Aaltjesval | tegen taxuskever

(0 reviews)
De taxuskever val bestaat uit een houten plankje met groeven. In deze groeven zit een gel gevuld met aaltjes. De volwassen taxuskever zal zich schuilhouden onder het plankje in de gel met aaltjes, waardoor deze na enkele minuten geïnfecteerd wordt en binnen de week zal afsterven. De val zal zes weken taxuskevers infecteren en bestrijden.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Taxuskever val

Onze compacte taxuskeverval bestaat uit een houten plankje voorzien van groeven. De groeven zijn gevuld met een gel en 2,5 miljoen aaltjes. Taxuskevers zijn nachtkevers die zich overdag schuilhouden onder allerlei materialen zoals potten, bladeren, takken en onze aaltjesval. Volwassen taxuskevers die zich schuilhouden onder de val, worden na enkele minuten geïnfecteerd en sterven binnen de week. De val is ongeveer 10 cm x 12 cm groot en zal gedurende zes weken taxuskevers infecteren en bestrijden.

Gebruiksaanwijzing

  1. Verwijder zoveel als mogelijk alternatieve schuilplaatsen voor de taxuskever zoals bloempotten, losliggende stenen of planken. Zodoende dat de taxuskevers sneller schuilen onder het plankje.
  2. Maak de grond lichtjes vochtig op de plaats waar je de val gaat leggen. Dit is best op een schaduwrijke plaats dicht bij kwetsbare planten.
  3. Haal het plankje uit de verpakking. Bevochtig de gel met de aaltjes zodanig dat de gel gaat zwellen en tussen de groeven blijft zitten. Leg de val met de groeven en gel naar beneden op de grond.
  4. Houd de gel in het plankje en de grond waar het plankje ligt, vochtig voor zes weken.

Bestrijdingstijdstip

De taxuskever val kan gebruikt worden van april tot oktober als het niet meer vriest. De aaltjes zijn het meest efficiënt bij een dagtemperatuur tussen 12°C en 30°C.

Bestrijdingsoppervlakte

Eén val is voldoende voor 10m² of 5 meter haag. Je kan de val regelmatig van plaats wisselen als je dat wilt.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op