ChickenHeppie

Slechts € 36,95 € 30,54
In voorraad
SKU
ChickenHeppie
Slechts € 36,95 € 30,54
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Roofmijten in strooikoker
 • Toepassen van half april – eind september
 • Uitstrooien in dierenverblijf
 • 10 m² (10.000 roofmijten) of 25 m² (25.000)
 • Levend product - kort bewaarbaar

For treatment of:

geen

Bloedluizen en zwarte luizen kunnen bij kippen, kalkoenen, duiven, zangvogels en ander gevogelte evenals bij knaagdieren zoals konijnen effectief bestreden worden met Chickenheppie. Werkt eveneens tegen bloedluizen bij reptielen. Verkrijgbaar voor 10m² of 25m².

Slechts € 36,95 € 30,54

Waarvoor gebruik je Chickenheppie?

ChickenHeppie bevat roofmijten - Stratiolaelaps scimitus - die bloedmijten (bloedluizen), kippenmijten en zwarte luizen bestrijden. Bloedmijten zijn een groot probleem bij tal van dieren zoals bij kippen, duiven en volière vogels evenals bij knaagdieren zoals konijnen.

Net als kippen kunnen reptielen ook last krijgen van bloedluizen of bloedmijten. De meest getroffen soorten zijn : slangen, baardagamen, varanen, leguanen en hagedissen. Een bloedmijt kan gemakkelijk een half jaar overleven in een terrarium. Doordat ze vele eieren leggen die in een terrarium al na 1 dag kunnen uitkomen, kan de populatie bloedmijten zeer snel toenemen. Ze verstoppen zich in kieren en strooisel, plaatsen waar je moeilijk bij kan, om eieren af te leggen. Om dit probleem aan te pakken, kan Chickenheppie in het terrarium uitgestrooid worden.

De meeste problemen met bloedluizen en zwarte luizen worden zichtbaar als de temperaturen beginnen te stijgen, maar ze komen heel het jaar voor in de verblijven van de dieren. In de winterperiode houden ze zich echter verscholen omwille van de koude, vandaar dat de kippen er dan ook geen last van hebben. Echter in verwarmde volières en terrariums kunnen de bloedmijten ook tijdens de wintermaanden actief blijven.

Hoe Chickenheppie gebruiken?

Het is de bedoeling dat de roofmijten samen met het humusrijke strooimateriaal verdeeld worden in kleine hoopjes in het dierenverblijf en in de nest. Geen roofmijten op de dieren zelf strooien. Bloedmijten zitten alleen 's nachts op de kippen en gaan zich overdag in de kieren van het hok verschuilen. Regelmatig de dierenverblijven bevochtigen helpt om de kweek van roofmijten goed te laten ontwikkelen. Ze eten gemiddeld 5 bloedluizen (bloedmijten) per dag. Bij gebrek aan bloedmijten verdwijnen de roofmijten uit het hok. Chickenheppie veroorzaakt geen last aan uw dieren zelf.

Het is echter aan te raden – voor het welzijn van uw dieren en om snel resultaat te hebben– de roofmijten reeds bij een beginnende aantasting of preventief in het voorjaar uit te zetten in de dierenverblijven. Hypoaspis kan gerust 4 weken zonder voedsel. Indien de aantasting al grote proporties heeft aangenomen, zal je veel meer roofmijten moeten uitzetten en dit meermaals herhalen. Zeker in de zomermaanden, als de bloedmijten zeer snel grote volumes aannemen, zijn meerdere behandelingen nodig .

Resultaat

Na twee tot drie weken moet je duidelijk verbetering zien. Indien dit niet het geval is, betekent dit dat de bloedluizen in te grote aantallen aanwezig waren in verhouding tot de roofmijten die je hebt uitgezet. Herhaling van de toepassing is dan aangewezen..

Wanneer Chickenheppie wordt uitgezet, kan het zijn dat je gedurende een aantal dagen meer bloedmijten gaat waarnemen. Dit komt doordat de bloedmijten door de roofmijten uit hun schuilplaatsen worden verdreven om hierna opgegeten te worden.

Biologie van ChickenHeppie

Chickenheppie bevat beige gekleurde roofmijten van 1 mm grootte. Deze natuurlijke vijand gaat actief op zoek naar bloedmijten (bloedluizen), kippenmijten en zwarte luizen in dierenverblijven van gevogelte en knaagdieren om deze vervolgens leeg te zuigen.

Fig.1 - Chickenheppie roofmijt.

De ontwikkeling van ei tot volwassen stadium duurt bij 25°C 10 tot 13 dagen. Daarbij worden drie onvolwassen stadia doorlopen. De roofmijt is actief bij temperaturen boven 10°C. De ideale temperatuur ligt tussen 15 en 25 °C. De roofmijten overleven geen perioden van vorst.

Opgelet met chemische producten

Uit ervaring weten we dat veel mensen het product "bio-kill" of "ITEC Spray Natural" gebruiken in de strijd tegen de bloedluis. Bio-kill en ITEC spray natural, ondanks de naam, is meer dan 8 weken schadelijk voor de nuttige roofmijten. Na 8 weken is het product nog even schadelijk voor de roofmijten dan na de eerste dag spuiten. Na 8 weken wordt het product niet langer op residuetijd onderzocht, daarom kennen we niet de juiste wachttijd. Houd hiermee dus rekening als je Chickenheppie wilt uitzetten, anders zal 50 tot 75 % van de roofmijten afsterven. Indien u andere chemische middelen hebt gebruikt, contacteer ons om de residuetijd te kennen.

Hoeveel roofmijten heb ik nodig?

Leverbaar voor 10m² (10.000 roofmijten) of 25m² (25.000 roofmijten). Vergeet zeker niet de zijwanden en het plafond van je dierenverblijf mee in rekening te nemen voor het uitrekenen van de nodige hoeveelheid. Veel bloedmijten verstoppen zich namelijk in allerlei kiertjes van deze zijwanden.

De verpakking van 10m² dient dus voor een hok met een grondoppervlakte van ongeveer 1m x 2m afhankelijk van de hoogte. Grotere oppervlaktes? Neem zeker eens contact met ons op.

ChickenHeppie bewaren

ChickenHeppie zijn levende roofmijten die je zo snel als mogelijk na ontvangst moet uitzetten in het kippenhok. Het materiaal kan enkele dagen bewaard worden in een vochtige ruimte bij 12 tot 15°C. Daar het materiaal echter zeer snel kan uitdrogen moeten de kartonnen kokers absoluut vochtig blijven.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ChickenHeppie
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Zet uit bij beginnende aantasting.
 • Strooi ook in het nest.
 • Benevel regelmatig het dierenverblijf.
 • Herhaal na 3 weken indien nodig.
Meer keuzes:
 1. Avimite
  Avimite
  € 25,95 € 24,48
 2. Bloedmijtenval
  Bloedmijtenval
  € 9,95 € 8,22
 3. Handspuit
  Handspuit
  € 3,95 € 3,26