Feromoon grauwe meelmot (Ephesita kuehniella)

€ 6,00 € 4,96
In voorraad
SKU
60145
€ 6,00 € 4,96
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Trekt mannelijke motten aan
  • 1 capsule per verpakking
  • Feromoon 6 weken werkzaam

For treatment of:

De grauwe meelmot Ephestia kuehniella is een nachtvlinder met een spanwijdte van 20 tot 25 millimeter. Ze vliegt van april tot oktober.

Grauwe meelmot of Ephesita kuehniella

De grauwe meelmot Ephestia kuehniella is een nachtvlinder met een spanwijdte van 20 tot 25 millimeter. De soort komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zich sinds lang gevestigd in Europa. De rups van de grauwe meelmot leeft vooral van tarwemeel, maar soms ook van ander plantaardig materiaal of zelfs van dode insecten. De meelmot tref je vooral in de korenmolens en de voedingsindustrie aan. De mot kan zich daar ontwikkelen tot een plaag. De meeste waarnemingen van de Grauwe meelmot worden binnen gedaan. Ze overwintert als rups.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken.

Wanneer de feromoonval hangen?

De meelmot vliegt in principe van april tot in oktober. In verwarmde omgevingen zoals bakkerijen en molens kunnen ze echter het hele jaar vliegen met 4 tot 6 opeenvolgende generaties per jaar. In dit laatste geval moet de feromoonval ook het volledige jaar uitgehangen worden.

Om de grauwe meelmot Ephestia kuehniella weg te vangen gebruiken we de deltaval als type feromoonval. De feromooncapsules zijn per stuk verpakt, elke capsule gaat 6 weken mee. Het feromoon vangt de mannelijke motten weg met de bedoeling de cyclus van de meelmot te doorbreken. De feromonen hebben een actieradius van 50 meter.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromoon grauwe meelmot (Ephesita kuehniella)
Uw waardering

Tips

  • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
  • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
  • Gebruik een deltaval in combinatie met het feromoon.