Kleefplaten kersenvlieg

(0 reviews)
Kersenvlieg bestrijden? Vang kersenvliegen (Rhagolertis cerasi) weg met gele vangplaten en een feromoon kersenvlieg. Voorkom witte maden in je kersen.

Gegroepeerde productitems

Product Naam Aantal
Grote gele vangplaten| 25cm x 40cm | 20 stuks
€ 39,00
Levertijd wordt berekend...
Feromoonschijf kersenvlieg
€ 6,00
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Kersenvlieg

De kersevlieg, Rhagoletis cerasi, is ca 4 mm groot en legt eitjes in zoete kersen. Vanaf 15°C wordt de kersenvlieg actief. De eitjes worden afgelegd in de iets kleurende kersen en niet in de bloesems zoals vaak wordt gedacht.

Schade van kersenvlieg

Uitwendig is een klein boorgaatje zichtbaar dat kan aangetast worden door vruchtrot. De maden zijn wit en verlaten vanaf juni de kersen om in de grond te verpoppen. Ze kunnen een volledige oogst van kersen vernielen.

Vangplaten kersenvlieg

De gele kleefplaat is 25 x 40 cm groot en bevat een niet drogende lijm aan weerskanten van de plaat. Per hoogstamboom hang je 3 kleefplaten, bij jonge bomen hang je één vangplaat per boom. Zeker het eerste jaar en met een hoge populatiedruk van kersenvliegen is het belangrijk om veel kleefplaten te hangen. Op één van de vele kleefplaten bevestig je de feromooncapsule; met andere woorden niet op elke vangplaat een feromoon bevestigen. Teveel feromoon zorgt voor feromoonverwarring waardoor je een averechts effect krijgt.

Feromonen kersenvlieg

De feromonen kersenvlieg worden gecombineerd met gele vangplaten of met de Mcphailval kersenvlieg. Je hebt twee feromonen nodig per seizoen. De feromonen gaan elk 6 weken mee.

Uithangen van begin mei is de meest veilige keuze maar laat je zeker niet tegenhouden om later te starten als je dit nu leest. De vlucht van de kersenvlieg varieert sterk met de temperaturen. We zagen sommige jaren de vlucht pas starten begin juni. Kersenvliegen vliegen uit vanaf het meerdere dagen na elkaar 15°C is. Idealiter hangen de vangplaten een week voordat de vlucht begint

Hoe de vangplaten bevestigen in de kersenboom

Elke kleefplaat wordt met verschillende draadjes aan de takken bevestigd. Gebruik geen ijzerdraad om de kleefplaten te bevestigen. Ijzerdraad snijdt gemakkelijk door de plastic gaatjes van de kleefplaten. Touw of plastic draden kunnen wel.

Wanneer vangplaten kersenvlieg ophangen?

De vangplaten worden samen met de feromoon kersenvlieg opgehangen vanaf begin mei tot eind juni. Na verschillende jaren zal de populatie kersenvlieg in je omgeving worden afgebouwd en kan je genieten van gezonde vruchten zonder maden.

Verpakkingsinhoud

  • Klevende, gele vangplaten 25 x 40 cm: 20 st per verpakking
  • Bestel het aantal feromonen dat je nodig hebt. Twee feromonen voldoen voor een volledig kersenseizoen.
Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op