Verzenden en afhalen
transport stuifmeel door hommel

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Op het moment van bestellen vind je op de productpagina terug hoe lang het maximaal duurt voor het ontvangen van je producten. Eenmaal verzonden ontvang je via email een track & trace code. Hiermee kan je je bestelling opvolgen. Geen mail ontvangen? Kijk dan zeker in je spam folder.

Levertijd 1 tot 4 dagen

Om de beste kwaliteit te leveren wordt levend materiaal vaak pas geproduceerd na bestelling. Hierdoor kan het 1 tot 4 dagen duren vooraleer we je producten kunnen versturen.

Wij proberen echter steeds een dagverse voorraad van de meest gangbare nuttige insecten te voorzien. Hierdoor kunnen we je bestelling vaak sneller leveren dan aangegeven!

Bestel een voorraadproduct en ontvang je pakket morgen!

Besteld voor 14:00 uur, vertrekt dezelfde dag nog met PostNL of UPS.

Bankoverboeking

Indien je met bankoverschrijving (overboeking) betaalt, duurt het meestal 1 tot 5 werkdagen vooraleer de betaling geregistreerd is. Hierdoor loopt je bestelling vertaging op. Wij raden daarom betalingen via bankoverschrijving/overboeking af.

Verzendings- en verwerkingskosten

Verzending is gratis vanaf een aankoopbedrag van 50 euro. Voor kleinere bestelling rekenen we 5,95 euro (Incl BTW) verzendkost . Dit zowel voor verzendingen naar Nederland als België.

Gekoelde verzending

Om de beste kwaliteit te leveren verzenden wij uw pakketje -indien nodig- gekoeld.

Wij evalueren dagelijks de temperatuur voorspellingen. Afhankelijk daarvan en van het type product wordt er eventueel gekoeld verzonden. De hieraan verbonden meerkost nemen wij graag op ons om onze klanten de beste kwaliteit te leveren!


Afhalen bij Biogroei

Ook zelf afhalen bij Biogroei is mogelijk

Online geplaatste bestellingen kunnen na afspraak worden afgehaald tijdens onze kantooruren.

Kies hiervoor bij het uitchecken van uw online bestelling voor 'Afhalen te Loonbeek'. Na het verwerken van de bestelling nemen wij contact met u op en kan u komen afhalen.

We werken op afspraak omdat er niet altijd iemand aanwezig is in het magazijn. Een afspraak vindt plaats op weekdagen tussen 9:00u en 17:00u.

Opgelet! Een GPS stuurt u meestal verkeerd (door het veld). Volg de hoofdbaan tot aan de kerk van Loonbeek en volg de groene "Biogroei" bordjes.

Wilt u meer productinformatie of ons beter leren kennen? Dit is steeds mogelijk na afspraak: Contacteer ons.


Neutrale omdoos

Verpakking

We besteden veel aandacht aan onze verpakking. Afhankelijk van het product en de verwachte buitentemperaturen van het moment wordt bekeken of jouw bestelling gekoeld moet verzonden worden. Het kan dus perfect zijn dat u de ene keer wel een gekoeld pakketje toe krijgt en de andere keer niet. We beoordelen dit dagelijks.

Indien uw pakketje gekoeld wordt verzonden, zitten de producten in een EPS doos met een Icepack. De EPS doos wordt steeds voorzien van een kartonnen neutrale omverpakking.

Uitzonderingen

Hommelkasten

Een standaard hommelkast kan worden verzonden. De mini-hives echter worden niet verzonden maar moeten afgehaald worden in ons depot: Biezenstraat 10, 3040 Loonbeek.

Jouw product is niet voorradig/productieproblemen

We werken met levende organismen waardoor er steeds een onvoorspelbaar probleem kan voorkomen. U wordt per mail of telefoon verwittigd zodat je niet nodeloos op je pakket moet wachten. Het product wordt in samenspraak met jou zo snel mogelijk verstuurd. Wil je liever je geld terug in deze situatie? Uiteraard is dit geen probleem en zullen we het geld zo snel mogelijk terugstorten, uiterlijk binnen 7 werkdagen.

Extreme temperaturen

Zowel in de wintermaanden als zomermaanden kan soms niet verzonden worden. Door extreme hitte of extreme koude temperaturen overleven sommigen nuttige insecten langere verzendperiodes niet. Wenst u toch een product bij een lagere of hogere temperatuur te ontvangen, kan dit enkel op uw eigen verantwoordelijkheid. Wij communiceren steeds als dit het geval is. Bij uitzonderlijke temperaturen kan je alsnog insecten of nematoden komen afhalen na afspraak mits deze ze op voorhand besteld en betaald zijn.