B-green+ | Aaltjes tegen engerlingen

5/5.0 (2 reviews)
 • Bestrijdt ook de grotere larven van verschillende soorten engerlingen
 • Toepassen vanaf eind april - september
 • Gebruik bij een bodemtemperatuur van minstens 12°C
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Heeft je gazon droge, gele of kale plekken? Zie je witte maden onder je graszoden? Dan heb je last van engerlingen. Bij zware aantasting komt het gras los te liggen, je kan het als het ware oprollen. De wortels zijn dan volledig weggevreten. Vogels en mollen verergeren de schade omdat deze de engerlingen eten en daardoor het gras vernielen. Afhankelijk van de behandelingsperiode en de te behandelen oppervlakte, gebruik je B-green of B-green+

  Wat is B-green +?

  B-green+ is een biologisch bestrijdingsmiddel. Het bevat een mix van twee soorten aaltjes of nematoden. Deze aaltjes leven in symbiose met bacteriën, die voor deze jonge keverlarven dodelijk zijn.

  Na verspreiding van B-green+ over het aangetaste gazon, dringen de aaltjes de engerlingen binnen via natuurlijke lichaamsopeningen. De nematoden scheiden bacteriën uit in de larven waardoor de engerlingen afsterven. In de dode larven ontwikkelen zich nieuwe generaties nematoden die op hun beurt op zoek gaan naar engerlingen.

  Met B-green+ bestrijd je de éénjarige larven van de meikever en tweejarige larven van Sallandkever. De meerjarige larven van de meikever worden dus niet bestreden.

  Voordelen B-green+ tegen engerlingen

  • Geen residue en geen resistentie.
  • Veilig voor kinderen en huisdieren, men kan direct terug op het gazon.
  • Biologische bestrijding.

  Toepassen van aaltjes tegen engerlingen

  1. Het gras eerst kort maaien. Indien het grasveld een dikke viltlaag heeft, eerst verticuteren.
  2. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte.
  3. Giet met een gieter of sproei met onze nematodenspuit het mengsel op de aangetaste plekken en ruim daarrond. Indien je veel kale plekken hebt, kan je best het volledig gazon behandelen. Niet toepassen in de volle zon. In de regen toepassen, is ideaal.
  4. De grond vochtig houden gedurende minimum 2 weken na de toepassing.

  Wanneer engerlingen bestrijden met B-green+?

  Toepassingsperiode B-green+:

  • Junikever: April -mei- juni. Herhalen met B-green in augustus-september. Minimum twee jaar na mekaar behandelen.
  • Meikever: April -mei. Herhalen met B-green in juli-augustus-september. Minimum drie tot vier jaar na mekaar behandelen.

  Engerlingen of emelten in je gazon?

  Beide larven zitten in het gras maar verder zijn ze totaal verschillend van elkaar. Je kan ze van elkaar als volgt onderscheiden:

  • Engerlingen zijn wit van kleur, emelten grauw grijs-bruin.
  • Engerlingen hebben poten, emelten niet.
  • Engerlingen krullen zich op, emelten niet.
  • Engerlingen bestrijd je met B-green, emelten met C-green.

  Aaltjes sprayer

  Heb je een grote grasoppervlakte te behandelen met aaltjes, is het erg handig om gebruik te maken van onze nematodenspuit. Dit is een handig en goedkoop toestelletje dat je aansluit op de tuinslang. In het reservoir doe je het aaltjesconcentraat. Het toestel verdunt dit met water in de juiste hoeveelheid waardoor je eenvoudig aaltjes kan toepassen op grote oppervlaktes.

  Aaltjes bewaren

  Aaltjes zijn levende organismen die kort kunnen bewaard worden. Op elke verpakking staat een vervaldatum. Tot zo lang kan je het product bewaren in de koelkast op 5°C. Het beste is om het product te bestellen op het moment dat je het nodig hebt.

  Vragen?

  Wanneer je er nog niet helemaal uit bent of de B-green+ aaltjes het juiste product is voor jouw probleem, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij van Biogroei hebben namelijk 30 jaar ervaring binnen deze sector. Wij helpen je graag door al je vragen te beantwoorden en advies te geven indien nodig.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle Bestrijdt grotere engerlingen dan B-Green
  • plus-circle Kan vroeger in het seizoen worden toegepast dan B-Green
  • minus-circle Niet economisch voor grote oppervlakten (+200m²): kies in plaats daarvan voor B-Green
  Reviews
  star star star star star
  werkt goed
  Ik heb nu twee jaar dit product gebruikt, onze grasmat ziet er stukken beter uit dan voorheen. je ziet na een paar dagen, als je ze opgraaft dat de engerlingen dood zijn. helaas pakt het niet de grote 2jarige larven aan.
  star star star star star
  Snelle levering
  B-green+ besteld voor de bestrijding van engerlingen. Levende producten worden 2 keer per week verstuurd. Op maandag en woensdag. Die van mij op maandag en had ze dinsdag in huis. Dinsdagavond meteen de aaltjes verdeeld over het gazon met de Biogroei nematodenspuit. Dit gaat erg eenvoudig. Daarna (en ook ervoor) het gazon beregend. Nu een aantal weken vochtig houden en dan zijn we van de engerlingen verlost.
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op