Feromoon Buxusmot (Cydalima perspectalis)

5/5.0 (11 reviews)

De verpakking bevat één feromoon. Te gebruiken in combinatie met een funnelval. Vier feromooncapsules nodig per seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoon buxusmot gebruiken?

De buxusmot heeft twee generaties per jaar. Uit ervaring blijkt echter dat de generaties elkaar bij grote aantasting overlappen en de feromonen best worden uitgehangen van eind mei tot half oktober.

  • 1ste generatie vlinders vliegt vanaf juni tot juli.
  • 2de generatie vlinders vliegt van eind augustus tot half oktober.

De feromooncapsule Cydalima perspectalis wordt gebruikt om de buxusmot weg te vangen met behulp van een plastic funnelval. Elke feromooncapsule is 6 weken werkzaam. Je hebt vier feromonen nodig per seizoen. Beginnen uithangen vanaf eind mei.

Hoe een feromoon gebruiken?

Om het feromoon te bevestigen in de feromoonval, draag je handschoenen of gebruik je een pincet zodat de feromoongeur zuiver blijft.

Doe eerst de feromooncapsule in het feromoonmandje. Dit feromoonmandje klik je vervolgens in het deksel van de funnelval vast. Vervolgens sluit je met het plastic dopje het feromoonmandje af.

Feromonen bewaren?

Laat feromonen nooit op kamertemperatuur liggen, ze verliezen dan snel hun werking. Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken.

Reviews
star star star star star
Na een week reeds 20 motten gevangen
Werkt fantastisch op hoogt 170cm
star star star star star
Feromoonval
Iedere dag vang ik tussen de 10 en de 30 motten met dit feromoon.
star star star star star
De bestelling van biogroei was vlotjes verlopen.
De bestelling van biogroei was vlotjes verlopen. De site was extensief voor de ziektes, vervelende insecten! De uitleg was interessant...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op