Nettect+ | Fijnmazig insectengaas met maaswijdte 0.80mm x 0.80mm | 2,1m x 4,75m

4.9/5.0 (9 reviews)
Dit fijnmazig insectengaas is ontwikkeld voor de bescherming van gewassen tegen preimineervlieg en suzukii fruitvlieg, maar kan hiernaast ook gebruikt worden voor de wortelvlieg, koolvlieg, uivlieg en preivlieg.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Beschermnetten of beschermdoeken zijn onontbeerlijk in een biologische moestuin. Denken we maar aan duiven en merels die zowel onze groenten als fruitbomen aanvallen. Bovendien zijn er voor een aantal plagen geen nuttige insecten voorhanden waardoor beschermnetten de enigste oplossing bieden om de gewassen te vrijwaren van bepaalde plagen.

Voordelen van fijnmazig insectengaas

  • Beschermnetten schaadt geen andere nuttige insecten of dieren
  • We kunnen groenten telen die anders altijd mislukken zoals broccoli, bloemkool en prei maar ook uien en wortelen.
  • We kunnen duiven, merels en andere vogels tolereren zonder ons zorgen te maken over onze oogst

Technische specificaties fijnmazig insectengaas

  • Afmetingen: 2.1 x 4.75 m
  • Insectengaas in tunnelvorm gebruiken door het hoge gewicht van 70g/m² en maaswijdte van 0.80 x 0.80 mm
  • bestaat uit UV-gestabiliseerd Polyethyleen.
  • Biedt vooral bescherming tegen preimineervlieg en Suzukii fruitvlieg naast wortelvlieg, koolvlieg, uivlieg, preivlieg en preimot. Indien prei niet beschermd of Suzukii fruitvlieg niet geweerd moet worden, raden we het gewoon insectengaas aan ipv dit fijnmazig beschermnet. Het gewoon insectengaas laat meer lucht, licht en water door dan dit fijnmazig insectengaas.
  • Lange levensduur bij juist gebruik

Hoe insectengaas gebruiken?

Dit fijnmazige insectengaas is te zwaar om los over het gewas te leggen en moet dus steeds over een constructie gespannen worden. Dit kan een groentenbak zijn, een houten constructie, paaltjes met omgekeerde bloempotjes of een tunnel van gebogen electriciteitsbuizen. Zeker als je prei wil beschermen tegen preimineervlieg of kolen tegen koolvlieg is een constructie of tunnel een must.

Hoe eenvoudig een houten constructie maken?

In plaats van een tunnel, kan je ook voor wortelen, prei en uien (laagblijvende gewassen) een aantal paaltjes van 50 cm in de grond steken, hierop omgekeerde bloempotjes zetten en daarover het insectengaas spannen. Steeds goed aan de zijkanten vastleggen of vast pinnen. Vastleggen heeft de voorkeur op vast pinnen omdat je in het laatste geval gaten maakt in je insectengaas.

Wat na het seizoen?

In de herfst moet je het beschermnet reinigen, laten drogen en opbergen. Op die manier kan het gemakkelijk 5 tot 6 jaar meegaan.

Reviews
star star star star star
Netjes afgewerkt materiaal
Netjes afgewerkt materiaal. Verder ervaar ik BioGroei als een organisatie die intrinsiek gemotiveerd is om mens en natuur hand in hand verder te helpen.
star star star star star
Uitstekend
Ik heb het sinds vorig jaar gebruikt tegen slakken. Helpt geweldig. Ik heb het heel gemakkelijk over bamboebogen ad linker en rechter kant heen gehangen en helemaal rondom handdiep de grond in gestopt (anders graaft de slak er zo onderdoor namelijk). Daarna heb ik mijn kolen eronder gezet. Er kwam geen slak doorheen, ook de jonge slakjes niet. Het enige is dat je aan het begin natuurlijk de slakjes die daar al in de grond zaten, wel weg moet vangen natuurlijk. Dit deed ik de 1e week elke avond (alarmpje op de telefoon om even een rondje te lopen als het net donker is geworden, met de zaklantaarn op de telefoon aan). Daarna bouw je af tot een vluchtige controle 1x in de week of een check of je vraat ziet. Wat helpt is een biologische tomaat of stronk broccoli of halve meloenschil bijv. neerleggen onder het net en daar dan 's avonds onder te kijken. Dan hoef je ook alleen daar maar het net uit te graven tot er een hand door kan: ze schuilen namelijk allemaal onder zo'n lekker hapje (kan je overdag dus ook checken). Misschien zou je ook een 'luik' in het net kunnen knippen, de kanten afplakken en elke x weer dichtplakken met tape, maar dat heb ik geprobeerd, dus ik weet niet of dat kan met zo'n net of dat het gaat ladderen.
star star star star star
Zeer goed
Als pluspunt zou ik zeggen: doet wat het moet doen.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op