Lieveheersbeestkastje

€ 12,95 € 10,70
In voorraad
SKU
Lieveheersbeestkastje
€ 12,95 € 10,70
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Creëer een natuurpark in je tuin
  • Trek nuttige insecten aan
  • Kwaliteitsvol insectenhotel

For treatment of:

Kastje voor het nestelen en overwinteren van volwassen lieveheersbeestjes. Gemaakt van duurzame materialen.

Lieveheersbeestjes zijn leuk om naar te kijken maar ook zeer nuttige bladluisbestrijders. Zowel volwassen als larven van lieveheersbeestjes kunnen op onze webshop worden aangekocht.

Het lieveheersbeestje Adalia Bipunctata (tweestippelig lieveheersbeestje) is een inheems lieveheersbeestje dat op de rode lijst wordt aangeduid als kwetsbaar. Door het plaatsen van een kastje in je tuin bied je een veilige schuilplaats voor lieveheersbeestjes. Het geeft onderdak en beschutting waardoor lieveheersbeestjes hier in kunnen overwinteren. Van nature overwinteren lieveheersbeestjes vaak in groep bij elkaar en met enig geluk is dat in dit kastje.

Indien er lieveheersbeestjes overwinteren in het kastje, zullen de bladluizen die in het voorjaar op duiken, direct op een natuurlijk manier kunnen bestreden worden met lieveheersbeestjes. Probeer een ecologische evenwicht te creëren in je tuin. Om lieveheersbeestjes te behouden, moet er bladluis zijn. Door bijvoorbeeld te spuiten bij de eerste bladluisaantasting, trek je geen lieveheersbeestjes aan. Dit is geen wonderhuisje, hiermee werk je aan een ecologische evenwicht.

Hebben er geen lieveheersbeestjes overwintert in je tuin en heb je last van bladluis, dan moet je deze bestrijden met larven van het lieveheersbeestje. Waarom larven? Larven kunnen niet wegvliegen en bestrijden de bladluis zeer effectief daar waar je ze uitzet.

Ophangen

Het kastje is eenvoudig op te hangen. Een nagel in een muur of boom kloppen, is voldoende. Aan de achterkant van het huisje bevindt zich een sleuf waarin de nagel kan geschoven worden.

Lieveheersbeestjehuisje klaar maken voor gebruik

Om het knusser en warmer te maken is het raadzaam om enkele losse, droge bladeren of een rolletje golfkarton in het huisje te stoppen.

Materiaal

Het huisje is gemaakt van vurenhout. Het weegt ongeveer een halve kilo met deze afmetingen: 16,9 x 12,2 x 22,9 cm.

Plaatsing

Hang het lieveheersbeestkastje op een zonnige, wind- en tegen de regen beschutte plek, liefst in de richting van het zuiden, zuidwesten of zuidoosten. Hang het lieveheersbeestkastje minstens op 1 meter hoogte en laat het hangen tijdens de winter.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lieveheersbeestkastje
Uw waardering

Tips

  • Voor de overwintering en schuilplaats van lieveheersbeestjes.
  • Gemakkelijk te bevestigen.
  • Ophangen aan ooghoogte.
  • Vul het huisje met wat golfkarton.