Feromoon Kastanjemineermot (Cameraria Ohridella)

5/5.0 (1 reviews)

De verpakking bevat één feromooncapsule Cameraria Ohridella voor het wegvangen van kastanjemineermot. Te gebruiken in combinatie met een funnelval. Je hebt 4 feromonen nodig voor één seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap maken we gebruik om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromonen kastanje mineermot uithangen?

De feromooncapsule Cameraria Ohridella wordt gebruikt om de kastanjemineervlieg weg te vangen met behulp van een funnelval. Beginnen uithangen vanaf half apri. De feromooncapsules vervolgens om de 6 weken vervangen en blijven uithangen tot eind september. Elke feromooncapsule is 6 weken actief. Je hebt 4 feromonen nodig per seizoen.

Hoe een feromoon gebruiken?

Om de feromooncapsule in de val te bevestigen draag je handschoenen of gebruik je een pincet zodat de feromoongeur zuiver blijft.

Plaats eerst de feromoon in het feromoonmandje en klik het feromoonmandje vast in het deksel van de funnelval. Het feromoonmandje wordt vervolgens afgesloten met een plastic dopje.

Feromooncapsules bewaren?

Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken.

Reviews
star star star star star
Sympathiek bedrijf, goed product
Biogroei is een sympathiek bedrijf dat begrijpt dat pesticiden de aarde kapot maakt. Ze zijn creatief, hebben kennis van zaken en leveren snel.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op