Laden...

Lieveheersbeestkastje

0
Waardering:
0 / 5
0 reviews
€ 14,95 € 12,36

Kastje voor het nestelen en overwinteren van volwassen lieveheersbeestjes. Gemaakt van duurzame materialen samen met een zorggroep.

Levertijd wordt berekend...
9,5/10 op 5000+ reviews
100% duurzame en biologische producten
Gratis verzending vanaf €50,-
Familiebedrijf sinds 1992
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Gegevens

In de tuin gonst het altijd van het leven. Naast bijen, wespen en vlinders vind je er natuurlijk ook lieveheersbeestjes. Niet alleen zijn ze een fijne en kleurrijke toevoeging in elke tuin maar ook hardwerkende bestrijders van bladluis. Ze eten tot wel 100 bladluizen per dag, en beschermen zo je planten!

Zowel volwassen lieveheersbeestjes als larven kunnen op onze webshop aangekocht worden. Jammer genoeg word het inheemse tweestip lieveheersbeestje, ook bekend als Adalia bipunctata, aangeduid als kwetsbaar. Met dit huisje geef je ze een veilige schuilplaats. Het zorgt voor onderdak, beschutting en een veilig plekje om te overwinteren. Van nature doen ze dit in groep. Een lieveheersbeestkastje is dus een welkom zicht in de tuin.

Indien ze in het kastje overwinteren, zullen de bladluizen die in het voorjaar opduiken, meteen op een natuurlijke manier bestreden kunnen worden. Natuurlijk is het belangrijk om evenwicht te bewaren in je tuin. Om lieveheersbeestjes te behouden, moet er bladluis zijn.

Eenvoudig op te hangen

Het kastje is eenvoudig in gebruik en ophanging. Het is voldoende om gewoon een nagel in de muur te kloppen. Je kan ook een nagel in een boom kloppen om het op te hangen. Dit is echter niet aangeraden voor de gezondheid van de boom in stand te houden. Het kastje heeft aan de achterkant een gat waarmee het simpelweg aan de nagel gehangen kan worden

Lieveheersbeestkastje waar ophangen?

Best gehangen op 1 meter hoogte. Hang het op een zonnige, wind- en tegen de regen beschutte plek. Liefst in de richting van het zuiden, zuidwesten of zuidoosten. Laat het hangen doorheen de winter.

Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lieveheersbeestkastje
Uw waardering