Laden...

Feromooncapsule kersenvlieg (Rhagoletis Cerasi)

€ 6,00 € 4,96
Eén feromooncapsule Rhagoletis cerasi om de kersenvlieg aan te trekken te gebruiken in combinatie met gele vangplaten of McPhail val. Twee capsules volstaan voor het hele seizoen gezien de vluchten van de kersenvlieg niet lang duren.
Levertijd wordt berekend...
9,5/10 op 5000+ reviews
100% duurzame en biologische producten
Gratis verzending vanaf €50,-
Familiebedrijf sinds 1992
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Gegevens

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer moet ik de feromoonval uithangen?

De feromooncapsule Rhagoletis cerasi wordt gebruikt om de kersenvlieg weg te vangen met behulp van gele vangplaten of de kersenvliegval. Uithangen van begin mei tot eind juni. De kersenvlieg kan uitkomen wanneer we verschillende dagen na elkaar 18°C dagtemperatuur hebben. Een feromooncapsule is 5 weken actief. Twee capsules volstaan voor het hele seizoen gezien de vluchten van de kersenvlieg niet lang duren.

Gebruiksaanwijzing

  • De feromooncapsule van een kersenvlieg is een capsule. De capsule mag niet opengemaakt of doormidden gesneden worden!.
  • Gebruik steeds handschoenen of raak het feromoon niet aan om het zuiver van geur te houden.
  • Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Daarom feromonen in de koelkast of in de diepvries bewaren tot gebruik.
  • Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries.
Reviews 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromooncapsule kersenvlieg (Rhagoletis Cerasi)
Uw waardering