Kweekpakket lieveheersbeestjes

5/5.0 (2 reviews)

Dit kweekpakket bevat alles voor het opkweken van larven van lieveheersbeestjes tot volwassen lieveheersbeestjes.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Dit kweekpakket bevat de larven en het nodige voedsel om de larven op te kweken tot volwassen lieveheersbeestjes.

Opgelet, deze kweekset is enkel leverbaar van februari tot oktober: na de kweek kan je de lieveheersbeestjes buiten uitzetten en dat kan enkel bij gunstige, insectvriendelijke buitentemperaturen.

Inhoud pakket

  • Klein doorzichtig doosje met papiertjes
  • Tussen de papiertjes zitten 30+ eitjes/larfjes waarvan er enkele uitgroeien tot volwassen lieveheersbeestjes
  • Genoeg voedsel om de kweek volledig rond te maken
  • Vivarium waarin je de larven kan opkweken
  • Leuk boekje voor de kinderen met spelletjes en een verhaaltje over lieveheersbeestjes
Lees hier hoe de kweekset werkt.

Wil je zelf lieveheersbeestjes kweken?

Bij het bestellen van dit product ontvang je een klein doosje met 30 larven en genoeg voedsel om de larven op te kweken tot volwassen lieveheersbeestjes. Deze larven zijn specifiek geselecteerd om een maand samen op te groeien in een vivarium. Uit de 30 larven mag je een drietal volwassen lieveheersbeestjes verwachten. Ook hier gebeurt een natuurlijke selectie en sterven er larfjes tijdens de ontwikkelingscyclus.

In de klas kan je werken rond het thema lieveheersbeestjes en een gezellig lieveheersbeesthoekje creeëren. Onderstaande eerste drie foto's zijn uit de klas van Juf Janneke die met ons kweekpakket aan de slag is gegaan.

Lieveheersbeesthoekje
Fig.1 - Lieveheersbeesthoekje.

Met centraal het vivarium en de lieveheersbeestjeslarven.

vivarium met larven
Fig.2 - Vivarium met larven.

Hier zijn de larven al groot en in het laatste stadium gekomen. Hierna zullen ze verpoppen.

laatste larve stadia
Fig.3 - Larven in vierde larvestadia.

Als je geluk hebt en op het juiste moment aan het kijken bent in je kweekset zie je onderstaand uniek stadium. Lieveheersbeestjes die juist uit hun pop gekropen zijn, hebben enkele uren nog geen stippen en ze zijn geel in plaats van rood.

Fig.4 - Lieveheersbeestje eerste uur na het uit de pop kruipen.

Kan je zelf op genoeg ideeën komen en uitwerken, dan ben je perfect af met dit kweeksetje. Het vivarium wordt meegeleverd zoals op de foto's. Natuurlijk kan je ze ook in een groter terrarium opkweken. Zorg er dan wel voor dat je de gehele inhoud van het kweekpakket, met de voeding en al, overkapt in een groter goed hermetisch afgesloten, doorzichtig vivarium. Een vergrootglas om de larfjes te bestuderen kun je hier terugvinden.

Heb je de Adaliabox of schoolpakket al eens aangekocht en wil je de ontwikkeling van de lieveheersbeestjes herbeleven? Dan is dit het aangewezen product om jouw Adalia bipunctata kweekje opnieuw over te doen.

Navulling adaliabox
Fig.5 - Adaliabox navulling.

Waarom kan ik niet gewoon lieveheersbeestjeslarven aankopen die voor bladluisbestrijding gebruikt worden?

De larven in de Adaliabox, het schoolpakket en dit kweekpakket zijn zeer specifiek geselecteerd voor het kweken van lieveheersbeestjes. Dit is nodig omdat larven van lieveheersbeestjes van nature kannibalistisch zijn. Om dit zoveel mogelijk te vermijden leveren we larven in exact hetzelfde larve stadia (zodat ze even sterk zijn als hun broertje) en genoeg voedsel voor de volledige kweek. Door het toevoegen van bladluis, die je in de tuin hebt gevonden, ga je nog betere resultaten bekomen.

Hoe werkt het?

  1. Je koopt deze speciaal geselecteerde larven voor het kweken van lieveheersbeestjes. Hier wordt extra veel voedsel bijgeleverd.
  2. Wij sturen je de kweekset/navulling toe met PostNL. Dit kan langer duren dan op deze pagina aangegeven. Doordat dit gespecialiseerde larven zijn, duurt de levering iets langer. Contacteer ons indien je 'snel' of op een specifiek moment de larven wilt ontvangen.
  3. De larven kan je niet laten liggen, de kweek is begonnen en loopt verder. Geniet van het proces dat een 20-tal dagen duurt.
Reviews
star star star star star
Vlot
Onze bestelling werd vlot geregeld. Het enthousiasme van de leerlingen is groot. Ze kijken meerdere keren per dag vol verwondering naar de groeiende lieveheersbeestjes.
star star star star star
Geweldig dit
We hebben er 100 gekocht. Ze hebben zich nu door de rozenstruik verplaatst en ze eten zich heel mooi groot. Wat geweldig dit
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op