Palma-protect│ Aaltjes tegen palmmot en rode palmsnuitkever

(0 reviews)

Palma-protect is de biologische oplossing voor de bestrijding van de larven van de rode palmsnuitlapkever en palmmot. Verkrijgbaar per 5 mio, 50 mio of 250 mio aaltjes.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Palma-protect wordt gebruikt om twee problemen te bestrijden op palmbomen. Enerzijds de larven van de palmmot en anderzijds de larven van de rode palmsnuitkever.

Palma-protect bevat de insectparasiterende aaltjes Steinernema carpocapsae. Wanneer de nematoden op de palmkronen uitgegoten worden, gaan ze actief op zoek naar de larven van hun prooi. De nematoden dringen de larven door natuurlijke lichaamsopeningen binnen. Zodra de nematoden in de larve zijn binnengedrongen komen bacteriën, die in symbiose met de nematoden leven, vrij. Deze bacteriën produceren een toxine waarvan de gastheer sterft. Deze bacteriën zetten gastheerweefsel om in verteerbare componenten voor de nematoden.

De nematoden vermenigvuldigen zich in het kadaver en wanneer dat ontbindt, verspreidt zich een nieuwe generatie nuttige nematoden die zelf ook op zoek gaan naar nieuwe slachtoffers. Een geïnfecteerde rode palmsnuitlapkeverlarve verkleurt van witbeige naar okergeel.

Toepassing in geval van palmmot

De palmmot komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. In Europa heeft de palmmot recent haar verontrustende intrede gemaakt, o.a. in Zuid-Frankrijk , Noord-Spanje en Italië, met fatale schade aan palmachtigen. Deze palmmot kan zich snel verspreiden in andere mediterrane gebieden.

Het parasitaire aaltje Steinernema carpocapsae heeft een afdodend effect op de larven van de palmmot. Voor een doeltreffende toepassing, sproei de aaltjes direct in de palmkroon en over de palmstam.

Toepassing in geval van de rode palmsnuitkever

De rode palmsnuitkever heeft zich verspreid in een groot deel van het Midden-Oosten, Egypte en bijna alle Mediterrane landen. Hij brengt grote schade toe aan bepaalde palmboomsoorten, zoals de phoenixsoorten.

Het parasitaire aaltje Steinernema carpocapsae heeft een afdodende werking tegen de larven van de rode palmsnuitlapkever. Voor een doeltreffende toepassing worden deze nuttige aaltjes rechtstreeks in de palmkroon gesproeid.

Verpakkingen

Palma-protect is verkrijgbaar in hoeveelheden van 5 mio, 50 mio of 250 mio nematoden.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op