No-slug | Aaltjes tegen slakken

Waardering:
100 % of 100
v.a. € 27,00 € 22,31
In voorraad
SKU
no-slug
40 m²
27,00 €
100 m²
49,95 €
v.a. € 27,00 € 22,31
Placeholder text
(Tijdelijk) niet meer beschikbaar
 • Toepassen van half maart – half oktober
 • Doodt de slakken in de ondergrond
 • Oplossen en aangieten op de grond
 • Levend product - kort bewaarbaar

For treatment of:

Aaltjes tegen slakken. Slakken bestrijden doe je met aaltjes. Koop No-slug om huisjesslakken en naaktslakken te bestrijden in je tuin.

Worden jouw jonge slaplantjes ook afgegeten? Of misschien jouw hosta’s in de siertuin? Dan heb je last van naaktslakken. Vooral in het vroege, meestal natte voorjaar zijn de slakken op zoek naar voedsel. Na een lange winterslaap komen ze weer massaal uit de grond. Word je er helemaal gek van dat de jonge plantjes niet eens de kans krijgen om te groeien? Dan is No-slug iets voor jou! Wil je weten hoe No-slug werkt? We leggen het je hier haarfijn uit.

Wat is No-slug©?

No-slug is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief werkt tegen naaktslakken. Dit product bevat aaltjes of anders gezegd, nematoden. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de slakken.

De nematoden zoeken in de grond de slakken op en dringen deze binnen via natuurlijke lichaamsopeningen zoals de mond en anus. De aaltjes scheiden in de slak specifieke bacteriën uit waarmee ze samen leven. Na enkele dagen stopt de geïnfecteerde slak met eten, ze krijgt een typische zwelling op de rug en sterft dan af. De aaltjes ontwikkelen zich verder in het dode slakkenlichaam. De nieuwe generaties nematoden komen na de ontbinding van de slak vrij in de grond en gaan op zoek naar nieuwe prooien.

De meeste slakken zullen onder de grond sterven binnen twee weken na toepassing. Aaltjes tegen slakken kunnen zowel in de tuin, siertuin, kas, bloembakken als op de komposthoop gebruikt worden.

De aaltjes werken 6 weken om jouw slakkenpopulatie in de grond op te ruimen. Na deze 6 weken wordt de activiteit van de nematoden geremd onder invloed van natuurlijk voorkomende roofnematoden en parasitaire schimmels in de grond.

Voordelen van No-slug©

 • Geen residue en geen resistentie.
 • Geen gevaar voor mens, dier (zoals egels die slakken eten) én milieu
 • 100 % natuurlijk, biologisch product
 • Ruimt de slakkenpopulatie op in de grond. 90 % van de slakken leeft in de grond. Diegenen die bovengronds komen eten, behelsen maar een klein percentage van de aanwezige slakken in je grond. Om de strijd tegen slakken te winnen, is het dus essentieel dat je ze aan de bron aanpakt. Dat doet No-slug.
 • Ook om slakken in moestuinbakken te bestrijden

Nadelen van No-slug©

 • De aaltjes hebben tijd nodig om de naaktslakken te infecteren. No-slug werkt dus niet zoals slakken korrels waarbij de slakken onmiddellijk sterven als ze ervan eten. De aaltjes moeten de tijd krijgen om de slakken te infecteren. Dan pas zal je bovengronds nog weinig slakken zien.
 • Ingeval van een slakkenplaag, best combineren met slakkenvallen en/of slakkenkorrels gedurende de eerste weken. Gebruik geen chemische slakkenkorrels in combinatie met aaltjes.

Hoe slakken bestrijden met aaltjes?

 1. Behandel steeds volledige borders of stroken in de tuin. Het heeft geen zin om enkel wat aaltjesoplossing rond elke plant aan te gieten. De slakken zitten verdeeld in de grond en door enkel rond de planten te gieten, geef je veel te weinig nematoden per m² om effect te hebben.
 2. Verwijder schors of haksel in de siertuin vooraleer aaltjes toe te passen. Aaltjes moeten in de ondergrond kunnen doordringen. Na de behandeling mag de schors worden terug gelegd.
 3. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voor de nematoden aan te gieten. Indien nodig eerst beregenen.
 4. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. De aaltjes direct opgebruiken, ze kunnen niet in oplossing bewaard worden.
 5. Giet of sproei met onze nematodenspuit het mengsel over de aangetaste grond. Niet toepassen in de zon. Naspoelen met zuiver water als er reeds veel planten staan zodat alle aaltjes in de grond kunnen doordringen. Aaltjes zijn niet schadelijk voor de planten.
 6. De grond vochtig houden gedurende minimum 2 weken. No-slug gebruiken tijdens een vochtige periode is dus ideaal.
 7. No-slug blijft 6 weken actief als de omstandigeheden goed zijn: vochtige grond en min. 6 °C bodemtemperatuur. Indien je nog onvoldoende resultaat ziet na de eerste behandeling, betekent dit dat je veel slakken had en kan je de behandeling best herhalen.

Een uitgebreide handleiding is steeds meegeleverd met het product of bekijk het filmpje hierboven voor de instructies.

Aaltjes sproeier

Als je een grote oppervlakte wilt behandelen met aaltjes, schilt het veel werk om gebruik te maken van de aaltjes sproeier. De Biogroei nematodenspuit klik je gewoon vast op de tuinslang. Je maakt met de bijgeleverde handleiding je nematodenmengeling, giet deze in het reservoir en je kan beginnen sproeien. De aaltjes worden in de juiste verhouding aan het water toegevoegd.

Wanneer slakken bestrijden met aaltjes?

Slakken kan je bestrijden vanaf maart tot oktober. De bodem (dus niet de luchttemperatuur) moet min. 6 °C bedragen en deze temperatuur minstens twee weken behouden na de toepassing. Je mag geen aaltjes aangieten op bevroren grond. De beste bodemtemperatuur om aaltjes te gebruiken is 15°C, deze temperatuur halen we gemiddeld eind april – mei.

wanneer slakken bestrijden met aaltjes

TIP: Om te vermijden dat je in het vroege voorjaar last hebt van slakken kan je ook opteren om te behandelen tussen eind augustus en eind september. Slakken die in het najaar zijn gedood, zullen geen 100den eieren kunnen leggen in het voorjaar. Bovendien is de bodemtemperatuur in september ideaal voor de nematoden. Op deze manier heb je minder vraatschade in het vroege, koude voorjaar wanneer je nog geen No-slug kunt gebruiken.

Aaltjes tegen huisjesslakken

Eerst en vooral moet hier gezegd dat huisjesslakken lang niet zoveel schade aanrichten als naaktslakken. Vaak worden ze onterecht beschuldigd van slakkenvraat. De huisjesslakken zitten namelijk altijd bovengronds, vaak op bladeren van planten waar ze zich voeden met afval en micro-organismen naast plantaardig materiaal. Ze zijn dus belangrijke opruimers. De naaktslakken komen vaak ’s nachts tevoorschijn waardoor we niet zien dat ze van de bladeren eten.

Huisjesslakken leven niet in de grond. Als je No-slug aangiet op de grond tegen huisjesslakken, gaan ze enkel geïnfecteerd worden als ze zich over de behandelende grond voortbewegen. Het effect van aaltjes op huisjesslakken is dus beperkt.

No-slug© bewaren?

No-slug en andere aaltjes zijn levende organismen en kunnen maar kort bewaard worden. Bestel No-slug best net voordat je het wilt gaan gebruiken. Het product is minimum 7 dagen bewaarbaar bij 5°C in de koelkast.

Aaltjes overdoseren?

Aaltjes overdoseren is trouwens geen enkel probleem. Door meer aaltjes op een (veel) kleinere oppervlakte te verspreiden, ga je sneller resultaat zien. Met een overdosis aan aaltjes wordt de populatie slakken sneller afgedood. Heb je een slakkenplaag? Dan raden we je zelfs aan om meer aaltjes per m2 uit te zetten.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring met biologische bestrijdingsmiddelen en willen je graag verder helpen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:No-slug | Aaltjes tegen slakken
Uw waardering
// check if video is available and show tab + video.

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Beperkte houdbaarheid (>7 dagen), bestellen wanneer je het nodig hebt!
 • Grond moet vochtig zijn bij toepassing
 • Niet toepassen in de zon.
 • Grond minimum 2 tot 4 weken vochtig houden.