Kweekzakjes tegen trips | Trips preventief aanpakken

v.a. € 24,95 € 20,62
In voorraad
SKU
Kweekzakjes-tegen-trips
50 kweekzakjes
24,95 €
100 kweekzakjes
49,95 €
250 kweekzakjes
89,95 €
v.a. € 24,95 € 20,62
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Roofmijten in kweekzakjes
  • Eenvoudig uithangen in gewas
  • Minimum Dag 18°C / Nacht 6°C
  • 250 st

For treatment of:

Amblyseius-breeding-system bevat roofmijten Amblyseius cucumeris ter bestrijding van de larven en eieren van de trips. Een preventief systeem dat gebruikt wordt vooraleer er tripsschade is. Verkrijgbaar per 250 kweekzakjes. Hebt u een kleinere hoeveelheid nodig, kies dan Swirskii-system.

Preventief tegen trips

Amblyseius-breeding-system is een preventief systeem. Ze worden best uitgezet als trips in het gewas verwacht wordt. De kweekzakjes gaan 4 weken mee: gedurende deze periode komen er steeds nieuwe roofmijten vrij in het gewas. Na 4 weken moeten de kweekzakjes vervangen worden indien je de bescherming tegen trips wenst te behouden. Wanneer men systematisch Amblyseius-breeding-system kweekzakjes uithangt in het gewas, krijgt de trips geen kans om zich te ontwikkelen.

Amblyseius-breeding-system roofmijten voeden zich in eerste instantie met eieren en jonge larven (het eerste larvestadium) van trips. Daarom wordt deze roofmijt steeds preventief uitgezet daar waar trips wordt verwacht.

Hoe en hoeveel?

Je ontvangt 250 kweekzakjes. Hang aan elke plantstengel minstens een kweekzakje wanneer de planten elkaar niet raken. Groeien de planten in elkaar en vormen ze daardoor een haag, dan kan je elke m² een kweekzakje hangen.

De roofmijten verlaten de kweekzakjes via de voorgeprikte openingen. Het voor gerperforeerd gaatje in het kweekzakje NIET vergroten want dan droogt de kweek uit. De kweekzakjes ook niet onnodig bevochtigen.

Wat zit er in de kweekzakjes?

De kweekzakjes bevatten Neoseiulus cucumeris roofmijten in hun diverse stadia, maar ook meelmijten en een draagstof (zemelen). De meelmijten voeden zich met de zemelen en zijn op hun beurt voedsel voor je roofmijten.

Neoseiulus (=Amblyseius) cucumeris is een beige roofmijt van ca. 3 mm groot wanneer volwassen. De roofmijten verdelen zich snel over het gewas. Ze prikken hun prooi aan en zuigen deze leeg. Een volwassen Neoseiulus cucumeris leeft ongeveer 3 weken.

Heb je toch al aantasting, hang dan meerdere zakjes aan een plant of kies eerder voor onze Neoseiulus (=Amblyseius) cucumeris in combinatie met de Orius roofwantsen. Deze nuttige insecten verorberen graag grote tripslarven en volwassen tripsen!

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kweekzakjes tegen trips | Trips preventief aanpakken
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

  • Beste productkwaliteit
  • Snelle levering van levend materiaal
  • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
  • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
  • Binnen 24 uur een offerte op maat
  • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.