Koolkragen | 25 stuks | Tegen koolvliegen

5/5.0 (1 reviews)
Bescherm je koolplanten met deze koolkragen tegen de koolvlieg. Dit is de biologische methode om te voorkomen dat de volwassen koolvliegen hun eitjes afleggen bij de wortels van jouw koolplanten.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat doen koolkragen?

Koolkragen beschermen de koolplanten tegen wortelvraat van de larven van de koolvlieg.

Koolvliegen leggen eitjes in de grond vlakbij de wortels van jonge koolplantjes. De larven die uit de eitjes komen vreten gangen in de wortels van de koolplanten waardoor deze na verloop van tijd afsterven. Vooral jonge koolplantjes zijn extreem gevoelig.

Wanneer koolkragen bevestigen?

Koolkragen bevestig je op het moment dat je je kolen plant. Gezien de koolvlieg eitjes legt binnen een straal van 5 cm rond de stengel van de koolplant, kan je ze optimaal beschermen met koolkragen.

Afhankelijk van het weer verpopt de eerste generatie koolvliegen in de tweede helft van april. Hierop volgt nog een tweede en derde generatie. Deze laatste is vooral schadelijk bij vroege en late spruiten in september.

Hoe koolkragen bevestigen?

De koolkragen zijn gemaakt van geïmpregneerd papier (cfr asfaltpapier) en hebben een diameter van 12 cm. Dankzij de stervormige insnijding in het midden van de koolkraag kan deze gemakkelijk rond de koolplant aangebracht worden. Bovendien kan de stengel van de koolplant verder groeien zonder gekwetst te worden.

Plaats de koolkragen rond de plantjes na het planten en zorg dat de grond onder de koolkraag goed vlak ligt zodat de koolkraag mooi aansluit bij de bodem.

Bijkomend voordelen van koolkragen

  • Omdat koolkragen de grond afdekken, droogt de grond minder uit en moet je minder gieten.
  • Koolkragen kunnen ook gebruikt worden rond jonge komkommerplantjes, courgetteplantjes of tomaten. Dit voorziet de jonge plantjes van extra warmte aan hun wortels.
  • Koolkragen houden onkruidgroei rond de stengel tegen.

Verpakking

25 koolkragen per verpakking.

Vragen?

Bij ons vind je professionele informatie op consumentenmaat. Heb je nog vragen, contacteer ons dan tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u. Wij helpen je graag verder!

Reviews
star star star star star
Zeer degelijk hulpmiddel voor kolen en andere
Ik heb al verschillende soorten geprobeerd in het verleden en er zelfs zelf gemaakt uit stevige worteldoek maar altijd met minder resultaat dan gehoopt (opkrullen na verloop van tijd , vliegen gaan bij windstoten , ...... deze zien en voelen zeer degelijk aan en zijn ook makkelijk aan te brengen rond de stengel van de jonge plantjes heb ik gemerkt bij gebruik ervan . Ze zijn ook zwaarder dan andere modellen en liggen mooi vlak op de grond waarvoor ze moeten dienen tenslotte
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op