Feromoon indische meelmot (Plodia interpunctella)

€ 6,00 € 4,96
In voorraad
SKU
60143
€ 6,00 € 4,96
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Trekt mannelijke motten aan
  • 1 capsule per verpakking
  • Feromoon 6 weken werkzaam

For treatment of:

De indische meelmot (Plodia interpunctella ) is 1 cm groot en over de hele wereld verspreid. Ze tast buiten voedingswaren ook granen en graanproducten zoals havermout en muesli aan. De mot wordt ook wel de voorraadmot genoemd. In je keukenkast vreten de larven zich door nieuwe verpakkingen van karton en plastic om dan nieuwe voedingswaren aan te tasten.

Indische meelmot of Plodia interpunctella

De indische meelmot is 1 cm groot en over de hele wereld verspreid. Het is een mot die in tegenstelling tot de Grauwe meelmot niet alleen meel maar heel veel voedingswaren kan aantasten.

Ze wordt in die zin de voorraadmot genoemd. Alle granen en graanproducten zoals havermout, muesli, pasta’s, rijst, melen maar ook gedroogde vruchten zoals rozijntjes, dadels en nootjes, chocolade en koekjes kunnen worden aangetast. Je krijgt de besmetting door voedsel te kopen dat reeds besmet is. In je keukenkast vreten de larven zich door nieuwe verpakkingen van karton en plastic om dan nieuwe voedingswaren aan te tasten.

Gebruik lijmplaten of een funnelval in combinatie met het feromoon

Met dit product bestel je één feromooncapsule voor het aantrekken van de indische meelmot. Je wilt de motten aantrekken en wegvangen. Hiervoor heb je nog een bijhorende val nodig. Heb je veel meelmotten dan kun je gebruik maken van een funnelval.

Last van indische meelmot in de keukenkasten? Dan gebruik je best het feromoon in combinatie met wat lijmplaten. Leg het feromoon op de lijmplaat. De motten zullen aangetrokken worden tot het feromoon en blijven hangen in de lijm.

Werking

De feromooncapsules zijn per stuk verpakt, elke capsule gaat 6 weken mee. Het feromoon vangt de mannelijke motten weg met de bedoeling de cyclus van de Indische meelmot te doorbreken. De feromonen hebben een actieradius van 50 meter. De val moet minstens 6 weken blijven staan of tot dat de volledige plaag opgeruimd is.

Gezien de larven in allerlei kleine kiertjes kunnen huizen, is het aangeraden om minstens nog één maand nadat de laatste motten gesignaleerd zijn, de feromoonval te blijven uithangen. Controleer ook ’s nachts eens gezien de motten vooral ’s nachts vliegen.

Bijkomende maatregelen?

  • Verwijder direct alle aangetaste voedingswaren uit je kast. Controleer ook gesloten verpakkingen op inboorgaten van de larven.
  • Ontsmet de kast met azijn of etherische oliën op basis van lavendel.
  • Sluit nieuwe voedingswaren op in gesloten plastic voorraaddozen.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromoon indische meelmot (Plodia interpunctella)
Uw waardering

Tips

  • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
  • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
  • Gebruik een deltaval of funnelval in combinatie met het feromoon.