Feromoonschijf kersenvlieg

(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek.

Wanneer moet ik de feromoonval uithangen?

De feromoon schijven Rhagoletis cerasi wordt gebruikt om de kersenvlieg weg te vangen met behulp van gele vangplaten. Beginnen uithangen vanaf begin mei, in warme voorjaren soms vroeger. De kersenvlieg kan uitkomen wanneer we verschillende dagen na elkaar 18°C dagtemperatuur hebben. Een feromoon schijf is 6 weken actief. Twee schijven volstaan voor het hele seizoen gezien de vluchten van de kersenvlieg niet lang duren.

Gebruiksaanwijzing

Dit is een feromoon schijf. Dit feromoon werkt even goed als de feromooncapsule. Alleen is de schijf eenvoudig aan te brengen tegen grote gele vangplanten en de capsule veel eenvoudiger bij gebruik van een McPhailval.

Een feromoon schijf is afzonderlijk verpakt in een aluminium zakje. Raak ze niet aan om de geur zo zuiver mogelijk te houden. Open het zakje en plak het direct tegen een gele vangplaat die je op voorhand hebt opgehangen.

Bewaar de feromonen in de diepvries. Zo kun je ze eventueel, indien nodig, ook nog het jaar nadien gebruiken.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op