Blauwe vangplaten │ 10cm x 25cm │ 10 stuks

(0 reviews)

Blauwe kleefplaten trekken vliegende trips aan bij kamerplanten, tomaten, aubergines, … en beschermen jouw planten.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Trips – een jaarlijks terugkerende plaag die veel schade kan aanbrengen. Wil je weten wanneer er trips rondvliegt tussen jouw planten en wil je ze vangen? Gebruik deze blauwe lijmplaten tegen vliegende volwassen tripsen.

Wat vang je met blauwe kleefplaten?

Met blauwe kleefvallen kan je volgende volwassen insecten wegvangen:

  • trips
  • andere vliegende insecten als bijvangst

Hoe werken blauwe kleefplaten?

Trips zijn aangetrokken door de blauwe kleur van de platen. Door de sterke, weersbestendige lijm, blijven ze aan de platen plakken en kunnen ze zich niet verder voortplanten.

Bij het begin van het groeiseizoen, hang je de lijmplaten tussen de tomatenplanten, komkommers en paprika. Ze werken op die manier als een waarschuwingssysteem. Zodra je op de vangplaten schadelijke insecten zoals trips waarneemt, zet je best nuttige insecten uit. Op die manier ben je er op tijd bij om een grote aantasting van trips te voorkomen.

De blauwe vangplaten zijn uiteraard ook een vangsysteem. Ze vangen trips weg, maar spijtig genoeg zijn de lijmplaten alleen niet voldoende om een tripsplaag onder controle te krijgen. Kleefplaten hebben immers geen werking op de eitjes en larven van het schadelijke insect. Vanaf je trips ontdekt, opteer je best om nuttige insecten uit te zetten zoals Orius en Cucumeris of om je planten van kweekzakjes tegen trips te voorzien.

Zet je nuttige insecten uit die ook kunnen vliegen zoals bijvoorbeeld Orius, Encarsia of volwassen lieveheersbeestjes ? Verwijder best de kleefplaten of hang ze hoog boven de planten (minstens een halve meter hoger). Zo vermijd je dat de nuttige insecten tegen de kleefplaten vliegen.

Waar blauwe kleefplaten hangen?

Bij groenteplanten zoals tomaat, komkommer en paprika hang je de vangplaten vlak boven de kop van de planten. De meeste schadelijke insecten zitten immers meestal op de nieuwe groei in de toppen van de planten. Naarmate het gewas groeit, trek je de vangplaten hogerop om zo de groei te volgen. Vind je dit lastig, kan je ook direct de kleefplaten al 60 cm boven de kop van de planten hangen.

Bij planten die minder snel in de lengte groeien, kunnen de signaalplaten het beste 20 tot 30 cm boven het gewas worden opgehangen.

Verpakking blauwe kleefstrips van 10 x 25 cm

  • bevat 10 blauwe vangplaten
  • Afmeting: 10 x25 cm
  • De kleefplaten kleven aan weerszijden behalve de eerste en laatste kleefplaat zodat de verpakking proper blijft.
  • Er zit een gaatje in de vangplaten om ze eenvoudig om te hangen.
Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op