk aan om deze vangpot te kunnen gebruiken.

Pakketsamenstelling

Ons pakket bevat:

  • een doorzichtige vangbeker
  • een gele trechter
  • een groen touwtje
  • een feromoonmandje

Opgelet: deze feromoonval wordt geleverd zonder feromooncapsules. Feromooncapsules kersenvlieg kunnen afzonderlijk op onze webshop aangekocht worden. Feromooncapsules olijfvlieg zijn op bestelling verkrijgbaar. Een Mc Phailval zonder feromonen heeft geen werkingskracht.

In plaats van de Mc Phailval en feromooncapsules apart te bestellen, kan je ook kiezen voor ons samengesteld pakket. In deze pakketten koop je de Mc phailval kersenvlieg inclusief 2 feromooncapsules, voldoende voor het volledige seizoen.

Wat doet de Mc Phailval?

In het feromoonmandje laat je de soortspecifieke feromooncapsule vallen. Het feromoonmandje klik je vast in het deksel van de feromoonval. Het deksel wordt bevestigd op de vangbeker. De mannelijke kersenvliegen worden aangetrokken door het seksferomoon. De mannetjes verwachten hier een vrouwtje dat wilt bevrucht worden. Ze vliegen onderaan in de pot en kunnen niet meer ontsnappen. Ze verdrinken in het laagje water dat je in de vangbeker moet doen.

De feromoonval is een hulpmiddel om de populatie schadelijke insecten te monitoren en weg te vangen. Hoe meer mannetjes worden weggevangen, hoe minder vrouwtjes kunnen bevrucht worden. Minder bevruchting leidt tot minder ei-afleg en dus minder schadelijke rupsen in het fruit.

Dankzij de feromoonval ga je ook precies weten wanneer de vlucht van de kersenvlieg of olijfvlieg bij jou start. Zo weet je dus precies wanneer je moet spuiten indien je dit wenst.

Wanneer de Mc Phailval uithangen?

Bij kersenvlieg hang je de val vanaf begin mei tot eind juli. Je hebt twee feromooncapsules nodig voor deze periode te overbruggen.

Bij olijfvlieg situeert de vlucht zich tussen eind juni en eind oktober met een piek van augustus tot en met oktober. Elke feromooncapsule gaat 6 weken mee. Zo kan je berekenen hoeveel capsules je nodig hebt.

Hoeveel feromoonvallen moet ik hangen?

Bij kersenvlieg: hang 1 tot 2 vallen per 5 laagstam kerselaars als ze zich in een straal van 25 m rond de feromoonval bevinden. Zo niet moet je meer Mc Phailvallen hangen. Ingeval van hoogstam, hang 1 feromoonval per boom of per twee bomen afhankelijk van de infectiedruk die aanwezig is.

Bij olijfvlieg Bactrocera Oleae: hang 20 tot 30 vallen per ha.

Vragen?

Bij ons vind je professionele informatie op consumentenmaat. Heb je nog vragen, contacteer ons dan tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u. Wij helpen je graag verder!

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op