Eretmocerus | Sluipwespen tegen witte vlieg

(0 reviews)

Eretmocerus-system bevat sluipwespen ter bestrijding van de larven van de witte vlieg. Bij hoge temperaturen is de levensduur van Eretmocerus langer dan die van Encarsia. Verkrijgbaar per 5000 st.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Eretmocerus-system

De sluipwesp Eretmocerus parasiteert net als de sluipwesp Encarsia op de larven van de witte vlieg. Ze kunnen in de kas, orangerie of binnenshuis gebruikt worden of tijdens warme zomers buiten. Ze hebben minimum 18° C overdag nodig om effectief te werken en 6° C ‘s nachts om niet te sterven. De ideale temperatuur ligt bij 22°C.

De sluipwesp legt een eitje in de larve van de witte vlieg waardoor de witte vlieg larve afgedood wordt en in de dode larve zich een nieuwe sluipwesp ontwikkelt i.p.v. een witte vlieg. Dit noemen we parasitering. Tien dagen na ei-afleg verpopt de larve en kleurt de pop geel. 14 dagen na uitzetting kan je de eerste gele poppen waarnemen aan de onderkant van de bladeren, een teken dat er nieuwe sluipwespen ontwikkelen. De totale ontwikkelingsduur bedraagt 17 tot 20 dagen. Volwassen sluipwespen voeden zich met honingdauw en met het lichaamsvocht van aangeprikte wittevlieg larven in het eerste en tweede larvenstadium (gastheervoeding).

Eretmocerus leeft langer bij hogere temperaturen dan Encarsia. Toch blijft het zeer belangrijk om direct uit te zetten vanaf het moment dat witte vlieg wordt waargenomen. Trouwens, bij laattijdig uitzetten belemmert te veel honingdauw op het blad de voortbeweging van Eretmocerus en dus ook de parasitering. Let ook op met bladplukken (vb bij tomaten), op deze manier worden vaak geparasiteerde poppen, die nog niet zijn uitgekomen, verwijderd uit de kas. Bij een hoge populatie witte vlieg zal Eretmocerus meer aan gastheervoeding doen dan Encarsia.

Eretmocerus-poppen worden gekleefd op kaartjes die eenvoudig aan het gewas kunnen uitgehangen worden. De kaartjes mogen niet nat worden zolang de poppen nog gevuld zijn. Enkele dagen na het uithangen, komen de Eretmocerus-sluipwespjes uit de poppen. Ze zullen zich verspreiden in het gewas en direct beginnen te parasiteren. De lege poppen blijven op het kaartje achter of kunnen door de warmte van het kaartje vallen.

Hebt u reeds gespoten met een chemische of plantaardig middel, contacteer ons dan om na te gaan of er nog schadelijk residue aanwezig is, vooraleer je insecten bestelt.

Verkrijgbaar per 5000 st.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op