Feromoon kleine wintervlinder (Operophtera brumata)

5/5.0 (1 reviews)

Deze verpakking bevat één feromooncapsule Operophtera brumata voor het wegvangen van de kleine wintervlinder. Te gebruiken in combinatie met een funnelval. Elke feromooncapsule is 6 weken actief, je hebt twee verpakkingen nodig voor een volledig seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromonen kleine wintervlinder gebruiken?

De feromooncapsule Operophtera brumata wordt gebruikt om de kleine wintervlinder weg te vangen met behulp van een funnelval. Beginnen uithangen vanaf eind oktober als de eerste nachtvorst optreedt tot en met december, bij zachte winter tot in januari. De feromooncapsule is 6 weken actief. Na verschillende vangjaren komt de populatie kleine wintervlinder onder de schadedrempel en heb je geen last meer van de vraat van hun larven.

Hoe een feromoon gebruiken?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen of gebruik je een pincet zodat de feromoongeur zuiver blijft.

Plaats eerst de feromoon in het feromoonmandje en klik het feromoonmandje vast in het deksel van de funnelval. Het feromoonmandje wordt vervolgens afgesloten met een plastic dopje.

Feromonen bewaren?

Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken.

Reviews
star star star star star
Heel tevreden
Heel tevreden met de producten en snelle service. Mijn vragen werden snel en heel vriendelijk beantwoord! In een woord gezegd: proficiat!

Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op