9,4 / 10 op 6000+ reviews: Lees recensies van onze klanten

Bokashi keukenemmers

5/5.0 (8 reviews)
Fermenteer je eigen keukenresten met Bokashi keukenemmers. Samen met de Bokashi starter zorg je ervoor dat verse keukenresten niet rotten en stinken. In ruil krijg je goede voeding voor de bodem.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Inhoud pakket

De prijs omvat twee bokashi-keukenemmers. Er worden twee emmers tegelijk geleverd zodat je de eerste gevulde emmer twee weken kan laten fermenteren terwijl je de tweede emmer vult.

 • Twee bokashi-keukenemmers - voor je groenafval
 • Aandruk stamper - voor het aanstampen van het groenafval in de emmers
 • Aftapbakje - voor het aftappen van Bokashi vocht
 • Maatschepje - voor het toevoegen van bokashi starter

Opgelet: Er is geen bokashi starter meegeleverd met dit pakket. Bokashi starter kun je hier apart bestellen.

Bokashi-emmers gebruik je om je eigen keukenresten te fermenteren. Gemengd met de bokashi-starter zorg je ervoor dat de verse keukenresten niet rotten en stinken. Het eindresultaat is een rijke voeding vol gezonde bacteriën, anti-oxidanten, vitaminen en enzymen.

Bokashi maken

 • Snij de keukenresten in stukjes van max. 5 x 5 cm
 • Verdeel eerst een klein laag bokashi-starter op de bodem van de emmer
 • Begin met een laag verse keukenresten en vervolgens opnieuw bokashi-starter
 • Druk de keukenresten aan en sluit de emmer goed af met het deksel
 • Herhaal het proces tot de emmer vol is
 • Laat minstens twee weken fermenteren
 • Tap dagelijks of wekelijks het verzamelde sap af
 • De bokashi is klaar als het mengsel een zoetzure geur heeft. De keukenresten zijn nauwelijks van structuur of uiterlijk veranderd.
 • Deze mengeling kan nu in de bodem worden ingewerkt of opgeslagen bij de overige compost om later in te werken.

Wat mag in de bokashi-emmer?

Bijna alle organische restafval uit de keuken en tuin mag in de bokashi-emmer. Fruit en groenteresten (ook van uitheemse soorten), gekookt voedsel, gekookt en rauw vlees en vis, kaas en yougurt, botjes, eierschalen, brood, koffiedrap, enz. Wat niet mag: beschimmelde etensresten, vloeistoffen zoals melk, olie, soep enz. en verder ook geen grote botten, composteerbaar plastic en papier. Theezakjes en koffiefilters worden pas in de grond afgebroken.

Wat te doen met gevormd sap?

Door de fermentatie van de groenten- en fruitresten, krijg je al snel een bodempje sap onderaan in je bokashi-emmer. Dit sap kan je aftappen met het bijgeleverd aftapbakje. Gooi het sap niet weg, het is rijk aan goede micro-organismen. Je kan dit als voeding aan je planten geven of het in het toilet of de afvoer gieten. Bokashi sap heeft een voedende en reinigende werking. Het sap blijft niet goed en wordt best onmiddellijk gebruikt. Verdun 10 ml sap op 1 l water.

Bokashi in de moestuin

Na twee weken fermenteren is de Bokashi klaar en mag deze in de moestuin of een bloemenperk ingewerkt worden. Hiervoor graaf je een greppel van 10-20 cm diep, hierin doe je de gefermenteerde etensresten om vervolgens met aarde af te dekken. Bokashi mag niet als mulch op de grond gebruikt worden. Dit zou trouwens vogels en ander ongedierte aantrekken die gefermenteerd voedsel ook lekker vinden. Gebruik 1 kg tot max. 2 kg bokashi per m2 op jaarbasis. Bokashi inwerken doe je best een 14 dagen voor het zaaien en planten. indien dat niet mogelijk is, zorg dan voor een afstand van 10 cm tussen de Bokashi en de planten.

Bokashi in de composthoop

Je kan de Bokashi ook op de composthoop gooien. Hierdoor verrijk je de compost met nuttige micro-organismen die de organische afval mee helpen omzetten. Op die manier is Bokashi een compostversneller. Dit kan trouwens ook door Microferm aan de composthoop toe te voegen.

Video
placeholder image
Reviews
Supersnelle service
De ene dag besteld, de volgende dag voor de deur. Met stevige papiertape in plaats van de normale bruine plastiek tape, vind ik ook een positief detail!
Een aanrader
Ik ben ontzettend blij met de bokashi emmers. Op een appartement is dit een werkelijke opluchting: geen nare geuren van rottende compostemmers, geen fruitvliegjes meer... Ik breng mijn volle bokashi emmer naar vrienden met een tuin die het met hun gewone compost mengen. Zij zijn ook zeer tevreden en merken het verschil. Hun compost is veel sneller klaar en volgens hen van betere kwaliteit. Ik gebruik de klare compost dan weer voor mijn huiskamerplanten.
Goede levering en prima advies
Inmiddels de emmer een aantal weken in gebruik, kan goed overweg met bijgeleverde handleiding. Had nog wat vragen gemaild over verdere verwerking. Kreeg hier snel antwoord op waar ik weer prima mee verder kon!
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op