Winterprei planten en wespen verjagen
Tomaten oogsten
Komkommers oogsten


Het is volop de moment om de winterprei uit te planten. Heb je elk jaar last van preimineermot, bescherm de prei dan direct na het aanplanten met fijnmazig insectengaas, het enigste gaas waar de preimineervlieg niet kan doordringen. Preimineervlieg vernietigt immers je hele oogst in het najaar als je nu niet ingrijpt.

Preimot
Fijnmazig insectengaas tegen preimot


Prei wordt ook vaak aangetast door de preimot. De tweede vlucht van de preimot is gestart eind juni en loopt nog tot half augustus. Dus de periode om de preimot weg te vangen met onze feromoonval preimot.

feromoonval tegen preimot


Dankzij de warme zomer zijn de wespen erg actief. Ondanks dat ze kunstzinnige nesten kunnen bouwen, zien we ze liever niet te dicht in onze buurt. Wil je op een duurzame manier de wespen uit je buurt houden, gebruik dan de waspinator. Hang het op je terras of waar je geen wespen wenst! De waspinator verjaagt de wespen 6 meter in de omtrek van waar het is opgehangen. Vang je ze toch liever weg, kan je altijd gebruik maken van onze wespenval met lokstof.

Wespennest in serre
Waspinator tegen wespen


De nieuwe vlucht van de pruimenmot komt eraan met name van half juli tot half oktober. Vergeet dus zeker geen nieuwe feromoon in de feromoonvallen te hangen. Ook de fruitmot vliegt nog tot half augustus dus ook hiervoor feromonen blijven uithangen.

pruimenmot vangst door feromonen