Boomlijmband | Gele lijmband | 5m x 30cm

5/5.0 (1 reviews)

Gele lijmband die buiten rond de stam van een boom kan aangebracht worden tegen mieren of de kastanjemineermot, maar tevens als vangband in een serre kan gebruikt worden tegen vliegende insecten zoals witte vlieg.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

De Boomlijmband is een vangband op een rol. De rol bestaat uit recycleerbare plastic, aan beide zijden van een kleefstof voorzien. De kleefstof is niet toxisch, waterafstotend en droogt niet uit onder warme omstandigheden. De kleur is erg attractief voor de meeste vliegende insecten zoals witte vlieg, fruitvlieg, varenrouwmug, trips, vliegende bladluizen en weerhoudt de vrouwelijke kastanjemineermot en de vrouwtjes van de kleine wintervlinder om in de boom te klimmen. De insecten gaan landen op het plastic, waardoor ze blijven kleven en uiteindelijk sterven.

Afmetingen

De Roller trap is een boomlijmband of vangband van 5 m lang en 30 cm hoog en daardoor ideaal voor hobbygebruik. De hoogte van 30 cm is nodig om de vrouwtjes van kastanjemineermotten uit de bomen te houden. Ze springen letterlijk over boombanden die minder hoog zijn waardoor het effect verloren gaat!

De lijmband bestaat uit 6 meter plastiek. De eerste meter van de rol is er geen lijm voorzien om te vermijden dat de lijm de volledige verpakking zou bevuilen.

Gebruik

 1. Buiten wordt de boomlijmband rond bomen bevestigd. Dit kan om verschillende redenen gebeuren:
  • Om de vrouwelijke kastanjemineermotten die langs de boomstammen omhoog kruipen om te paren, weg te vangen. Deze vrouwtjes kunnen immers niet vliegen.
  • Om te voorkomen dat mieren in de bomen of struiken kruipen en zo de bladluizen beschermen tegen hun natuurlijke vijanden. In dit geval is het belangrijk de loshangende schors eerst van de stam te verwijderen zodat de lijmband goed rond de stam kan aansluiten.
  • Om te voorkomen dat de vrouwtjes van de kleine wintervlinder in de bomen kunnen kruipen om te paren.

Verwijder met een stalen borstel loszittend schors. Bevestig de lijmband 1 tot 1.5 m boven de grond bij half- en hoogstambomen. Bij laagstambomen bevestig je de lijmband net onder de vertakkingen. Zo wordt de lijmband niet onnodig bevuild met rondvliegend stof. • In de serre kan de lijmband opgehangen worden om vliegende insecten weg te vangen. Enerzijds insecten die van buiten naar binnen vliegen maar ook insecten die al op het gewas aanwezig zijn. Op deze manier worden de volwassen insecten van witte vlieg, trips, mineervliegen, varenrouwmuggen en vliegende bladluizen weggevangen. De lijmband heeft natuurlijk geen invloed op de eieren en larven van de schadelijke insecten, daarvoor moeten nuttige insecten gebruikt worden. Houd er rekening mee dat je met de lijmband ook nuttige insecten kan wegvangen. Om het wegvangen van nuttige insecten te beperken, hang je de lijmband best 60 cm boven de kop van de planten.
 • Bevestig de lijmband met behulp van twee bamboestokken in de serre tussen de planten. Vermijd dat je lijmband moet verplaatsen of verhangen. Houd er rekening mee dat de planten in de loop van het seizoen gaan groeien. Hang de lijmband dus in eerste instantie niet te laag.

  Bewaren

  Een koud klimaat kan de plaatsing bemoeilijken. Het is daarom aan te raden de rol te bewaren op een warme plaats (kamertemperatuur). Dan is de lijm zachter waardoor de strook gemakkelijker afgerold kan worden. Dit is belangrijk om een homogene verdeling van de lijm op de vangrol te verkrijgen na het afrollen.

  Reviews
  star star star star star
  prima info en tips
  Bestellingen gaan vlot en snel.
  Info op de website en de nieuwsbrief geven duidelijke tips
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op