Cucu-care | Kweekzakjes tegen trips | Trips preventief aanpakken

4.4/5.0 (19 reviews)
 • Voorkom dat trips zich uitbreidt tot een plaag
 • Hang 1 - 3 zakjes per plant
 • 4 weken lang roofmijten in je planten
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Kweekzakjes tegen trips | Cucu-care

  Heb je vaak last van trips op je planten? Vooral kamerplanten maar ook groenteplanten en druiven kunnen geteisterd worden door trips. Ben je het beu om altijd achter de feiten te lopen? Opteer dan om preventief te werken met kweekzakjes tegen trips.

  Wat zit er in de kweekzakjes?

  De kweekzakjes bevatten Neoseiulus cucumeris roofmijten in diverse stadia, maar ook meelmijten en een draagstof van zemelen. De meelmijten voeden zich met de zemelen en zijn op hun beurt voedsel voor de roofmijten.

  Neoseiulus (vroeger Amblyseius) cucumeris is een beige roofmijt van ca. 0,5 - 1mm groot in volwassen stadium. De roofmijten verdelen zich snel over de planten. Ze prikken hun prooi aan en zuigen deze leeg. Een volwassen Neoseiulus cucumeris leeft ongeveer 3 weken.

  Deze roofmijt eet eitjes en jonge larven van trips maar geen volwassen tripsen. Uit de kweekzakjes zullen 4 weken roofmijten uitlopen waardoor de eerste trips aantasting direct de kop wordt ingedrukt.

  Wanneer kweekzakjes tegen trips gebruiken?

  • Ideaal bij kamerplanten om schade op het blad te voorkomen. Tripsgevoelige kamerplanten zijn Monstera soorten, Tradescancia soorten, Calathea’s, Anthuriums, Ficussen, rozen en gerbera’s.
  • Heb je nieuwe kamerplanten gekocht, isoleer ze en behandel ze met kweekzakjes tegen trips. Vaak zijn kamerplanten besmet met trips van bij de kweker.
  • Kan trips op groenten zoals komkommer, paprika, meloen of aubergine preventief aanpakken
  • Kan preventief gebruikt worden bij druiven en aardbeien. Doe het zeker als je elk jaar last hebt van trips.
  • Werkt bij temperaturen hoger dan 20°C (minstens enkele uren) overdag, 6°C ’s nachts.
  • Ideaal ook om na een tripsplaag kweekzakjes te hangen. Zo blijf je nog 4 weken bescherming genieten om de nog uitkomende eitjes op te ruimen.

  Voordelen van kweekzakjes?

  • Gemakkelijk en snel op te hangen, de kweekzakjes zijn voorzien van een haakje om aan de planten te hangen.
  • Kan zowel binnenshuis als in de kas gebruikt worden.
  • 4 weken lang bescherming en steeds nieuwe roofmijten in de planten.
  • Goedkoop in aankoop

  Hoe kweekzakjes tegen trips gebruiken?

  Je kan 5, 25, 50, 100 of 250 kweekzakjes tegen trips bestellen.

  • Hang aan elke plant minstens 1 kweekzakje wanneer de planten elkaar niet raken.
  • Heb je grote kamerplanten, hang dan 2 tot 3 kweekzakjes per plant.
  • Groeien de planten in elkaar en vormen ze daardoor een geheel, reken 1 kweekzakje per m2.

  Opgelet: De roofmijten verlaten de kweekzakjes via de voorgeprikte opening in de zakjes. Het voorgeperforeerde gaatje in het kweekzakje NIET vergroten want dan droogt de kweek uit. De kweekzakjes ook niet onnodig bevochtigen.

  Na 4 weken moeten de kweekzakjes vervangen worden indien je de bescherming tegen trips wilt behouden. Wanneer men systematisch kweekzakjes tegen trips uithangt in de (kamer)planten, krijgt de trips geen kans om zich te ontwikkelen.

  Kan ik kweekzakjes tegen trips bewaren?

  Nee, dit is niet mogelijk. Gezien de kweekzakjes een voorgeprikt gaatje hebben, kunnen de roofmijten uitlopen als ze daar klaar voor zijn. De kweekzakjes gaan dus uitlopen in de doos als je ze niet tijdig in de planten hangt. Bestel enkel de hoeveelheid die je onmiddellijk kan gebruiken in je planten.

  Wat als ik toch al trips heb?

  Kweekzakjes zijn echt bedoeld als preventie. Wanneer je een aantasting van trips hebt, kies je beter voor het trips bestrijdingspakket.

  Spuiten in combinatie met roofmijten

  Wij raden je ten sterkste af om chemische middelen of andere producten te gebruiken vooraf of in combinatie met nuttige insecten. Het risico bestaat dat er nog schadelijk residu is achter gebleven wat dodelijk is voor de roofmijten. Heb je toch gespoten, neem dan met ons contact op zodat we voor jou kunnen controleren of er nog een wachttijd moet gerespecteerd worden vooraleer de roofmijten te gebruiken.

  Nog vragen?

  Wij helpen je graag voort! We hebben reeds 30 jaar ervaring in biologische bestrijding. Ben je niet zeker dat dit de juiste keuze is voor je probleem, neem dan zeker contact met ons op.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle Preventief
  • plus-circle Langdurige bescherming
  • plus-circle Handig in gebruik
  • minus-circle Zichtbaar
  • minus-circle Lost grote plaag niet op
  Reviews
  star star star star star
  Kweekzajes voor onderhoudsbehandeling…
  Kweekzajes voor onderhoudsbehandeling tegen trips en spint houden deze plagen volledig onder controle, veiligheidshalve blijf ik ze maandelijks bestellen, de kweekzakjes worden door biogroei altijd snel verzonden en de levering is bijgevolg vlug. Heel tevreden
  star star star star star
  Zeer tevreden
  Ik gebruik deze kweekzakjes al langer dan een jaar en ben er heel tevreden van! Nooit meer grote trips uitbraken en ook spint blijft weg.
  star star star star star
  Had ik dit maar eerder gedaan
  Ik ben super blij met deze kweekzakjes! In september de eerste lading gekocht want had al ruim een jaar last van trips. Ruim de helft van m’n collectie was kapot en ik had al van alles geprobeerd, van gif spuiten tot dagelijks/ wekelijks planten afspuiten onder de douche, maar niets hielp. Het verspreidde zich alleen maar meer en meer. Erg vermoeiend met bijna 90 planten toen het begon. Na de eerste 4-5 weken zag ik al een enorme vooruitgang en werden de tripsen zichtbaar minder. Ik heb na het ophangen van de zakjes overigens geen planten meer afgespoten of iets dergelijks om te voorkomen dat ik de goede beestjes zou wegspoelen. Daarna nog een tweede lading besteld die inmiddels bijna aan het einde van zijn periode zit. Op deze manier heb ik de volledige levenscyclus van de trips (plus een beetje) overbrugt zodat er niets meer over blijft. Mijn planten zijn er zelfs zo blij mee dat ze nu na lange tijd zowaar weer beginnen met groeien (het is nota bene december). En bovendien geen trips meer te zien! Uiteraard blijf ik het de komende tijd nog even in de gaten houden, maar erg tevreden! Bij aanschaffen van nieuwe planten om m’n collectie weer terug te brengen naar het oude niveau ga ik zeker preventief zakjes bestellen.

  Als tip geef ik dus mee: doe in ieder geval 2x de volledige periode van de zakjes om er zeker van te zijn dat je de volledige levenscyclus van de trips kan overbruggen zodat je er geen last meer van hebt.
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op