Crymo 25 larven tegen wolluis

3.7/5.0 (3 reviews)
 • De beste bestrijding tegen wolluis
 • Elk Crymo larfje eet tot 30 wolluizen per dag
 • Gebruik in kamerplanten en in verwarmde serres
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Misschien ben jij ook geplaagd door wolluizen op je kamerplanten? Of misschien heb je last van wolluis op je vetplanten en succulenten? Of ben je een liefhebber van tropische planten met nare wolluiservaringen?

  Wolluis is namelijk een hardnekkig probleem dat je vooral in kamerplanten aantreft: in de woonkamer, kassen al dan niet verwarmd en in binnentuinen. Behalve Chrysop bieden we ook Crymo larven aan als bestrijders. Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder….

  Wat doen Crymo larven?

  Crymo larven zijn larven van Cryptolaemus montrouzieri kever. De kever behoort tot de familie van de lieveheersbeestjes. Hun larven kunnen tot 13 mm lang worden en hebben net als de wolluis een witdonzige wasafscheiding. De twee kunnen in jonge stadia met elkaar verward worden. De Crymo larven worden echter langer van vorm, zijn meer beweeglijk en hebben grovere wasdraden dan de wolluis.

  Cryptolaemus larven eten vele wolluissoorten, het is dus niet belangrijk om te weten welke wolluissoort je hebt. De grote larven van Crymo voeden zich met alle wolluisstadia (eitjes, larven en volwassen wolluis) terwijl de jonge larven zich voeden met eitjes en jonge wolluislarven.

  Crymo larven kunnen tot 30 wolluizen per dag verslinden. Hierdoor is het een ideale wolluisbestrijder.

  Wanneer Cryptolaemus larven gebruiken?

  Crymo larven werken het best tussen 22°C en 28°C. Temperaturen lager dan 16°C en hoger dan 30°C moeten vermeden worden. Ze houden bovendien van een hoge luchtvochtigheid. Dit kan je bevorderen door de planten regelmatig te benevelen of de bodem van de kas te bevochtigen.

  Hoe Crymo larven gebruiken?

  Verdeel de larven rechtstreeks over de aangetaste planten, in en rond de wolluishaarden. Doe dit bij valavond als de temperaturen lager zijn en het bijna donker is.

  Als de wolluis gegeten is, blijven de lege restanten van de wolluis op de planten achter.

  Hoeveel Cryptolaemus larven uitzetten?

  Reken op 5 à 10 larven per m2. Heb je hoge en grote kamerplanten, gebruik dan 5 à 10 larven per plant. Gebruik 10 larven bij zware aantasting en bij niet optimale omstandigheden qua temperatuur en luchtvochtigheid.

  Indien nodig, herhaal de behandeling dan na 2 weken totdat de aantasting verdwenen is.

  Cryptolaemus combineren met andere nuttige insecten

  Het is mogelijk om Crymo larven uit te zetten in combinatie met andere insecten tegen wolluis zoals Chrysop, eitjes van de groene gaasvlieg Chrysopa.

  Cryptolaemus kan ook gecombineerd worden met roofmijten tegen spint of trips.

  Kan ik Crymo bewaren?

  Kort bewaren kan op 13°C tot 15°C en bij een hoge luchtvochtigheid. Leg de verpakking in het donker, een vochtige kelder is ideaal. Bewaar niet in de koelkast!

  Het beste blijft echter om de nuttige insecten onmiddellijk dezelfde avond na ontvangst uit te zetten.

  Al iets gespoten tegen wolluis?

  Combineer Crymo niet lukraak met chemische of biologische spuitmiddelen. Heb je voordien gespoten, moet je rekening houden met een wachttijd vooraleer Crymo te kunnen uitzetten.

  Heb je al iets gespoten, dan kan je ons contacteren om de residutijd te kennen.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle De beste wolluis eter: tot 30 per dag per Crymo larf
  • plus-circle Eet veel verschillende soorten wolluis
  • plus-circle Begint onmiddellijk te zoeken naar prooi na het uitzetten
  • minus-circle Temperatuurgevoelig: bij minder dan 22°C vertragen ze in het eten, en temperaturen boven de 30°C worden minder goed verdragen
  • minus-circle Heeft een hoge luchtvochtigheid nodig, wat extra inspanning kan vragen, zoals het regelmatig besproeien van de planten met een plantenspuit
  • minus-circle Leeggezogen huidjes van wolluis blijven op de bladeren achter, wat het lastig maakt om te zien hoeveel er nog zijn
  Reviews
  star star star star star
  Werkt niet
  Ik had ook dit besteld maar zag alleen maar blaadjes en geen diertjes. En ik werd dus niet bevrijd van de wolluis. Had kont gehad maar kreeg als antwoord. Blijven wachten nu al maanden gewacht nog geen resultaten.
  Jammer van het geld.
  star star star star star
  Top service, gratis extra crymo's gekregen
  Ondertussen al heel wat nuttige insecten besteld bij biogroei. Telkens heel tevreden van het resultaat. Ik was aangenaam verrast om 3 strooikokertjes te ontvangen ipv 1. Ze hadden er twee gratis bijgevoegd die anders over datum zouden gaan. Maar beestjes waren nog perfect in leven dus zeer welkom. Hopelijk kunnen ze mijn plant opnieuw redden van de wolluis.
  star star star star star
  Zeer betrokken en veel kennis aanwezig!
  Zeer betrokken en veel kennis aanwezig!
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op