Feromoonval Preimot | Preimotval | Incl 2 feromonen (Acrolepiopsis assectella)

5/5.0 (1 reviews)

Feromoonval tegen preimot. De preimot tast de bladeren van prei, ui, sjalot en look aan. De prijs omvat een feromoonval en twee feromooncapsules, voldoende voor een volledig seizoen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Feromoonval preimot

De wijfjes van de preimot leggen kleine witte eitjes af op de bovenste preibladeren. Uit de eitjes komen wit-geel-groenige rupsjes. Via de bovenste bladeren vreten ze zich naar beneden. Eerst wordt het bladoppervlak afgeschaaft waardoor er galerijen ontstaat en nadien gaten. Ze kunnen zich in een verder stadium ook naar het hart van de preiplant boren om daar nog meer schade aan te richten.

Wil je jouw preiperceel beschermen tegen de preimot? Gebruik dan onze feromoonval preimot. Je zal merken dat je op deze manier de preimot biologisch kan bestrijden.

Feromoonval tegen preimot

Ons pakket bevat:

  • Driehoekige, regenbestendige deltaval
  • 4 lijmbodems
  • Feromoonhouder en feromoonmandje
  • ophangkoordje
  • Twee feromooncapsules preimot

Feromoon preimot

Het feromoon is doordrenkt met de geur die de vrouwtjes verspreiden om de mannetjes te lokken. Het gaat dus om een soortspecifiek sexferomoon. Je gaat dus enkel mannelijke preimotten met deze val aantrekken.

De mannetjes, aangetrokken door het seksferomoon, vliegen naar de geur en komen op de lijmplaat terecht. Eén feromooncapsule werkt 6 weken. Daarna moet de feromooncapsule vervangen worden door een nieuwe capsule.

Het feromoon wordt rechtstreeks op de lijmbodem of in de feromoonhouder onder het dak van de feromoonval geplaatst.

Wat doet de feromoonval?

Een feromoonval is een hulpmiddel om de preimot in jouw omgeving weg te vangen. Hoe meer mannetjes worden weggevangen, hoe minder vrouwtjes kunnen bevrucht worden. Minder bevruchting leidt tot minder ei-afleg en dus minder schadelijke rupsen.

Met de feromoonval ga je de populatie preimotten wegvangen. Het is doordat er steeds minder of zelfs geen motten meer in je omgeving vliegen, dat de schade minimalistisch of zelfs nihil wordt. Afhankelijk van de hoeveelheid preimotten in jouw omgeving, heb je hetzelfde jaar of na enkele jaren goed resultaat.

Wanneer de feromoonval uithangen?

De preimot kent twee vluchtperiodes. Tijdens deze twee periodes moet je de feromoonval ophangen.

  • 1 ste vlucht: half april tot einde mei: eerste capsule
  • 2de vlucht : einde juni-half augustus: tweede capsule, mogelijks een derde capsule in een warme zomer.

Indien je de eerste vluchtperiode gemist hebt, is het zeker zinvol om tijdens de tweede vluchtperiode een feromoonval te hangen. De larven die uit de tweede generatie motten ontstaan, zijn veel talrijker dan de larven uit de eerste generatie. Deze larven richten de meeste schade aan in de late herfstprei en winterprei.

Hoeveel vallen preimot moet ik hangen?

In een particuliere tuin volstaat het om 1 feromoonval te voorzien voor je preiperceel.

Waar de feromoonval preimot hangen?

De preimot kan zowel prei, uit, sjalot en look aantasten. De feromoonval hangt best net boven de groenten die je wilt beschermen. Je duwt een stok in de grond, liefst een stok die bovenaan een V vorm heeft, zo kan de feromoonval gemakkelijk worden opgehangen.

Zet de val niet op de grond om te vermijden dat de lijmbodem vuil wordt van de opspattende regen. Fixeer de val zodat ze niet kan gaan waaien bij felle windstoten.

Feromonen bewaren

Bewaar de feromonen in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur voor een langere periode, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht

Feromonen apart kopen

Gezien de deltaval gemakkelijk drie jaar kan gebruikt worden, kan je de lijmbodems en de feromonen apart op onze webshop aankopen.

Vragen?

Bij ons vind je professionele informatie op consumentenmaat. Heb je nog vragen, contacteer ons dan tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u. Wij helpen je graag verder!

Video
placeholder image
Reviews
star star star star star
zeer tevreden over de snelle levering
de firma is aan te raden bij kennissen
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op