Carpo-care | Aaltjes tegen ritnaalden

v.a. € 19,00 € 15,70
In voorraad
SKU
Carpo-care | Aaltjes tegen ritnaalden
10 m²
19,00 €
100 m²
32,95 €
500 m²
89,95 €
v.a. € 19,00 € 15,70
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Bodem toepassing
 • Oplossen en aangieten op de grond
 • Beste toepassingsperiode is augustus - september
 • Levend product - kort bewaarbaar
 • Minimum bodemtemperatuur 12°C

For treatment of:

Ritnaalden biologische bestrijden? Gebruik aaltjes om ritnaalden of koperwormen effectief te bestrijden in de grond.

Zie je gangen gevreten in de aardappelen of wortels? Of zijn moestuinplantjes aan de wortels afgevreten en verwelken ze plots? Kijk eens of je last hebt van ritnaalden? Dit probleem kom je vooral tegen als je een stuk grasland omvormt naar moestuingrond.

Koperwormen of ritnaalden zijn larven van kniptorren (Agriotes spp). Alleen de larven geven schade aan gewassen, de volwassen kniptorren niet.

Ritnaalden zijn smalle, langgerekte larven met een harde huid en hebben een lengte tot 25 mm. Ze zijn beige tot oranje van kleur. De ritnaalden blijven twee tot vijf jaar in de grond waardoor in de bodem verschillende maten van koperwormen voorkomen met name tussen 2 en 25 mm.

Ritnaalden hebben een voorkeur voor vochtige, humusrijke gronden. Naast grasvelden en percelen met granen en groenbemesters, kunnen veel moestuingewassen door ritnaalden aangetast worden: aardappelen, wortelen, uien en rapen maar ook jonge plantjes zoals sla, kruiden, kolen, witloof en mais verwelken na vraatschade.

Wil je ritnaalden bestrijden? Dit kan met Carpo-care. Dit product bevat aaltjes die ritnaalden parasiteren. Wil je meer weten over aaltjes tegen ritnaalden? Lees dan zeker verder.

Wat is Carpo-care?

Carpo-care is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief werkt tegen verschillende plaaginsecten. Dit product bevat aaltjes Steinernema Carpocapsae. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de aardrupsen.

Ze dringen de ritnaalden binnen via natuurlijke lichaamsopeningen zoals mond of anus. Vervolgens scheiden ze bacteriën uit in hun darmkanaal waardoor ze vergiftigd worden en afsterven.

Wanneer aaltjes tegen ritnaalden gebruiken?

Er zijn 2 periodes dat de ritnaalden (larven) actief zijn:

 • Maart-mei
 • Augustus-oktober

Behandeling is mogelijk van augustus tot oktober bij een minimum bodemtemperatuur vanaf 12-14°C. Het najaar is de beste behandelingsperiode gezien de bodem dan goed is opgewarmd. In het voorjaar is het meestal te koud om toe te passen. In tunnels of kassen kan het mogelijks wel sneller in het voorjaar.

Hoe aaltjes gebruiken als bodembehandeling

Ritnaalden in de grond pak je aan door de aaltjes op de grond te spuiten. Dit doe je als volgt:

 1. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voor de aaltjes aan te gieten. Indien nodig eerst goed vochtig maken.
 2. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. De aaltjes direct opgebruiken, ze kunnen niet in oplossing bewaard worden.
 3. Giet het mengsel over de aangetaste grond. Niet toepassen in de zon. Ingeval de grond begroeid is, na spuiten met zuiver water zodat de aaltjes allemaal in de grond kunnen doordringen.
 4. De grond na behandeling vochtig houden gedurende minimum 2 weken.
 5. Carpo-care blijft 6 weken actief zolang er schadelijke insecten aanwezig zijn en de omstandigheden goed zijn: vochtige grond en min. 12 tot 14 °C bodemtemperatuur.

Hoeveel aaltjes gebruiken?

 • 5 miljoen aaltjes voldoet voor 10 m2, we geven dus 0.5 miljoen nematoden per m2.
 • 50 miljoen aaltjes is voor 100 m2 te behandelen.
 • 250 miljoen aaltjes is voor 500 m2 te behandelen.

Voordelen van Carpo-care

 • 100 % natuurlijk, biologisch product.
 • Onschadelijk voor mensen, huisdieren en het milieu.
 • Gemakkelijk toepasbaar.
 • Bestrijd verschillende plaaginsecten.

Aaltjes bewaren?

Carpo-care bestaat uit levende aaltjes vermengd met een kleiachtige vulstof of gel. Bestel de aaltjes op het moment dat je ze nodig hebt. Je kan ze een korte periode bewaren bij 5°C tot aan de vervaldatum.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring in de sector van biologische bestrijding en willen je graag adviseren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carpo-care | Aaltjes tegen ritnaalden
Uw waardering