Feromooncapsule Pruimenmot (Grapholita funebrana)

€ 6,00 € 4,96
In voorraad
SKU
60117
€ 6,00 € 4,96
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • 1 capsule per verpakking
  • Feromoon 6 weken werkzaam

For treatment of:

Eén feromooncapsule Grapholita funebrana ter bestrijding van de mot in pruimen, mirabellen, perziken en abrikozen. Te gebruiken in combinatie met een deltaval of funnelval. Twee tot drie feromonen nodig voor een volledig seizoen.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De feromooncapsule Grapholita funebrana wordt gebruikt om de mannelijke pruimenmotten weg te vangen met behulp van een deltaval of funnelval. De eerste ampule beginnen uithangen tussen half en eind april, bij een warm voorjaar soms iets vroeger. Elke feromooncapsule is 6 weken actief, 4 weken bij hoge temperaturen. Bij laten pruimensoorten heb je een extra feromooncapsule nodig om de vluchten in augustus - september ook nog te overbruggen.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval kan je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Ingeval je een funnelval gebruikt, moet de feromoonampule in het feromoonmandje worden gedaan om vervolgens in het deksel van de funnelval te klemmen.

Feromonen bewaren?

Laat feromooncapsules nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Daarom feromooncapsules in de koelkast of in de diepvries bewaren tot gebruik. Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromooncapsule Pruimenmot (Grapholita funebrana)
Uw waardering

Tips

  • Doe handschoenen aan om de feromoon te monteren.
  • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
  • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
  • Gebruik de juiste val in combinatie met het feromoon.