Feromoon Preimot (Acrolepiopsis assectella)

(0 reviews)

De verpakking bevat één feromoon. Combineren met een deltaval. Je hebt twee feromooncapsules nodig voor één seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer het feromoon preimot gebruiken?

De feromooncapsule Acrolepiopsis assectella wordt gebruikt om de preimot weg te vangen met behulp van een deltaval. Beginnen uithangen vanaf half april en na zes weken de feromooncapsule vervangen. Elke feromooncapsule is 6 weken werkzaam. Met twee feromonen dek je de twee vluchten van de preimot.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen of werk je met een pincet zodat de feromoongeur zuiver blijft. Je kan de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Feromonen bewaren?

Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op