Laden...

Aaltjesval | tegen taxuskever

0
Waardering:
0 / 5
0 reviews
€ 19,95 € 16,49
De taxuskever val bestaat uit een houten plankje met groeven. In deze groeven zit een gel gevuld met aaltjes. De volwassen taxuskever zal zich schuilhouden onder het plankje in de gel met aaltjes, waardoor deze na enkele minuten geïnfecteerd wordt en binnen de week zal afsterven. De val zal zes weken taxuskevers infecteren en bestrijden.
Levertijd wordt berekend...
9,5/10 op 5000+ reviews
100% duurzame en biologische producten
Gratis verzending vanaf €50,-
Familiebedrijf sinds 1992
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Gegevens

Taxuskever val

Onze compacte taxuskever val bestaat uit een houten plankje voorzien van groeven. In deze groeven zit een gel gevuld met 2,5 miljoen aaltjes. Taxuskevers zijn nachtkevers die zich overdag schuilhouden onder allerlei materialen die op de grond tussen de planten staan of liggen zoals potten, bladeren, takken en ons houten plankje. De volwassen taxuskever zal zich dus schuilhouden onder het plankje in de gel met nematoden, waardoor deze na enkele minuten geïnfecteerd wordt en binnen de week zal afsterven. De val is ongeveer 10 cm x 12 cm groot en zal gedurende zes weken taxuskevers infecteren en bestrijden.

Gebruiksaanwijzing

  1. Verwijder alternatieve schuilplaatsen van de taxuskever zoals afgevallen bladeren en schors. Zodoende dat de taxuskever zich sneller schuil zal houden onder het plankje.
  2. Maak de grond lichtjes vochtig op de plaats waar je de val gaat leggen. Dit is best op een schaduwrijke plaats dicht bij kwetsbare planten.
  3. Haal het plankje uit de verpakking en leg de val met de groeven en gel naar beneden op de grond. Indien de gel uit de groeven valt, maak je de gel lichtjes nat. De gel zal opzwellen en terug tussen de groeven blijven zitten.
  4. Zorg ervoor dat het plankje vochtig blijft (regen of regelmatige water geven van de planten is voldoende) voor zes weken.

Bestrijdingstijdstip

De taxuskever val kan gebruikt worden van begin mei tot oktober. De aaltjes zijn het meest efficiënt bij een bodemtemperatuur tussen 12°C en 30°C.

Bestrijdingsoppervlakte

Eén val is voldoende voor 10m² of 5 meter haag.

Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aaltjesval | tegen taxuskever
Uw waardering