9,4 / 10 op 6000+ reviews: Lees recensies van onze klanten

Carpo-care | Aaltjes tegen buxusmotrupsen

5/5.0 (1 reviews)
Buxusrups bestrijden? Gebruik aaltjes tegen de rupsen van de buxusmot. Buxusrups biologische bestrijden doe je met aaltjes.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Als je buxus hebt, ken je het probleem van de buxusmot waarschijnlijk wel! De rupsen van de buxusmot vreten je planten letterlijk kaal als je geen maatregelen neemt. Je begint best om half mei-eind mei een buxusmotval te hangen. Dit is een feromoonval om de volwassen mannelijke buxusmotten weg te vangen.

De rupsen kan je bestrijden met Carpo-care, aaltjes tegen de rupsen van de buxusmot. Wil je hierover meer weten? Lees dan zeker verder.

Wat is Carpo-care?

Carpo-care is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief werkt tegen verschillende plaaginsecten. Dit product bevat aaltjes Steinernema Carpocapsae. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de jonge larven van buxusmot.

Je spuit Carpo-care over het blad van de buxusplanten. Het is een contactmiddel. De aaltjes die op de rupsen terecht komen, gaan in de rupsen binnen dringen via mond of anus. Vervolgens scheiden ze dodelijke bacteriën uit in hun darmkanaal waardoor ze vergiftigd worden en afsterven.

Hoe aaltjes gebruiken als bladbehandeling?

De rupsen van de buxusmot pak je aan met een bladbehandeling van aaltjes. Dit doe je als volgt:

 1. Enkel toepassen als het bijna donker is. De aaltjes verdragen geen UV-licht.
 2. Spuit de buxusplanten eerst goed nat, net voor het toepassen.
 3. Los het product op in 1 l water, goed omroeren. Dat is je concentraat.
 4. Verdun het product in verhouding tot de aangetaste oppervlakte.
 5. Spuit de oplossing over de bladeren met spuitapparatuur. De onder- en bovenkant van de bladeren nat spuiten zonder te veel afloop. De spuitopeningen van je spuit moeten min. 1 mm bedragen.
 6. Het bladoppervlak moet minstens twee uren vochtig blijven; dit is geen probleem gedurende de nacht.
 7. Aaltjes die geen gastheer hebben gevonden, sterven ’s morgens af van het UV-licht. Aaltjes werken dus als een contactmiddel.
 8. De bladbehandeling 5 keer herhalen met een interval van één week.

Wanneer aaltjes tegen de buxusmotlarven gebruiken?

De buxusmot kent twee generaties per jaar. Twee periodes in het jaar worden er dus massaal eitjes afgelegd. Dit is belangrijk om te weten want aaltjes tegen de buxusmot werken enkel op de jonge rupsen die net uit de eitjes zijn gekomen.

 • De eerste generatie rupsen verschijnt vanaf eind juni-begin augustus
 • De tweede generatie rupsen verschijnt in september.

Tip: hang een feromoonval tegen de buxusmot omhoog vanaf half -eind mei. Aan de hand van de buxusmotval kan je de cyclussen van de buxusmot opvolgen. De periodes dat je veel vlinders vangt - ze leven maar acht dagen - worden er ook nieuwe eieren afgelegd. Afhankelijk van de temperatuur, komen de jonge rupsen kort nadien uit de eitjes. Dus regelmatig controleren en zo vlug er jonge rupsen zichtbaar zijn, behandelen.

Hoeveel aaltjes gebruiken?

 • 5 mio aaltjes = 20 m2 bladoppervlakte
 • 50 mio aaltjes = 200 m2 bladoppervlakte

Voordelen van Carpo-care

 • 100 % natuurlijk, biologisch product.
 • Onschadelijk voor mensen, huisdieren en het milieu.
 • Veilig in gebruik.
 • Gemakkelijk toe te passen.

Aaltjes bewaren?

Carpo-care bestaat uit levende aaltjes vermengd met een kleiachtige vulstof of gel. Bestel de aaltjes op het moment dat je ze nodig hebt. Je kan ze bewaren bij 5°C tot enkele dagen voor de vervaldatum.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring in de sector van biologische bestrijding en willen je graag adviseren.

Reviews
Geweldige service, altijd bereikbaar en zeer vriendelijk mensen
Heb al meerdere malen contact gehad. Ze zijn altijd goed bereikbaar. Telefonisch direct hulp van medewerkers die echt goed advies geven. Ook als je een mailtje stuurt heb je binnen een uur een antwoord.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op