Feromooncapsule Eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea)

€ 8,00 € 6,61
In voorraad
SKU
60144
€ 8,00 € 6,61
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, woensdag verzonden
 • Trekt mannelijke motten aan
 • 1 capsule per verpakking
 • Feromoon 6 weken werkzaam
 • Uithangen van begin juli tot september

For treatment of:

Deze verpakking bevat één feromoon ter bestrijding van de Eikenprocessierups. Hier kan je de feromooncapsules afzonderlijk bestellen. Elke feromooncapsule is 6 weken actief.

Deze verpakking bevat één feromooncapsule ter bestrijding van de Eikenprocessierups. Hier kan je de feromooncapsules afzonderlijk bestellen. Elke feromooncapsule is 6 weken actief. Je hebt er twee nodig voor alle vluchten weg te vangen per jaar.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Eikenprocessierups

Tussen half april en begin mei komen de oranjeachtige gekleurde rupsen uit de eitjes. Deze eitjes werden door de vrouwtjes al in september van het vorige jaar afgelegd. Gezien de rupsen bij het uitkomen nog geen brandharen hebben, is er nog geen hinder. Na de derde vervelling, die start rond half mei, krijgen de rupsen hun brandharen en zorgen zij voor hevige jeuk. Vanaf juli verpoppen de rupsen zich in een stevige cocon van haren en ander materiaal en groeien uit tot een onopvallende grijze nachtvlinder. De vluchten van de volwassen vlinder starten rond juli en gaan door tot begin september.

Wanneer feromoonval uithangen?

Feromooncapsules tegen de Eikenprocessierups worden gebruikt met een funnelval. De vluchten van de volwassen vlinder starten rond juli en gaan door tot begin september. Vanaf dat moment moet je de funnelval uithangen. De feromooncapsule is 6 weken actief. Je moet ermee rekening houden dat je verschillende jaren na elkaar de feromoonval moet uithangen om de populatie te verkleinen.

Feromooncapsules bewaren?

Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromooncapsule Eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea)
Uw waardering
// check if video is available and show tab + video.

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
 • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
 • Gebruik een funnelval in combinatie met het feromoon.