Feromooncapsule fruitmot

€ 6,00 € 4,96
In voorraad
SKU
Feromooncapsule fruitmot
€ 6,00 € 4,96
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
 • 1 capsule per verpakking
 • Feromoon 6 weken werkzaam

For treatment of:

Bevat 1 feromooncapsule Cydia pomonella tegen fruitmot. Te gebruiken in combinatie met een deltaval of funnelval voor het wegvangen van de mannelijke fruitmotten. Minimum twee feromooncapsules nodig per seizoen.

€ 6,00 € 4,96

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

Voor de bestrijding van fruitmot moet je deze capsule gebruiken in combinatie met een funnelval of deltaval. De feromoonampule is 6 weken actief (4 weken bij warm weer). Hierdoor moet je minimum twee feromooncapsules gebruiken, 3 feromoonampules in geval van late appel- en perenoogst. Idealiter uithangen van begin mei, maar ook later dan begin mei is het nuttig om de fruitmot nog weg te vangen. Je moet ermee rekening houden dat je verschillende jaren na elkaar de feromoonval moet uithangen om je populatie fruitmotten weg te vangen. Met de jaren krijg je een beter resultaat en daardoor steeds minder gestoken appels en peren.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval kan je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Ingeval je een plastieke funnelval gebruikt, moet de feromoonampule in het feromoonmandje worden gedaan om vervolgens in het deksel van de funnelval te klemmen.

Feromonen bewaren?

Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromooncapsule fruitmot
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Doe handschoenen aan om de feromoon te monteren.
 • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
 • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
 • Gebruik de juiste val in combinatie met het feromoon.