5 Makkelijke kamerplanten voor studenten

Als student heb je het vaak al druk genoeg met studeren, bijbaantjes en sociale activiteiten. Een kamerplant kan dan net dat extra beetje sfeer geven aan je studentenkamer en zorgt voor wat groen tussen de stoffige studieboeken. Maar welke planten zijn geschikt voor een studentenkamer? En welke planten hebben niet veel onderhoud nodig? Om deze redenen hebben wij 5 makkelijke kamerplanten uitgekozen speciaal voor studenten!

1. Pannenkoekenplant

Pannenkoekenplant

Eén van de makkelijkste kamerplanten voor studenten is de pannenkoekenplant, ook wel pilea peperomioides genoemd. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft niet veel water nodig. Zet hem op een lichte plek en geef hem eens in de week water. Het leuke aan deze plant is dat hij kleine babyplantjes maakt die je kunt stekken en vervolgens cadeau kunt geven aan vrienden.

2. Sansevieria

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel bekend als de 'vrouwentong', is een sterke en gemakkelijke plant. Hij heeft niet veel verzorging nodig en kan goed tegen droge lucht. Daarnaast zuivert hij de lucht in je kamer en kan hij goed op een donkerdere plek staan.

3. Klimop

Klimop

De klimop is niet alleen makkelijk te verzorgen, hij is ook nog eens erg decoratief. Je kunt hem langs de rand van je boekenkast laten groeien of tegen de muur laten klimmen. De plant is erg flexibel en kan op verschillende plekken staan. Het enige waar je op moet letten is dat hij niet te nat staat.

4. Aloë Vera

Aloë vera

Als je een plant wilt hebben die ook nog eens geneeskrachtige eigenschappen heeft, dan is de Aloë Vera perfect voor jou. Deze plant kan goed tegen droge lucht en zijn bladeren bevatten geneeskrachtige sappen. Daarnaast heeft de plant niet veel water nodig en is hij goed bestand tegen ziektes.

5. Lepelplant

Lepelplant

De lepelplant, ook wel bekend als Spathiphyllum, is de perfecte plant voor op een donkere plek in je kamer. De plant heeft weinig water nodig en zuivert de lucht in je kamer. Daarnaast heeft hij mooie witte bloemen die zorgen voor wat extra sfeer in je studentenkamer.

Als je als student weinig tijd hebt om planten te verzorgen, zijn bovenstaande makkelijke kamerplanten perfect voor jou. Ze vereisen weinig onderhoud en zijn erg flexibel qua plekken waar ze kunnen staan. Daarnaast bespraken we hoe je ziektes op je planten kunt herkennen, zodat je tijdig kunt ingrijpen en je planten gezond blijven. Met deze planten zorg je voor een groene en gezonde sfeer in je studentenkamer.