No-slug | Aaltjes tegen slakken

4.8/5.0 (22 reviews)

Houd rekening met een iets langere levertijd van een aantal dagen

 • Bestrijdt naaktslakken in je tuin
 • Toepassen maart - oktober
 • Toepassen vanaf een bodemtemperatuur van 6°C
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Hou rekening met enkele dagen levertijd

  Worden jouw jonge slaplantjes ook afgegeten? Of misschien jouw hosta’s in de siertuin? Dan heb je last van naaktslakken. Vooral in het vroege, meestal natte voorjaar zijn de slakken op zoek naar voedsel. Na een lange winterslaap komen ze weer massaal uit de grond. Word je er helemaal gek van dat de jonge plantjes niet eens de kans krijgen om te groeien? Dan is No-slug iets voor jou! Wil je weten hoe No-slug werkt? We leggen het je hier haarfijn uit.

  Wat is No-slug©?

  No-slug is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief werkt tegen naaktslakken. Dit product bevat Phasmarhabditis californica aaltjes (nematoden). Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de slakken.

  De nematoden zoeken in de grond de slakken op en dringen deze binnen via natuurlijke lichaamsopeningen zoals de mond en anus. De aaltjes scheiden in de slak specifieke bacteriën uit waarmee ze samen leven. Na enkele dagen stopt de geïnfecteerde slak met eten, ze krijgt een typische zwelling op de rug en sterft dan af. De aaltjes ontwikkelen zich verder in het dode slakkenlichaam. De nieuwe generaties nematoden komen na de ontbinding van de slak vrij in de grond en gaan op zoek naar nieuwe prooien.

  De meeste slakken zullen onder de grond sterven binnen twee weken na toepassing. Aaltjes tegen slakken kunnen zowel in de tuin, siertuin, kas, bloembakken als op de komposthoop gebruikt worden.

  De aaltjes werken 6 weken om jouw slakkenpopulatie in de grond op te ruimen. Na deze 6 weken wordt de activiteit van de nematoden geremd onder invloed van natuurlijk voorkomende roofnematoden en parasitaire schimmels in de grond.

  Voordelen van No-slug©

  • Geen residue en geen resistentie.
  • Geen gevaar voor mens, dier (zoals egels die slakken eten) én milieu
  • 100% natuurlijk, biologisch product
  • Ruimt de slakkenpopulatie op in de grond. 90% van de slakken leeft in de grond. Diegenen die bovengronds komen eten, behelsen maar een klein percentage van de aanwezige slakken in je grond. Om de strijd tegen slakken te winnen, is het dus essentieel dat je ze aan de bron aanpakt. Dat doet No-slug.
  • Ook om slakken in moestuinbakken te bestrijden

  Nadelen van No-slug©

  • De nematoden geven pas een zichtbaar resultaat na een tweetal weken. De aaltjes beginnen onmiddellijk met werken en infecteren de slakken, enkele dagen na toepassing sterven de eerste slakken. No-slug werkt dus niet zoals slakkenkorrels waarbij de slakken onmiddellijk sterven als ze ervan eten. Door de grote populatie slakken in de grond, hebben de aaltjes even tijd nodig om de populatie te bestrijden. Dan pas zal je bovengronds nog weinig slakken zien.

  Hoe slakken bestrijden met aaltjes?

  1. Behandel steeds volledige borders of stroken in de tuin. Het heeft geen zin om enkel wat aaltjesoplossing rond elke plant aan te gieten. De slakken zitten verdeeld in de grond en door enkel rond de planten te gieten, geef je veel te weinig nematoden per m² om effect te hebben.
  2. Verwijder schors of haksel in de siertuin vooraleer aaltjes toe te passen. Aaltjes moeten in de ondergrond kunnen doordringen. Na de behandeling mag de schors worden terug gelegd.
  3. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voor de nematoden aan te gieten. Indien nodig eerst beregenen.
  4. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. De aaltjes direct opgebruiken, ze kunnen niet in oplossing bewaard worden.
  5. Giet of sproei met onze nematodenspuit het mengsel over de aangetaste grond. Niet toepassen in de zon. Naspoelen met zuiver water als er reeds veel planten staan zodat alle aaltjes in de grond kunnen doordringen. Aaltjes zijn niet schadelijk voor de planten.
  6. De grond vochtig houden gedurende minimum 2 weken. No-slug gebruiken tijdens een vochtige periode is dus ideaal.
  7. No-slug blijft 6 weken actief als de omstandigheden goed zijn: vochtige grond en min. 6 °C bodemtemperatuur. Indien je nog onvoldoende resultaat ziet na de eerste behandeling, betekent dit dat je veel slakken had en kan je de behandeling best herhalen.

  Een uitgebreide handleiding is steeds meegeleverd met het product, of bekijk het filmpje voor de instructies.

  Aaltjes sproeier

  Als je een grote oppervlakte wilt behandelen met aaltjes, schilt het veel werk om gebruik te maken van de aaltjes sproeier. De Biogroei nematodenspuit klik je gewoon vast op de tuinslang. Je maakt met de bijgeleverde handleiding je nematodenmengeling, giet deze in het reservoir en je kan beginnen sproeien. De aaltjes worden in de juiste verhouding aan het water toegevoegd.

  Wanneer slakken bestrijden met aaltjes?

  Slakken kan je bestrijden vanaf maart tot oktober. De bodem (dus niet de luchttemperatuur) moet min. 6 °C bedragen en deze temperatuur minstens twee weken behouden na de toepassing. Je mag geen aaltjes aangieten op bevroren grond. De beste bodemtemperatuur om aaltjes te gebruiken is 15°C, deze temperatuur halen we gemiddeld eind april – mei.

  wanneer slakken bestrijden met aaltjes

  TIP: Om te vermijden dat je in het vroege voorjaar last hebt van slakken kan je ook opteren om te behandelen tussen eind augustus en eind september. Slakken die in het najaar zijn gedood, zullen geen 100den eieren kunnen leggen in het voorjaar. Bovendien is de bodemtemperatuur in september ideaal voor de nematoden. Op deze manier heb je minder vraatschade in het vroege, koude voorjaar wanneer je nog geen No-slug kunt gebruiken.

  Aaltjes tegen huisjesslakken

  Eerst en vooral moet hier gezegd dat huisjesslakken lang niet zoveel schade aanrichten als naaktslakken. Vaak worden ze onterecht beschuldigd van slakkenvraat. De huisjesslakken zitten namelijk altijd bovengronds, vaak op bladeren van planten waar ze zich voeden met afval en micro-organismen naast plantaardig materiaal. Ze zijn dus belangrijke opruimers. De naaktslakken komen vaak ’s nachts tevoorschijn waardoor we niet zien dat ze van de bladeren eten.

  Huisjesslakken leven niet in de grond. Als je No-slug aangiet op de grond tegen huisjesslakken, gaan ze enkel geïnfecteerd worden als ze zich over de behandelende grond voortbewegen. Het effect van aaltjes op huisjesslakken is dus beperkt.

  No-slug© bewaren?

  No-slug en andere aaltjes zijn levende organismen en kunnen maar kort bewaard worden bij 5°C in de koelkast. Bestel No-slug best net voordat je het wilt gaan gebruiken.

  Aaltjes overdoseren?

  Aaltjes overdoseren is trouwens geen enkel probleem. Door meer aaltjes op een (veel) kleinere oppervlakte te verspreiden, ga je sneller resultaat zien. Met een overdosis aan aaltjes wordt de populatie slakken sneller afgedood. Heb je een slakkenplaag? Dan raden we je zelfs aan om meer aaltjes per m2 uit te zetten.

  Vragen?

  Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring met biologische bestrijdingsmiddelen en willen je graag verder helpen.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle Pakt slakken aan onder de grond waar 90% van de slakken zitten
  • plus-circle Veilig voor dieren die slakken eten zoals vogels en egels
  • plus-circle Veilig voor mensen, huisdieren, en planten
  • plus-circle 100% natuurlijk, biologisch en onschadelijk voor het milieu
  • minus-circle Resultaat wordt pas zichtbaar na een tweetal weken
  Video
  placeholder image
  Reviews
  star star star star star
  Steeds opnieuw uitstekende…
  Steeds opnieuw uitstekende dienstverlening en producten.
  star star star star star
  Werkt fantastisch
  Ik had geluk, in mei 2024, toen er zo veel slakken waren, waren ze op voorraad. Ik had er eigenlijk te weinig besteld en kon niet mijn volledige tuin behandelen. Ben dan nog 2 weken 's nachts op slakkentocht gegaan, en vanaf de tweede week steeds minder tot geen slakken meer. Ook niet op de jonge plantjes.
  star star star star star
  Aaltjes werken goed
  Heb vorig jaar, 2023, voor het eerst gebruikt. Toen "ving" ik nog steeds enkele honderde slakken met een bierval. Dit jaar weer gebruikt en ondanks menige klacht die ik hoor over de hoeveelheden slakken dit jaar is het bij mij aanzienlijk minder. Ik ga het zeker weer gebruiken als het weer voorradig is!! Jammer dat we zolang moeten wachten.
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op