9,4 / 10 op 6000+ reviews: Lees recensies van onze klanten

Carpo-care | Aaltjes tegen ritnaalden

(0 reviews)
Ritnaalden biologische bestrijden? Gebruik aaltjes om ritnaalden of koperwormen effectief te bestrijden in de grond.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Zie je gangen gevreten in de aardappelen of wortels? Of zijn moestuinplantjes aan de wortels afgevreten en verwelken ze plots? Kijk eens of je last hebt van ritnaalden? Dit probleem kom je vooral tegen als je een stuk grasland omvormt naar moestuingrond.

Wil je ritnaalden bestrijden? Dit kan met Carpo-care. Dit product bevat aaltjes die ritnaalden parasiteren. Wil je meer weten over aaltjes tegen ritnaalden? Lees dan zeker verder.

Wat is Carpo-care?

Carpo-care is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief werkt tegen verschillende plaaginsecten. Dit product bevat aaltjes Steinernema Carpocapsae. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor ritnaalden.

Ze dringen de ritnaalden binnen via natuurlijke lichaamsopeningen zoals mond of anus. Vervolgens scheiden ze bacteriën uit in hun darmkanaal waardoor ze vergiftigd worden en afsterven.

Wanneer aaltjes tegen ritnaalden gebruiken?

De behandeling is het meest effectief als ze uitgevoerd wordt op de eenjarige larven. De eitjes worden afgelegd in mei-juni, de jonge larven bestrijd je het beste in augustus-september. De ondergrond moet warm en vochtig zijn. Toepassen als het regent, is ideaal. Anders ga je moeten beregenen.

Hoe aaltjes gebruiken als bodembehandeling

Ritnaalden in de grond pak je aan door de aaltjes op de grond te spuiten. Dit doe je als volgt:

 1. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voor de aaltjes aan te gieten. Indien nodig eerst de ondergrond goed vochtig maken.
 2. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. De aaltjes direct opgebruiken, ze kunnen niet in oplossing bewaard worden.
 3. Giet het mengsel over de aangetaste grond. Niet toepassen in de zon. Ingeval de grond begroeid is, na spuiten met zuiver water zodat de aaltjes allemaal in de grond kunnen doordringen.
 4. De grond na behandeling vochtig houden gedurende 2 weken.

Hoeveel aaltjes gebruiken?

 • 5 miljoen aaltjes voldoet voor 10 m2, we geven dus 0.5 miljoen nematoden per m2.
 • 50 miljoen aaltjes is voor 100 m2 te behandelen.
 • 250 miljoen aaltjes is voor 500 m2 te behandelen.

Voordelen van Carpo-care

 • 100 % natuurlijk, biologisch product.
 • Onschadelijk voor mensen, huisdieren en het milieu.
 • Gemakkelijk toepasbaar.
 • Bestrijd verschillende plaaginsecten.

Nadelen van aaltjes tegen ritnaalden

 • de aaltjes werken niet op de meerjarige larven.

Aaltjes bewaren?

Carpo-care bestaat uit levende aaltjes vermengd met een kleiachtige vulstof of gel. Bestel de aaltjes op het moment dat je ze nodig hebt. Je kan ze een korte periode bewaren bij 5°C tot aan de vervaldatum.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring in de sector van biologische bestrijding en willen je graag adviseren.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op