Feromoon Eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea)

(0 reviews)

Deze verpakking bevat één feromoon van de Eikenprocessierups vlinder. Te gebruiken in combinatie met de funnelval. Je hebt twee feromonen nodig per seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval eikenprocessierups vlinder gebruiken?

De vluchten van de volwassen vlinder starten vanaf begin juli en gaan door tot begin september. Het feromoon Thaumetopoea processionea wordt in combinatie met een funnelval gebruikt. Hang de feromoonval één week vroeger op, zo ben je zeker dat de val hangt voor de vlucht begonnen is. Elke feromooncapsule is 6 weken werkzaam.

Hoe een feromoon gebruiken?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen of gebruik je een pincet zodat de feromoongeur zuiver blijft.

Plaats eerst de feromoon in het feromoonmandje en klik het feromoonmandje vast in het deksel van de funnelval. Het feromoonmandje wordt vervolgens afgesloten met een plastic dopje.

Feromooncapsules bewaren?

Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op