Dazenval MT-trap

(0 reviews)
De MT-trap heeft een dubbele functie: ze vangt dazen en wespen. Een ideaal product dat gemakkelijk in de tuin kan worden opgehangen waardoor je bevrijd bent van deze lastige insecten, zonder chemische producten te gebruiken.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

De MT-trap heeft een dubbele functie: ze vangt dazen en wespen. Een ideaal product dat gemakkelijk in de tuin kan worden opgehangen waardoor je bevrijd bent van deze lastige insecten, zonder chemische producten te gebruiken.

Help, dazen!

Dazen hebben bloed nodig om zich te voeden en voort te planten. Vandaar dat ze mensen, paarden en koeien op een agressieve manier aanvallen. Direct na het bijten, injecteren ze een chemische stof in de gemaakte wonde waardoor deze niet snel geneest en kans geeft op infecties. Vooral paarden en koeien die zichzelf niet kunnen beschermen, hebben hier zeer veel last van.

Hoe werkt de MT-trap dazenval?

Dazen zien het lichtspectrum niet zoals wij dit zien, ze zien enkel infrarode energie die levende wezens uitstralen. Dazen scannen continu hun omgeving, op zoek naar objecten die warmte afgeven. Een hogere warmteafgifte van een dier betekent een snelle detectie door de daas. De reden dat donkere paarden sneller gestoken worden dan witte paarden is omdat deze simpelweg een hogere warmteafgifte hebben.

De zwarte bal in de MT-trap absorbeert de warmte van de zon en geeft daardoor een infrarode uitstraling. Dazen zien de bal als een warm lichaam en worden er naartoe getrokken. Op het moment dat ze vaststellen dat ze misleid zijn, is er geen ontkomen meer aan. Gezien dazen enkel opwaarts kunnen vliegen, kunnen ze niet meer uit de val geraken en komen ze in de vangbeker terecht die zich bovenaan in de MT-trap bevindt.

Tegen dazen én wespen

Eenmaal de dazen minder actief zijn, zijn de wespen weer paraat. De MT-trap kan in de late zomer en herfst ook als wespenval gebruikt worden. In de vangbeken bovenaan in het systeem doe je een wespenlokstof (apart verkrijgbaar). De wespen worden hiertoe aangetrokken en kunnen niet meer ontsnappen op het moment dat ze in de vangbeker zitten.

Veilig voor bijen, hommels en vlinders

Lichtgekleurde objecten (b.v. wit en geel) kunnen het ultraviolet licht dat wordt uitgezonden door de zon polariseren (= reflecteren). Dit ultraviolette licht, ook bekend als UV-A licht, wordt opgemerkt door een grote groep vliegende insecten (zoals bijen, hommels en vlinders), dewelke er sterk op reageren. Ultraviolet licht wordt door deze nuttige insecten waargenomen als voedsel en hierdoor worden ze door dit specifieke licht aangetrokken. Om deze nuttige insecten niet naar de Dazenval te lokken, straalt onze val geen UV-A-licht uit! De val is hierdoor onzichtbaar voor deze nuttige insecten. In tegenstelling tot veel andere dazenvallen werkt de Dazenval MT-trap dus selectief.

Waar ophangen en op welke oppervlakte vangt de val weg?

Hang de MT-trap op 1 m tot 1.80 m van de grond. 100 m2 rondom de val wordt beschermd. De val doet dienst vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst. Vermijd om de val te hangen in de directe omgeving waar kinderen spelen of waar je zit.

Voordelen MT-trap

  • Milieuvriendelijk
  • Mobiele dazenval
  • Eenvoudig te legen vangbeker
  • Alle kunststof onderdelen zijn gemaakt van UV-bestendige materialen
  • Zwarte lokbal is gemaakt van dikwandig kunststof, hij is niet lek te prikken door dazen
  • 95% minder dazen
  • Eenvoudig te plaatsen
Video
placeholder image
Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op