Feromoon trosrups (Lobesia Botrana)

(0 reviews)

Eén feromooncapsule Lobesia Botrana ter bestrijding van de trosrups in de druiventeelt. Te gebruiken in combinatie met een deltaval. Elke feromooncapsule is 6 weken werkzaam (4weken bij warmer weer).

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De feromooncapsule Lobesia botrana wordt gebruikt om de trosrups te bestrijden met behulp van een deltaval. De ferocapsule beginnen uithangen vanaf maart in gestookte serres en vanaf eind april in koude serres of buiten.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval kan je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Feromonen bewaren?

Feromoonampules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op