Kweekset lieveheersbeestjes - Navulset

€ 19,90 € 16,45
In voorraad
SKU
Kweekset lieveheersbeestjes
€ 19,90 € 16,45
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Om zelf lieveheersbeestjes te kweken
 • Met bon om 30 geselecteerde larven te bestellen voor de kweek
 • Om lieveheersbeestjes te bestuderen

Dit kweeksetje bevat uitsluitend de larven en het nodige voedsel om de larven op te kweken tot volwassen lieveheersbeestjes. Het is de navulling voor het schoolpakket en de Adaliabox.

Opgelet, deze kweekset is enkel leverbaar van februari tot oktober: na de kweek dient men de lieveheersbeestjes uit te zetten en dat kan enkel bij gunstige, insectvriendelijke buitentemperaturen.

Lees hier hoe de kweekset werkt.

Wilt u zelf lieveheersbeestjes kweken?

Bij het bestellen van dit product ontvangt u een klein doosje met 30 larven en genoeg voedsel om de larven op te kweken tot volwassen lieveheersbeestjes. Deze larven zijn specifiek geselecteerd om een maand samen op te groeien in een vivarium. Uit de 30 larven mag u een drietal volwassen lieveheersbeestjes verwachten. Ook hier gebeurt een natuurlijke selectie en sterven er larfjes tijdens de ontwikkelingscyclus af.

In de klas kunt u werken rond lieveheersbeestjes en een gezellig lieveheersbeesthoekje creeëren. Onderstaande eerste drie foto's zijn uit de klas van Juf Janneke die met ons schoolpakket aan de slag is gegaan.

Lieveheersbeesthoekje
Fig.1 - Lieveheersbeesthoekje.

Met centraal het vivarium en de lieveheersbeestjeslarven.

vivarium met larven
Fig.2 - Vivarium met larven.

Hier zijn de larven al groot en in het laatste stadia gekomen. Hierna zullen ze verpoppen.

laatste larve stadia
Fig.3 - Larven in vierde larvestadia.

Als u geluk heeft en op de juiste moment aan het kijken bent in je kweekset ziet u onderstaand uniek stadia. Lieveheersbeestjes die juist uit hun pop gekropen zijn, hebben voor enkele uren geen stippen en zullen geel van kleur zijn.

Fig.4 - Lieveheersbeestje eerste uur na het uit de pop kruipen.

Indien u uitgewerkte lesideeën en knutselideeën wilt, mooie posters, leuk verhaaltje, spelletjes enz bent u perfect af met het schoolpakket rond lieveheersbeestjes. Kunt u zelf op genoeg ideeën komen en uitwerken en wilt u enkel de larven ontvangen, bent u perfect af met dit kweeksetje. Bij dit kweeksetje is geen vivarium meegeleverd zoals op de foto's. U moet zelf voorzien in een doorzichtig potje. In de Adaliabox en in het schoolpakket zit een vivarium meegeleverd. Een vergrootglas om de larfjes te bestuderen kun je hier terugvinden.

Heeft u de Adaliabox of schoolpakket al eens aangekocht en wilt u de ontwikkeling van uw lieveheersbeestjes herbeleven? Dan is dit het aangewezen product om uw Adalia bipunctata kweekje opnieuw over te doen.

Navulling adaliabox
Fig.5 - Adaliabox navulling.

Waarom kan ik niet gewoon lieveheersbeestjeslarven aankopen die voor bladluisbestrijding gebruikt worden?

De larven in de Adaliabox, het schoolpakket en deze navulling zijn zeer specifiek geselecteerd voor het kweken van lieveheersbeestjes. Dit is nodig omdat larven van lieveheersbeestjes van nature kannibalistisch zijn. Om dit zoveel mogelijk te vermijden leveren we larven in exact hetzelfde larve stadia (zodat ze even sterk zijn als hun broertje) en genoeg voedsel voor de volledige kweek. Door het toevoegen van bladluis, die je in de tuin hebt gevonden, ga je nog betere resultaten bekomen.

Hoe werkt het?

 1. U koopt deze speciaal geselecteerde larven voor het kweken van lieveheersbeestjes. Hier wordt extra veel voedsel bijgeleverd.
 2. Wij sturen u per email een code op waarmee u recht heeft op de larven. Kies daarom voor AFHALEN bij het checkoutproces. Hierdoor betaald u geen verzendingskost.
 3. Een week voordat u aan de slag wilt gaan met de larven van lieveheersbeestjes stuur je ons een mailtje met de code. De larven worden de eerst volgende maandag verzonden. Je kunt ook bij je bestelling direct doorgeven wanneer je de larven wilt ontvangen.
 4. U kunt vanaf dinsdag namiddag of woensdag aan de slag met de lieveheersbeestjes in de klas.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kweekset lieveheersbeestjes - Navulset
Uw waardering

Frequently Asked Questions

Tips

 • Ga op zoek naar bladluis in de tuin voor de larven een extra lekkere maaltijd te voorzien.
 • Bereid de lessen voor als je het pakket ontvangt.
 • De larven bestel je apart door de meegeleverde voucher, vanaf je aan de slag wilt gaan met de klas. Dus koop deze voucher vroeg genoeg.
 • Maak een lieveheersbeesthoekje.