Kweekzakjes tegen trips | Trips preventief aanpakken

4.2/5.0 (16 reviews)
  • Voorkom dat trips zich uitbreidt tot een plaag
  • Hang 1 - 3 zakjes per plant
  • 5 weken lang roofmijten in je planten
  • Levertijd wordt berekend...
    Kim
    Hulp nodig?
    We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
    Neem contact met ons op
    Snel naar
    Details

    Kweekzakjes tegen trips

    Heb je vaak last van trips op je planten? Vooral kamerplanten maar ook groenteplanten en druiven kunnen geteisterd worden door trips. Ben je het beu om altijd achter de feiten te lopen? Opteer dan om preventief te werken met kweekzakjes tegen trips.

    Wat zit er in de kweekzakjes?

    De kweekzakjes bevatten Neoseiulus cucumeris roofmijten in diverse stadia, maar ook meelmijten en een draagstof van zemelen. De meelmijten voeden zich met de zemelen en zijn op hun beurt voedsel voor de roofmijten.

    Neoseiulus (vroeger Amblyseius) cucumeris is een beige roofmijt van ca. 0,5 - 1mm groot in volwassen stadium. De roofmijten verdelen zich snel over de planten. Ze prikken hun prooi aan en zuigen deze leeg. Een volwassen Neoseiulus cucumeris leeft ongeveer 3 weken.

    Deze roofmijt eet eitjes en jonge larven van trips maar geen volwassen tripsen. Uit de kweekzakjes zullen 5 tot 6 weken roofmijten uitlopen waardoor de eerste trips aantasting direct de kop wordt ingedrukt.

    Wanneer kweekzakjes tegen trips gebruiken?

    • Ideaal bij kamerplanten om schade op het blad te voorkomen. Tripsgevoelige kamerplanten zijn Monstera soorten, Tradescancia soorten, Calathea’s, Anthuriums, Ficussen, rozen en gerbera’s.
    • Heb je nieuwe kamerplanten gekocht, isoleer ze en behandel ze met kweekzakjes tegen trips. Vaak zijn kamerplanten besmet met trips van bij de kweker.
    • Kan trips op groenten zoals komkommer, paprika, meloen of aubergine preventief aanpakken
    • Kan preventief gebruikt worden bij druiven en aardbeien. Doe het zeker als je elk jaar last hebt van trips.
    • Werkt bij temperaturen hoger dan 20°C (minstens enkele uren) overdag, 6°C ’s nachts.
    • Ideaal ook om na een trips plaag kweekzakjes te hangen. Zo blijf je nog 5 weken bescherming genieten om de nog uitkomende eitjes op te ruimen.

    Voordelen van kweekzakjes?

    • Gemakkelijk en snel op te hangen, de kweekzakjes zijn voorzien van een haakje om aan de planten te hangen.
    • Kan zowel binnenshuis als in de kas gebruikt worden.
    • 5 weken lang bescherming en steeds nieuwe roofmijten in de planten.
    • Goedkoop in aankoop

    Hoe kweekzakjes tegen trips gebruiken?

    Je kan 5, 25, 50, 100 of 250 kweekzakjes tegen trips bestellen.

    • Hang aan elke plant minstens 1 kweekzakje wanneer de planten elkaar niet raken.
    • Heb je grote kamerplanten, hang dan 2 tot 3 kweekzakjes per plant.
    • Groeien de planten in elkaar en vormen ze daardoor een geheel, reken 1 kweekzakje per m2.

    Opgelet: De roofmijten verlaten de kweekzakjes via de voorgeprikte openingen in het zakje. Het voor geperforeerde gaatje in het kweekzakje NIET vergroten want dan droogt de kweek uit. De kweekzakjes ook niet onnodig bevochtigen.

    Na 5 tot 6 weken moeten de kweekzakjes vervangen worden indien je de bescherming tegen trips wilt behouden. Wanneer men systematisch kweekzakjes tegen trips uithangt in de (kamer)planten, krijgt de trips geen kans om zich te ontwikkelen.

    Kan ik kweekzakjes tegen trips bewaren?

    Nee, dit is niet mogelijk. Gezien de kweekzakjes een voorgeprikt gaatje hebben, kunnen de roofmijten uitlopen als ze daar klaar voor zijn. De kweekzakjes gaan dus uitlopen in de doos als je ze niet tijdig in de planten hangt. Bestel enkel de hoeveelheid dat je onmiddellijk kan gebruiken in je planten.

    Wat als ik toch al trips heb?

    Kweekzakjes zijn echt bedoeld als preventie. Zo vlug je een aantasting van trips hebt, kies je beter voor de cucumeris roofmijten in strooikoker. Deze strooikoker bevat dezelfde roofmijten als deze in de kweekzakjes. Het verschil: bij een strooikoker ga je in één keer veel roofmijten tegelijk uitzetten, de kweekzakjes zijn ontworpen om traag uit te lopen. Deze roofmijt eet eitjes en jonge larven van trips.

    Als je veel volwassen tripsen hebt en veel planten, combineer je cucumeris roofmijten met Orius roofwantsen. Deze twee soorten zijn ook samen te koop in de trips bestrijdingspakket. Orius eet grote trips larven en volwassen trips! Orius is enkel te gebruiken bij een grote aantasting van trips, anders sterft hij snel van honger.

    Spuiten in combinatie met roofmijten

    Wij raden je ten sterkste af om chemische middelen of andere producten te gebruiken vooraf of in combinatie met nuttige insecten. Het risico bestaat dat er nog schadelijk residu is achter gebleven wat dodelijk is voor de roofmijten. Heb je toch gespoten, neem dan met ons contact op zodat we voor jou kunnen controleren of er nog een wachttijd moet gerespecteerd worden vooraleer de roofmijten te gebruiken.

    Nog vragen?

    Wij helpen je graag voort! We hebben reeds 30 jaar ervaring in biologische bestrijding. Ben je niet zeker dat dit de juiste keuze is voor je probleem, neem dan zeker contact met ons op.

    Plus- en minpunten
    • Preventief
    • Langdurige bescherming
    • Handig in gebruik
    • Zichtbaar
    • Lost grote plaag niet op
    Reviews
    Heel fijn personeel en ik raad deze zakjes ook zeker aan
    4 weken geleden opgehangen, heel leuk om je leger te zien verspreiden, lijkt voorlopig de trips aardig terug te dringen. Hartstikke blij met het personeel van biogroei, ze staan altijd klaar met advies en denken mee over je situatie.
    Er zit NIETS dan zaagsel in de zakjes !!!
    Wat een bagger-slecht product. elke dag met een loupe opgezeten en 5 weken lang niets gezien behalve een wolluis die eruit kroop. Klantenservice zegt dat de roofmijten niet te zien zijn .. maar met 30x vergroting lijkt me dat moeten kunnen.. NIETS.. behalve 30 euro in de prullenbak.. totale geldklopperij.. !!
    Goede service en ze klinken deskundig
    Gebeld om support over wat ik het beste kon doen. Goed en duidelijk antwoord gebaseerd op mijn situatie, kon minder geld uitgeven dan mijn orginele plan, maar daardoor ben ik wel geneigd om hier weer te komen met hulp voor mijn plantjes.
    Kim
    Hulp nodig?
    We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
    Neem contact met ons op