Insectenhotel

€ 19,90 € 16,45
In voorraad
SKU
Insectenhotel
€ 19,90 € 16,45
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Creëer een natuurpark in je tuin
  • Trek nuttige insecten aan
  • Kwaliteitsvol insectenhotel

Kastje voor het nestelen en overwinteren van volwassen lieveheersbeestjes, gaasvliegen, oorwormen en de metselbij. Gemaakt van duurzame materialen.

Insecten vervullen vele taken in onze tuinen. Zo bestuiven ze onze planten en fungeren als natuurlijke ongediertebestrijders. Met dit insectenhotel kunt u verschillende soorten insecten de kans bieden om zich te nestelen en om te overwinteren. De natuurlijke woonplaats van vele insectensoorten wordt door veranderingen in hun omgeving bedreigd en dit is een manier om ze te helpen en te beschermen.

Het onderste rode compartiment biedt bescherming en huisvesting aan groene gaasvliegen, lieveheersbeestjes en oorwormen. Het zijn allen echte ongediertebestrijders; ze eten bladluizen en spinmijten. De rode kleur van onze deur zal in het bijzonder de groene gaasvliegen aantrekken.

Vul het compartiment met fijn tarwestro, zodat deze insecten vanaf half september tot aan het begin van april kunnen overwinteren. Bijen verschuilen zich vaak in holle stokjes.

De gaten in het hout kunnen voor vele insecten als nest dienen. Elke bij heeft een ander formaat gat (of buis) nodig. De metselbij prefereert 2 tot 4 mm. Wilde bijen bedekken hun buizen met leem. Er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden bij het kiezen van de locatie van het insectenhotel. Warmte is belangrijk voor de nakomelingen, daarom is het belangrijk dat de locatie zonnig is, maar het moet wel beschermd zijn tegen regen en wind.

Ophangen

Het kastje is eenvoudig op te hangen. Een nagel in een muur of boom kloppen is voldoende. Aan de achterkant van het huisje bevindt zich een sleuf waarin de nagel kan geschoven worden.

Lieveheersbeestjehuisje klaar maken voor gebruik

Om het knusser en warmer te maken is het raadzaam om enkele losse, droge bladeren of tarwestro in het rode compartiment te steken.

Materiaal

Het huisje is gemaakt van vurenhout, met een metalen dakje. Het weegt ongeveer een 0,8 kilogram met deze afmetingen: 18 x 15 x 24 cm. Het is ontworpen in Nederland en geproduceerd in Europa. Het is 100% van FSC gekeurde bossen.

Plaatsing

Hang het insectenhotel ongeveer op een hoogte van 1,5m - 2m in zuidelijke richting. Zorg dat de ingangen aan de voorkant goed zichtbaar zijn voor de insecten. Het is goed als er leem, zand en water in de buurt is. Ook zullen de kruiden, bloemen met veel stuifmeel, struiken en bomen in de buurt voor voedsel zorgen. Dit allemaal zal ervoor zorgen dat uw hotel volgeboekt is.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Insectenhotel
Uw waardering

Tips

  • Voor de overwintering en schuilplaats van lieveheersbeestjes.
  • Gemakkelijk te bevestigen.
  • Ophangen aan ooghoogte.
  • Vul het huisje met wat golfkarton.