Insectenhotel

(0 reviews)

Kastje voor het nestelen en overwinteren van volwassen lieveheersbeestjes, gaasvliegen, oorwormen en metselbijen. Gemaakt van duurzame materialen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Insecten vervullen vele taken in onze tuinen. Zo bestuiven ze onze planten en fungeren als natuurlijke ongediertebestrijders. Met dit insectenhotel kun je verschillende soorten insecten de kans bieden om zich te nestelen en te overwinteren.

Handgemaakt insectenhotel

Dit insectenhotel is gevuld met bamboestokjes, ronde houtblokjes en denappels. De bamboestokjes zijn ideaal voor solitaire bijen evenals de houtblokjes met kleine ronde gaten. Het compartimentje met denappels is een geliefde ruimte voor oorwormen. Oorwormen zijn natuurlijke vijanden van bladluizen net zoals larven van lieveheersbeestjes en gaasvlieg.

Hang het insectenhotel op een droge, zonnige plek. Zorg dat de kast niet nat wordt, dit is niet goed voor het materiaal en ook niet voor zijn bewoners!

Solitaire bijen blijken niet te houden van oude insectenhuisjes. Daarom is het aangewezen om insectenhotels na twee jaar te vervangen.

Ophangen

Hang het insectenhotel tegen een zonnige muur, beschut voor regen en wind. Hang het insectenhotel ongeveer op een hoogte van 1,5m - 2m. Zorg dat de ingangen aan de voorkant goed zichtbaar zijn voor de insecten. Liefst in de buurt van bloeiende planten.

Materiaal

Het huisje is gemaakt van 100% FSC hout. Afmetingen: 18 x 15 x 24 cm. Het is ontworpen en handgemaakt in België bij Zorggroep Sint-Kamillus.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op