Bloemenmengsel Bijen 15m²

(0 reviews)

Bloemenmengsel voor bijen. Door het zaaien van dit bloemenmengsel zaai je een kleurrijk paradijs van bloemen die veel stuifmeel en nectar bevatten = het voedsel van bijen.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Bloemen en bijen...

Bijen en bloemen gaan hand in hand met elkaar. Bijen houden van bloemen omdat zij stuifmeel en nectar bevatten, het voedsel voor een bij. Bloemen houden op hun beurt van bijen, omdat zij profiteren van de bestuiving. Door de bestuiving van de bijen zullen de planten zich kunnen voortplanten.

Biodiversiteit

Zorg voor een biodiverse tuin. Met vele soorten planten, gewassen en bomen hebben bijen steeds genoeg voedsel (stuifmeel en nectar) voorradig. Met dit zadenmengsel van inheemse planten kun je meer biodiversiteit creëren in je tuin en het overleven makkelijker maken.

Red de bijen

De populatie van bijen gaat al een geruime tijd achteruit enerzijds door ziektes en parasieten, maar anderzijds door het toedoen van mensen. De mooi strak aangelegde tuinen of de zeer kort afgemaaide grassen bevatten nog amper stuifmeelhoudende bloemen waardoor bijen nog moeilijk genoeg voedsel vinden. Hierboven op komt nog de massale bijensterfte door het gebruik van pesticiden. Ga voor een natuurlijke, biodiverse tuin.

Bloemenmengsel Bijen

"Een kleurrijk paradijs voor bijen", maar het gaat natuurlijk meer dan alleen over de kleuren. Het bloemenmengsel zal inderdaad een prachtig kleurenfestijn geven, wat belangrijker is dat er 20 soorten bloemen inzitten die stuifmeelhoudend zijn en dus voor bijen een extra voedselbron vormen.

Eén- en tweejarige bloemen

Het mengsel bevat zowel één- en enkele tweejarige bloemen. Laat de bloemen steeds volledig uitbloeien, zodat ze zaad kunnen vormen voor het volgende jaar. Op deze manier kunnen de eenjarige bloemen zichzelf opnieuw zaaien en krijgt u in het volgende voorjaar terug verscheidenheid aan kleurige bloemen. Voor een nog beter resultaat knip je in oktober de tweejarige bloemen zo'n 10-15 cm boven de grond af.

Zaaien

Het bloemenmengsel bevat twee zakjes. Eén is gevuld met een zaai-medium en het andere zakje is gevuld met de zaden van een mengsel van één- en enkele tweejarige bloemensoorten. Beide zakjes mengen met elkaar en evenredig over de 15m² verspreiden. Voor het zaaien moet de grond, 3-4 cm diep, los en aangeharkt zijn. Het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de oppervlakte verspreiden en na het zaaien de grond licht aandrukken, zodat de zaden met de aarde in contact komen. Het ingezaaide gedeelte voorzichtig besproeien en vochtig houden totdat de zaden ontkiemen.

Zaaitijd

Van maart tot juni. De bloei begint 6-8 weken na het zaaien. De tweejarige bloemen zullen in het volgende voorjaar gaan bloeien.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op