Kwaliteitsgarantie

Wij staan garant voor de beste kwaliteit! Je ontvangt bij ons de gekochte hoeveelheid roofmijten, aaltjes of larven van lieveheersbeestjes die je besteld hebt. Dit kunnen we garanderen door producten zeer snel uit te leveren na productie, productiecontroles uit te voeren en indien nodig gekoeld te verzenden.

kwaliteitsgarantie
Biogroei garandeert productkwaliteit

Snelle uitlevering na productie

Wij kunnen met trots zeggen dat we de enigste aanbieder zijn die er in slaagt om roofmijten die in de voormiddag geproduceerd zijn, in de namiddag te verzenden naar de eindklant. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit bieden die mogelijk is bij levend materiaal en zal je in de meeste gevallen zelfs meer roofmijten ontvangen dan besteld. Bovendien worden er altijd meer nuttige insecten (roofmijten, aaltjes en larven) in de verpakking gedaan dan de eenheid voorschrijft omdat er rekening gehouden wordt met het feit dat ze nog moeten verzonden worden. We opteren om onze producten te verzenden als pakje per koerier, waardoor de levertijd voor België en Nederland meestal 1 dag bedraagt. De korte tijdsspanne tussen productie en uitlevering, gekoppeld aan koerier verzending garandeert jou de beste kwaliteit!

Productiecontrole

Elk batch van roofmijten en aaltjes wordt gecontroleerd door de producent. Wij doen geregeld zelf steekproeven op de producten. Zo tellen we regelmatig de larven van lieveheersbeestjes voor vertrek. We doen ook proefzendingen in de winter of bij hittegolf om te testen wat de nachttemperaturen zijn geweest tijdens het transport om de zekerheid te hebben dat de producten in goede kwaliteit bij jou toekomen. Bovendien gebruiken we een aantal producten zelf in de Biogroei-tuin, vooral preventief tegen spint en trips en veel verschillende feromoonvallen om plagen te voorkomen.

productiecontrole microscoop
Productiecontrole

Gekoeld verzenden

Indien nodig verzenden wij de producten gekoeld. In combinatie met vorige maatregelen zijn we zo zeker dat de producten die bij ons in uitstekende conditie vertrekken, ook bij jou zo toekomen. Afhankelijk van het product en de verwachte buitentemperaturen van het moment wordt gekeken of jouw bestelling gekoeld moet verzonden worden. Het kan dus perfect zijn dat u de ene keer wel een gekoeld pakketje toe krijgt en de andere keer niet. We beoordelen dit dagelijks.

Veel gestelde vragen

Kan ik het product vier dagen bewaren?

Aaltjes: Ja, het product kan bewaard worden op 5°C tot aan de vervaldatum. U heeft minstens 7 dagen tot aan de vervaldatum bij het ontvangst van uw pakketje. Nematoden moeten dus na ontvangst in de koelkast bewaard worden, ook als wij ze niet gekoeld verzonden hebben.

Roofmijten: Ja, maar... elke dag dat je roofmijten bewaard, zal de kwaliteit een klein beetje afnemen. Hoe langer je ze bewaart, hoe minder roofmijten er in zullen zitten. Er worden altijd meer roofmijten in de tubes gedaan dan de voorgeschreven eenheid. Daardoor kunnen wij garanderen dat jij de gekochte hoeveelheid ontvangt, zelfs als het pakketje een dagje langer onderweg is. We adviseren echter om de insecten direct na ontvangst uit te zetten en ze niet langer nodeloos in de tube te bewaren.

Feromooncapsules: Ja, feromooncapsules kunnen na aankoop nog voor het volgend seizoen bewaard worden in de diepvries. Elke feromooncapsule van elke fabrikant kan slechts twee jaar bewaard worden. Wij garanderen dat de gekochte feromooncapsules vers geproduceerd zijn als je ze aankoopt bij ons, waar ze bovendien voortdurend in de diepvries bewaard worden. Dit garandeert dat de geurkwaliteit optimaal is op het moment dat u ze ontvangt. Je kan de gekochte feromooncapsules daardoor ook voor het volgend seizoen bewaren in de diepvries. Wil je de feromonen nog hetzelfde seizoen gebruiken, mag je ze bewaren in de ijskast of de diepvries. De meeste feromonen zitten afzonderlijk verpakt, per stuk in een luchtdicht aluminium zakje. Hierdoor ben je zeker dat de capsules niet bevuild worden met geuren uit je diepvries of ijskast. Om geurvermenging volledig uit te sluiten, adviseren we dat je de feromooncapsules in een afgesloten potje in de diepvries bewaard, dit is trouwens ook het meest praktische!