Hoe werken aaltjes/ nematoden?

Insectparasitaire nematoden of aaltjes zijn microscopisch kleine rondwormpjes die je niet met het blote oog kan waarnemen. Aaltjes komen van nature voor in de grond. Sommige soorten, met name de insectparasitaire of endoparasitaire nematoden dragen specifieke bacteriën bij zich die dodelijk zijn voor bepaalde schadelijke insecten. Zo bestrijden ze met name naaktslakken, engerlingen, larven van taxuskever, larven van varenrouwmuggen en emelten (larven van langpootmug).

De aaltjes of nematoden dringen het schadelijk insect binnen via natuurlijke lichaamsopeningen. Ze infecteren hun prooi met specifieke bacteriën die het schadelijke insect doden. Daarna gebruiken de aaltjes de gastheer om zich te vermenigvuldigen. Bij ontbinding van het schadelijk insect komt een nieuw leger aaltjes vrij in de grond om nieuwe prooien te infecteren.

Toepassen van aaltjes is eenvoudig. De aaltjes worden geleverd in een kleisubstantie, die opgelost moet worden in water. Deze oplossing wordt met een gieter over het gazon of de te behandelen grond verspreid.

Aaltjes kopen om effectief en natuurlijk uw plaag te bestrijden?