Feromoon fruitmot (Cydia pomonella)

(0 reviews)

Bevat 1 feromooncapsule Cydia pomonella tegen fruitmot. Te gebruiken in combinatie met een deltaval of funnelval voor het wegvangen van de mannelijke fruitmotten. Drie tot vier feromonen nodig per seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer het feromoon fruitmot gebruiken?

Voor de bestrijding van fruitmot moet je deze capsule gebruiken in combinatie met een funnelval of deltaval. De feromoonampule is 6 weken actief. Idealiter uithangen van half april tot half september ingeval van late appelsoorten. Binnen een termijn van drie jaren breng je de fruitmot populatie onder de schadedrempel en kan je gezonde vruchten oogsten. Met de jaren krijg je dus een beter resultaat en steeds minder gestoken appels en peren.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de feromoonval, draag je handschoenen of werk je met een pincet zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval kan je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Ingeval je een plastic funnelval gebruikt, moet de feromooncapsule in het feromoonmandje worden gelegd om vervolgens in het deksel van de funnelval te klemmen.

Feromonen bewaren?

Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur voor een langere periode, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op