Lieveheersbeestkastje - Lieveheersbeestjes hotel

5/5.0 (1 reviews)
 • Kastje voor het nestelen en overwinteren van volwassen lieveheersbeestjes.
 • Vakkundig handgemaakt door mensen van zorggroep Sint-Kamillus
 • Gemaakt van duurzaam Noors dennenhout
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  In de tuin gonst het altijd van het leven. Naast bijen, wespen en vlinders vind je er natuurlijk ook lieveheersbeestjes. Niet alleen zijn ze een fijne en kleurrijke toevoeging in elke tuin maar ook hardwerkende bestrijders van bladluis. Ze eten tot wel 100 bladluizen per dag, en beschermen zo je planten!

  Zowel volwassen lieveheersbeestjes als larven kunnen op onze webshop aangekocht worden. Jammer genoeg word het inheemse tweestippig lieveheersbeestje, ook bekend als Adalia bipunctata, aangeduid als kwetsbaar. Met dit huisje geef je ze een veilige schuilplaats. Het zorgt voor onderdak, beschutting en een veilig plekje om te overwinteren. Van nature doen ze dit in groep. Een lieveheersbeestjeshotel is dus een leuk item in de tuin.

  Indien ze in het kastje overwinteren, zullen de bladluizen die in het voorjaar opduiken, meteen op een natuurlijke manier bestreden kunnen worden. Belangrijk is wel dat je vanaf de vroege lente bloeiende planten in je tuin hebt want lieveheersbeestjes voeden zich met stuifmeel als er nog geen bladluizen zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om evenwicht te bewaren in je tuin. Om lieveheersbeestjes te behouden, moet er bladluis zijn.

  Handgemaakt lieveheersbeestkastje

  Onze insectenhotels voor lieveheersbeestjes worden vakkundig gemaakt in samenwerking met zorggroep Sint-Kamillus

  Sint Kamillus is een zorggroep gevestigd in Bierbeek, België. Op de drie campussen in de omgeving van Leuven wordt er ingezet op geestelijke gezondheidszorg en psychiatrische opvang. Samen met hun patiënten werken ze om hen zo goed mogelijk op te vangen, te helpen en te ontdekken wat ze graag doen en goed kunnen. Op die manier stippelen ze samen een traject uit. St-Kamillus partnert met particulieren en bedrijven om patiënten in te kunnen zetten op de werkvloer.

  Ook wij bij Biogroei zetten hier graag onze schouders onder. We bieden de mogelijkheid aan patiënten van Sint-Kamillus om deel te nemen aan stages en andere werkgelegenheden. Het geeft hen de kans om werkervaring op te doen en nieuwe mensen te leren kennen.

  Het product van één van deze samenwerkingen is ons lieveheersbeesthuisje. Het insectenhotel is helemaal met de hand gemaakt en wordt lokaal geproduceerd in het houtatelier van Sint-Kamillus in Bierbeek!

  Met dit kastje steun je dus niet alleen je lokale flora en fauna, maar ook de harde werkers van Sint-Kamillus.

  Stevig en duurzaam insectenhotel

  Het huisje is gemaakt uit Noorse den en beschikt over een PEFC keurmerk, een Internationaal keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het hout kan tegen een stootje en gaat enkele jaren mee. Om het kastje zo lang mogelijk te behouden, gebruik je het best hangend. Indien het gewoon op de grond geplaatst wordt, kan het hout sneller rotten dan normaal.

  Eenvoudig op te hangen

  Het kastje is eenvoudig in gebruik en ophanging. Het is voldoende om gewoon een nagel in de muur of boom te kloppen. Het kastje heeft aan de achterkant een gat waarmee het simpelweg aan de nagel gehangen kan worden

  Lieveheersbeestkastje waar ophangen?

  Best gehangen op 1 meter hoogte. Hang het op een zonnige, windstille en tegen de regen beschutte plek. Liefst in de richting van het zuiden, zuidwesten of zuidoosten. Laat het de hele winter hangen.

  Afmetingen

  Het huisje is 24 cm hoog, 11 cm diep en op zijn breedste punt 18,5 cm breed. Het weegt 670 gram.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle Biedt schuilplaats aan voor lieveheersbeestjes om te overwinteren
  • plus-circle Hoogwaardig en handgemaakt in België
  • minus-circle Geen garantie dat lieveheersbeestjes erin zullen trekken
  Video
  placeholder image
  Reviews
  star star star star star
  perfect correct
  Reeds meerdere malen product besteld.
  Steeds perfect geleverd zoals belooft.

  1 item kon niet meer geleverd worden werd duidelijk gecommuniceerd en en direct terug betaald.
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op