Feromoonschijf kersenvlieg

(0 reviews)
1 feromoonschijf kersenvlieg per verpakking. De feromoonschijf wordt gecombineerd gebruikt met grote gele vangplaten.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek.

Wanneer de feromoonschijf kersenvlieg gebruiken?

De feromoon schijven Rhagoletis cerasi wordt gebruikt om de kersenvlieg weg te vangen met behulp van gele vangplaten. Beginnen uithangen vanaf begin mei tot eind juni. De kersenvlieg kan uitkomen wanneer we verschillende dagen na elkaar 16°C dagtemperatuur hebben. Een feromoon schijf is 6 weken actief. Twee schijven volstaan voor het hele seizoen gezien de vluchten van de kersenvlieg niet langer duren.

Hoe een feromoonschijf kersenvlieg gebruiken?

Dit feromoon werkt even goed als de feromooncapsule. Alleen is de schijf eenvoudig aan te brengen tegen grote gele vangplanten en de capsule veel eenvoudiger bij gebruik van een McPhailval.

Een feromoon schijf is afzonderlijk verpakt in een aluminium zakje. Raak het feromoon niet aan met je blote handen om de geur zo zuiver mogelijk te houden.

Open het zakje enkel op het moment dat je het feromoon wilt gebruiken. Kleef het feromoon tegen één van de gele vangplaten die je op voorhand hebt opgehangen.

Gebruik maximum één feromoonschijf per hoogstam kerselaar of per 5 jonge bomen.

Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op