Funnelval kastanjemineermot | Inclusief 4 feromonen (Cameraria Ohridella)

5/5.0 (1 reviews)

Vang de kastanjemineermot weg met de funnelval en de feromooncapsule Cameraria Ohridella. De prijs omvat een funnelval met vier feromonen. Voldoende voor een volledig seizoen kastanjemineermot weg te vangen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Schadebeeld

De mijngangen die de larven veroorzaken in de bladeren zorgen voor vroegtijdige bruinverkleuring en bij zware aantasting voor bladafval. Hierdoor kan de boom tijdens de zomer minder reserves opbouwen, wat de conditie van de boom verzwakt. Ze worden hierdoor gevoeliger voor andere belagers en ziektes.

schadebeeld kastanjemineermot

Feromoonval tegen kastanjemineermot

De funnelval is een plastic val, bestaande uit 3 delen, nl.: een deksel, een trechter en een vangbeker. Het deksel lijkt op een paraplu met in het midden een gat met een kleine dop. Deze dop sluit het feromoonmandje af waarin de feromooncapsules wordt geplaatst. De feromooncapsule is doordrenkt met de geur die de vrouwtjes verspreiden om de mannetjes te lokken. Het is dus soortspecifiek. De mannelijke kastanjemineermotten worden aangetrokken door de feromoongeur en vallen vervolgens via de trechter in de vangbeker. In de vangbeker doe je 4 cm water, al dan niet gemengd met een neutraal geurend detergent.

Wanneer de feromoonval uithangen?

De feromoonval wordt vanaf half april tot eind september opgehangen. Het beste resultaat wordt bekomen als je de feromoonval ophangt voor de eerste vlucht is gestart. De drie eerste jaren moet je als vangjaren beschouwen.

Door het wegvangen van de motten zal de aantasting met de jaren verminderen en de bladeren van uw kastanjeboom ook langer groen blijven.De plastieken val kan jaarlijks hergebruikt worden. De feromonen worden per stuk verkocht en kunnen apart worden bijbesteld. Elke capsule gaat 6 weken mee. Je hebt vier feromonen nodig voor een bescherming van april tot oktober.

Gezien de kastanjemineermot de grootste tijd als larve doorbrengt in de mineergangen is een chemische bestrijding niet succesvol.

De feromoonval kan gecombineerd worden met boombanden (zie Roller trap yellow) om de vrouwelijke kastanjemineermotten uit de boom te houden. De vrouwtjes hebben geen vleugels en klimmen langs de stam omhoog om boven in de kruin te paren met de aanvliegende mannetjes. De boomband is dus een effectief hulpmiddel in de strijd tegen de kastanjemineermot en wordt best gecombineerd gebruikt met de feromoonval. Kies voor de boomband van 30 cm hoog want als de boomband niet hoog is, kunnen de vrouwtjes over de boomband springen en alsnog in de kruin geraken. Zorg er ook voor dat je omringende bomen die met hun kruinen tegen elkaar komen, beschermt met een boomband. Anders kunnen de vrouwtjes via de stam van een andere boom, toch nog in de kruin van de kastanjeboom geraken.

Inhoud Feromoonval kastanjemineermot

  • Groene funnelval (doorzichtige opvangemmer, groene funnel/ trechter, groen deksel, groen koordje, groen feromoonmandje)
  • Vier feromonen kastanjemineermot, voldoende voor een volledig seizoen.
Reviews
star star star star star
Blij jullie ontmoet te hebben!
Op zoek naar enkele producten om mijn kastanjeboom te redden ben ik Biogroei tegengekomen. Bestelling, verzending, ontvangst, ... alles prima en vlot gegaan. En wat een fijne attentie, die foto in de doos! Het enthousiasme dat jullie uitstralen, super.

Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op