Feromooncapsule Preimot (Acrolepiopsis assectella)

(0 reviews)

Feromooncapsule Acrolepiopsis assectella voor het wegvangen van preimot te gebruiken in combinatie met een deltaval. Je hebt twee feromooncapsules nodig voor één seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De feromooncapsule Acrolepiopsis assectella wordt gebruikt om de preimot weg te vangen met behulp van een deltaval. Je hebt twee ferocapsules nodig per seizoen. Beginnen uithangen vanaf half april, in een warm voorjaar zelfs vroeger en de ferocapsules vervangen na zes weken. De feromooncapsule is 6 weken actief (4 weken bij warm weer). Je moet ermee rekening houden dat je verschillende jaren na elkaar de feromoonval moet uithangen om je populatie preimotten weg te vangen.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Je kan de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Feromonen bewaren?

Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op