Feromoon Pruimenmot (Grapholita funebrana)

4.8/5.0 (4 reviews)

De verpakking bevat één feromooncapsule. Te gebruiken in combinatie met een deltaval pruimenmot. Drie tot vier feromonen nodig voor een volledig seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoon pruimenmot gebruiken?

De feromooncapsule Grapholita funebrana wordt gebruikt om de mannelijke pruimenmotten weg te vangen met behulp van een deltaval of funnelval. De eerste feromooncapsule in de val bevestigen vanaf half april. De pruimenmot vliegt aanhoudend tot eind september. Ingeval van late pruimensoorten heb je in totaal 4 feromonen nodig. Elke feromoon is 6 weken werkzaam en moet dan vervangen worden.

Hoe een feromooncapsule gebruiken?

Gebruik steeds handschoenen of een pincet om het feromoon in de val te bevestigen. Zo blijft het feromoon zuiver van geur.

Open het aluminiumzakje op het moment dat je de feromoon wilt gebruiken, niet eerder want dan verliest het zijn geur.

Leg de feromooncapsule in het midden van de lijmplaat of doe de feromoon in het bijhorend feromoonmandje dat vervolgens met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Feromonen bewaren?

Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken..

Reviews
star star star star star
Top producten op tijd geleverd
Zalig om eindelijk een degelijk ecologisch alternatief te hebben voor de klassieke bestrijdingsmiddelen.

De producten werken even goed en soms zelfs beter!

Biogroei, keep up the good work!
star star star star star
Goed product snelle levering
Duidelijke handleiding
star star star star star
heel tevreden met capsules en lijmplaat
Ik gebruik de capsules en lijmplaat nu twee jaren en heb veel minder last van pruimenmot.
Ik had ook last van het verwaaien van de lichte val en er kwam water in als het regende. Vorig jaar heb ik zelf een houten val van oude planken, latjes en een bodemplaat van triplex gemaakt. Deze hangt stabiel en ziet er mooi uit.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op